Google’ın yeni sosyal ağını tanıtmasıyla birlikte Facebook ile bir rekabet başlamış oldu. Taraflar birbirlerinde eksik olan ozellikleri kendi uygulamalarına ekleyerek bir adım one gecmeye calışıyor. Son olarak Google+ hizmeti gercek kişi olmayan kullanıcı hesaplarını işletme sınıfı altında toplayarak Facebok’taki gibi otomatik beğen kodlarını taşıyan hayran sayfalarının onune gecme konusunda onemli bir adım atmıştı. Facebook ise en cok eleştirilen konu olan spam uygulamaların onune gecmek icin yeni kontrol sistemlerini entegre etmeye başladı. Bu sistemler geliştiricilerin uygulamalarını yonetmesine yardımcı oluyor ve uygulamaların spam davranışları gosteren parcalarını durdurabiliyor. Daha once bu yeni kontrollerin bazı uygulamaları habersiz sildiği ve geliştiricilerini oldukca kızdırdığı haberini sizinle paylaşmıştık. Facebook bu konuda geri adım atma niyetinde değil. Ancak geliştiricileri de karşısına almak istemiyor. Bu bakımdan geliştiricilerin sayfasına News Feed adında bir geri bildirim kutusu koyan Facebook, uygulama hakkında negatif veya pozitif goruşlerin toplanmasını sağlıyor. Uygulamanın tamamını kaldırmak yerine negatif bildirimler doğrultusunda aksayan parcalarını durdurmak şeklinde mudahale ediyor. Geliştirici de nerede problem olduğunu goruyor. Bir uygulamanın tamamen kaldırılması icin ise farklı kanallardan negatif bildirimler gelmesi gerekiyor. Facebook ileride uygulamalar icin seviye sınıflandırmasını getirmeyi planlıyor. Buna gore en yuksek seviyedeki uygulamalar daha cok sistemde gorunurken en alt duzeydeki uygulamalar da cok nadir ortaya cıkacak.
DH __________________
Facebook spam uygulamaları daha sıkı kontrol etmek icin onlem alıyor[BT]
Facebook0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Facebook spam uygulamaları daha sıkı kontrol etmek icin onlem alıyor[BT]