ABD'li medya devi Disney, "olası cıkar catışması" nedeniyle Facebook'un COO'su Sheryl Sandberg ve Twitter CEO'su Jack Dorsey'yi yonetim kurulu uyeliği icin yeniden aday gostermeyeceğini acıkladı. Karar, geleneksel ve dijital medya arasında giderek artan rekabetin bir sonucu olarak goruluyor. Facebook'un COO'su Sheryl Sandberg ile Twitter CEO'su Jack Dorsey'in "cıkar catışması riski" nedeniyle Walt Disney yonetim kurulundan ayrılacağı bildirildi. Bloomberg News'in haberine gore, Sandberg ve Dorsey Walt Disney'in 8 Mart'ta duzenlenecek yıllık toplantısında yonetim kurulu uyeliği icin aday olmayacak. Disney'den yapılan acıklamada, "Giderek değişen faaliyetlerimiz ile Sayın Sandberg ve Sayın Dorsey'nin icinde yer aldığı faaliyetler duşunulduğunde, yonetim kuruluyla ilgili konularda cıkar catışmasını onlemek giderek zorlaşmıştır" denildi. Geleneksel ve dijital medya arasında rekabet artıyor Geleneksel yayıncılığı temsil eden Walt Disney ve dijital dunyanın devleri Facebook ve Twitter arasındaki rekabetin son yıllarda giderek artması dikkat cekiyor. Dijital yayıncılığın yukselişi nedeniyle rekabette zorlanan Walt Disney, bir sure once 21st Century Fox'un varlıklarının onemli bolumunu satın almıştı. Dijital yayıncılık alanında pay almaya calışan Disney, teknoloji şirketleriyle yakın ilişkiye sahip. Apple'ın olen kurucusu Steve Jobs, bir donem Disney'in en buyuk hissedarları arasındaydı. Twitter ve Facebook ise, bir suredir video yayıncılığı alanında onemli yatırımlar yapıyor Kaynak __________________