Salman Ruşdi Facebook'u Twitter İle Vurdu Yazdığı tartışmalı kitaplarla ozellikle 90'lı yıllarda cok konuşulan Salman Ruşdi, kendisine ait hesabı kapatan Facebook yonetimi ile Twitter'dan mucadele edip istediğini almayı başardı. Ulkemizde ozellikle 1988'de yazdığı Şeytanın Ayetleri adlı kitabı ile bilinen Salma Ruşdi, Facebook'taki hesabı sahte kimlik bildirimi yuzunden kapatılınca cılgına dondu. Tam adı Ahmed Salman Ruşdi olan unlu yazarın Facebook sayfasında ilk adını kullanmaması uzerine sahte kimlik bildiriminde bulunduğunu duşunen Facebook yonetimi sayfayı kapattı. Pasaportunun fotokopisini Facebook'a gonderip durumun duzeltilmesini isteyen yazarın sayfası bu kez de Ahmed Rushdie olarak goruntulenmeye başladı. Benim adım Salman moronlar! Bunun uzerine Twitter hesabından mesajlar yazmaya başlayan yazar, ilk adını hic kullanmadığını ve tum dunyanın kendisini Salman adıyla tanıdığını soyleyip Facebook yonetimine "moronlar" diye hitap etti. "Nerede saklanıyorsun Zuckerberg? Ortaya cık ve bana adımı geri ver!" gibi pek cok tweet atan Ruşdi, ilk adını kullanmayan diğer unlulerin Facebook sayfalarında da ornekler verd. Saatler icerisinde durum duzeltildi ve Salman Ruşdi de istediğine ulaşmış oldu. Konu New York Times gazetesinde de bir makale ile ele alınarak internette kimlik bilgilerimizin doğruluğuna ya da yanlışlığına kimin, nasıl karar verdiği tartışılmaya acıldı. Kaynak:Shiftdelete.net __________________