Uzun zamandır unlu isim Ellen DeGeneres’in elinde bulunan en yuksek retweet rekoru cok kısa bir sure icerisinde hem de bir liseli tarafından kırıldı. Amerika’lı unlu fast-food zinciri Wendy’s’e atılan tweet, bir sure sonrasında gundeme oturdu ve milyonlarca retweet alarak bir rekora imza attı. Bu retweet furyası carterjwm isimli hesabın Wendys’e bir yıllık ucretsiz nugget icin kac retweet’in gerekli olduğunu soran esprili bir tweet atmasıyla başladı. Wendy’s ise bu tweet’e karşılık olarak “18 milyon” gibi ulaşması imkansız gibi gorunen ucuk bir cevap verdi. Carter hic istifini bozmadan ve havalı bir tavırla “Olmuş bil” yazarak cevap verdi ancak bunun pek de kolay olmayacağını biliyordu. Bunun uzerine konuşmanın ekran goruntusunu alarak paylaşan Carter, ucretsiz nugget kazanabilmek icin herkesten yardım istedi. Carter’ın bu arayışı sadece kucuk bir kitleyle sınırlı kalmadı ve yardım etmek icin tum dunya olaya dahil oldu. Microsoft, Apple Music, Google, Microsoft ve Amazon başta olmak uzere buyuk markalar, unluler ve sosyal medyanın etkili isimleri de Carter’ın cabalarını destekledi. Kısa surede 138 takipciden 100 binin uzerinde takipciye ulaşan Carter’ın tweet’i Ellen’ın 3 milyon retweet rekorunu da kırdı. Bunun sonucunda Wendy’s de 1 yıl boyunca ucretsiz nugget sozu verdi. Ayrıca bir vakıfa 100 bin dolarlık bağış yapacağını acıklayan Wendy’s, bu acıklamayı yaptığı tweet’i Carter’ın sozuyle kapattı: “Olmuş bil.” Kaynak
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- Ellen DeGeneres’in retweet rekorunu bir liseli kırdı