Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da Turkiye’de ve dunyada yukselen arama trendleri iceren listesini acıkladı. Turkiye’de 2017 yılının en trend aramaları sıralamasında Genel kategoride “Milli Piyango”, “Stres Carkı” ve “YSK”, sorular kategorisindeyse dizide konu edilen “Pestisit nedir?” ilk sıralarda yer aldı. Kuresel sonuclarla ilgili Year in Search 2017 videosunda ise Nusret’in kendisine ve unlu tuz atma hareketine de yer veriliyor. Yılın Arama Trendleri 2017’nin Turkiye’de altı farklı kategoriden oluşan yukselen arama trendleri listelerinde ilk sırayı en cok aranan isimlerde gectiğimiz yıl kaybettiğimiz sanatcı Vatan Şaşmaz, diziler kategorisinde Game of Thrones, sorulardaysa “yemek tariflerinde de “Krep” aldı. Google’da 2017 yılında Turkiye’de “Nedir?” sorusuyla aranan ilk uc kelime “Pestisit”, “Varlık Fonu” ve “Chia Tohumu” oldu. Pestisit kelimesinin Ufak Tefek Cinayetler dizisinde kullanıldıktan sonra populer olması dikkat cekiyor. 2017 yılında en cok aranan diziler kategorisinde en başta yer alan Game of Thrones’u sırasıyla Fi ve İcerde dizileri takip etti. Diziler kategorisinde ilk 10 diziden 8’i Turk yapımı diziler olurken, ilk 10 dizi sıralamasında sondan giren Stranger Things ile birlikte sadece 2 yabancı dizi yer buldu. İlk 10 sıralamasındaki yerli diziler, dorduncu sıradan itibaren Kalp Atışı, İsimsizler, İstanbullu Gelin, Siyah Beyaz Aşk, Şevkat Yerimdar ve Soz oldu. 2017’nin lezzet trendleri hakkında ipucları iceren Yemek kategorisinde ilk uc sırayı tatlı ise “krep”, “aşure” ve “gullac” aldı. Yani, 2017’de tatlı yedik ve Google’da da tatlı aradık. Bu yılın en cok aranan ilk uc şarkısı ise Cağatay Akman’ın “Gece golgenin rahatına bak”, Aleyna Tilki’nin “Sen olsan bari” şarkıları ile duğunlerin vazgecilmezi “Erik dalı gevrektir” oldu. Turkiye’de 2017’de Yukselen Genel Aramalar Milli Piyango 2017 Stres Carkı YSK e-okul Referandum Sonucları Morpa Kampus Bayram mesajları Altın fiyatları Katar Arakan Turkiye’de 2017’de Yukselen Aramalar – İsimler Vatan Şaşmaz Filiz Aker İbrahim Erkal Harun Kolcak Cem Korkmaz Metin Hara Tayfun Talipoğlu Tarkan Aleyna Tilki Murat Başoğlu Turkiye’de 2017’de Yukselen Aramalar – Diziler Game of Thrones Fi İcerde Kalp Atışı İsimsizler İstanbullu Gelin Siyah Beyaz Aşk Şevkat Yerimdar Soz Stranger Things Turkiye’de 2017’de Yukselen Aramalar- Yemek Tarifleri Krep Aşure Gullac Enginar Kuymak İcli Kofte Mucver Pankek Trilece Humus Turkiye’de 2017’de Yukselen Aramalar- Nedir? Pestisit Varlık Fonu Chia Tohumu Başkanlık Sistemi Kara Cuma Kuching Sendromu Youtuber Kodlama Stalk Subye Turkiye’de 2017’de Yukselen Aramalar – Şarkılar Gece golgenin rahatına bak Sen olsan bari Erik dalı gevrektir Yolla Canavar Yorumlardan Şarkı Koştum hekime Kıymetlim Muhbir Ateşle Oynama
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- Google uzerinde 2017 senesinin one cıkan isimleri belli oldu