Hayırlı gunler . Bir Cm4 hayranısınız ve bu hata sizi deli ediyorsa biraz yorulup bu hatayı cozucez . Fark ederseniz sadece Cm4 ' te almazsınız exe hatasını . Hemen hemen oynadığınız tum oyunlarda alırsınız . Ben 1 haftalık araştırmalarım sonucunda sebebi buldum ve sizinle paylaşıyorum . Exe hatasını almanızın nedeni : Exe Bozan Viruslerdir . Şimdi bunları nasıl mı temizlicez . Tabi ben zahmetli yolunu veriyorum . Daha kısa yolu bilen varsa yazabilir Cozum : 1. Adım : Şimdi Bilgisayarımızda coğu şeyden ne yazikki vazgecicez . En başta exe dosyaları dahil dosyalarımızı siliyoruz . Yedekleyebildiklerinizi yedekleyin ancak sonra tarayın virus var mı diye . Ama size onerim exeleri sakın ola yedeklemeyin . 2. Adım : XP kur cdmizi takıyoruz ve formatlama işlemine başlıyoruz ( herkes biliyordur artık formatı ama bu sıradan bir format olmucak ) . Ve formatın aşağıdaki resimlediğim kısmına kadar geliyoruz ; [IMG]http://img150.**************/img150/1154/63qv1.gif[/IMG] 3. Adım : Burada sizde daha farklı olacaktır . C ve D bulunacaktır ( sizin yapmış olduğunuz E , F , G ... de bulunabilir ) . Normalde format atarken C ' Yi silerdik ancak şimdi butun bolumleri siliyoru ( D ' De dahil hepsini ) . 4. Adım : Butun bolumleri sildikten sonra sıra geldi şimdi format işlemine . C ' yi yukleme işine başlıyoruz . Biraz uzun surecektir normal formattan daha uzun . Buradan sonra normal formata devam edin . 5. Adım : Formatımızı bitirdik , driverlarımızı yukledik , herşeyi tamamladık . Şimdi sıra geldi D: Surucusu yaratmaya . Bu konuda bize Partition Magic 8.0 Programı yardımcı olucak . Programın TRİAL Version Download linki aşağıda . Partition Magic ile Disk bolme işlemi isteğe bağlı . İsterseniz sadece C: Surucusu ile yetinebilirsiniz . Ancak bu pek hoş olmaz gibi Ayrıca : Virus olmadığına eminseniz Oyunun yamalarını indirin . Sorunsuz bir şekilde kurun . Not : Cok onemli bir noktada mutlaka ama mutlaka otomatik guncelliştirmeleri acık tutun . Bilmediğiniz sitelere girmeyin ki boyle virusler yemeyin . Partition Magic 8.0 Free Trial Version .
Hala aynı hatayı alanlar icin başka bir cozum onerisi malesef şuanlık bilmiyorum . Ancak ben yaptım ve hata almıyorum . Programı kullanmayı bilmeyenler aşağıdaki konudan yardım alabilirler . http://www.frmtr.com/resimli-program...i-anlatim.html
Bu konu ilk defa FrmTR ' de paylaşılmıştır . Lutfen kopyalıcak arkadaşlar ALINTIDIR yazısını eksik etmesin . __________________