Google + (plus) nedir ?
Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- Google + (plus) nedir ?
-
27-09-2019, 05:27:41Kayıtlı ÜyeGoogle Plus Nedir? Google Plus ( Google + ) Hakkında İlk Acıklamalar ve Google Plus Sosyal Paylaşım Ağına Giriş Yapıyoruz. Google'ın Yeni Projesi Nedir, Facebook'a Rakip Midir ve Facebook'u Gecebilecek Midir? Google, Google Plus İle Sosyal Paylaşım Ağına Dev Bir Giriş Yaptı. Bu defa da Mantıklı Davranan Google, Facebook'a Rakip Olarak Gosterilirken Buyuk Adım Attı Aslında. Bu Adım İse, Facebook'un Taklitini Yapmak Değil, Facebook'un Gelecekte Planladığı Duşunulen Şeyleri Google Plus Aracılığıyla Yururluğe Koyması Oldu. Yani, Facebook'u Takip Etmedi, Onu Gecti Diyebiliriz. Ancak, Sosyal Paylaşım Ağı Veri Olan Facebook da Koltuğunu Kaptırmak İstemeyecektir. Google Plus İle Facebook Yarışacağa Benzemekle Birlikte, En Azından Guclu Paylaşım Ağı Olarak Plus Buyuk Adımlar Atacağa Benzemekte... Daha Once Bahsetmiştik, Google Plus İle Facebook'un İleride Yapacağı Adımlar Duşunulmuş ve Onlar Google Plus Sosyal Ağda Kullanılmış Diye, Peki Gercekten Oyle Mi, Soylenenler Doğru Mu, Biz Goz Atalım... Google Plus Cevreler ( Circles ) Google Plus İle Eklenen ve Tanıtılan İlk Ozellik, Arkadaşların Gruplandırılmasına Yarayan Cevreler Ozelliği. Bu Ozellik Sayesinde, Akraba, Dost, Arkadaş, İş Arkadaşı, Eski Arkadaş Gibi Arkadaşlarınızı Gruplara Ayırmanız Mumkun Olmakta. Yani, Google Plus Bu Ozellik İle, Ne paylaştığınız Kadar, Kiminle Paylaştığınızı da Ayarlayabilmenize Yarayan Hizmet Sunmakta. İş Arkadaşlarınıza Paylaşmanız Gerekenleri, Yalnızca Onların Gorebilmesi İcin Ayarlayıp Paylaşabilmektesiniz. Goruntulu Sohbet ( Hangoust ) Facebook'tan Bilmektesiniz, Yalnızca Yazılı Olarak Goruşebilmekteydiniz. Google Plus İle Bu ozellik Biraş Geliştirilmiş ve Her An Goruntulu Sohbet Etmenize Yarayan Sistem Eklenmiş. Bu Sayede Nerede Olursanız Olun Arkadaşınızla Karşılıklı Goruşebilmektesiniz. Anında Yukleme ( InstantUpload) Anında Yukleme Ozelliğiyle Google, Hızlı Resim Aktarımını Amaclamış. Bu Sayede, Kullanıcı Fotoğrafların Yuklenmesine Zaman Kaybetmeyecek ve Daha Sıcak Bir Paylaşım Alanı Oluşturacak. Tabiiki, Mesele İnternet Devi Google Olunca, Yukleme Hızını Hayal Bile Edemeyeceğiz... Coklu Sohbet ( Huddle ) Ozellikle Mobil Araclar İcin Tasarlanmış Olan Google Coklu Sohbet İle, Mobil Araclarda Problem Oluşturan ve Sağlıklı Sohbet Edilemeyen Grup Sohbetini Google Huddle İle Mobil Aygıtlara Getiriyor. Coklu Sohbet İle Rahatlıkla Grup Sohbeti Yapabilir ve Bunun Keyfini Cıkarabileceksiniz. Google Plus İle Bu Yeni Yenilikler Aslında Bir Nevi Facebook'un Ozelliklerine Benzer Olarak Gorunmekte. Fakat, Google Plus İle Tum Ozellikler Bir Adım İleri Atılmış Gibi Gorunmekte. Diğer Yandan, Google Plus İle En Cok Duşunulen Mobile Aygıtlar Olarak Gorunmekte. Facebook'un Mobil Aygıtlara Uyum Başarısı Oldukca Yuksek Fakat Google Plus, Yeni Ozellikleriyle Bir Adım Daha Onde Durmakta. Android Mobil Telefonlara Uyumluluğu da Soz onusu Olduğunda, Oldukca İlerleyeceğe Benzemekte. Tabiiki, Zamanın Neler Getireceğini ve Facebook'un Hangi Adımları Atacağını Bilemeyiz. Birde, Google Plus İle Yepyeni Bir ozelliğin Sunulacağı Haberleri Dolaşmakta. İlerleyen Surecte Bunu da Gorebileceğiz... Google Plus Nedir Sorusuna Yanıt Vermeye Calıştığımıza Gore, Google Plus Davetiye Gonderme Konusunda da Bilgilendirme Yapmamız Faydalı Olacaktır, Google Plus Uyesi Olabilmeniz İcin Davetiye Almanız Gerekmektedir. Cunku, Şu Anlık Deneme Aşamasında Olan Google Plus Sosyal Paylaşım Ağı, Fazla Uye İstememekte. __________________