Merhabalar Arkadaslar
Ben Chicago da BIR training centre a gidiyorum. AyliK $360 dolar oduyorum. Turkiye de Izmir de yasiyordum. Izmir deki neredeyse butun ajanslari dil okulu bulmak icin tek tek dolastim cunku sinirli bir butcem vardi. Istanbul daki ajanslarla maillestim ama bir turlu kendime uygun bir okul bulamadim. Daha onceden 10 yillik vizem vardi ve o vizeyi kullanmaya karar verdim. Turist vizesiyle gelip 6 ay kaldim ve bu 6 ay bitmeden burda BIR training centre araciligiyla F1 statusune gectim. Ama asil problem eger turis vizenizi burda ogrenciye cevirirseniz Turkiye ye ziyarete gidemiyorsunuz. Giderseniz tekrar ogrenci vizesine basvurmaniz lazim. Ama %90 red veriyorlar. Yani sonuc olarak su an ailemi 1 yildir gormuyorum. Burda hala yapmak istedigim seyler var oyuzden risk alamiyorum. Uzun lafin kisasi siz benim dustugum hataya dusmeyin. Amerika da cok ucuz okullar var. Ama Turkiye de iken ajanslar bunlari size sunmuyor. Cunku onlar komisyon alabilecekleri pahali okullari tercih ediyorlar. Buraya uygun ucretli bir dil okluluyla gelin. Cok uzun sureli kayit yaptirmanizada gerek yok Amerika ya adim attiktan sonra vizenizi uzatmaniz okuldaki yetkilinin bir tusa basmasi kadar kolay. Benim okulum gayet uygun fiyatli ve kaliteli. Cok sevecen bir ortami var. Ama sadece Chicago da 3 subeleri var baska yerde yok. Yinede aklinizda bulunsun www.birtraining.edu Chicago kisin soguk havayi saymassak cok guzel ve buyuk bir sehir. Amerika da cogu yerde kendi arabaniz olmasi gerekir ama Chicago da ulasim cok guzel. tren ve otobule her yere cok rahat ulasirsiniz. Yazin da cok eglenceli bir ortami var. Adim basi muzik ve sokak festivalleri karsiniza cikar. Simdilik soyleyeceklerim bu kadar. Eger sorulariniz olursa lutfen yazin. Selamlar
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Amerikada ucuz dil okulu
-
06-09-2019, 17:13:55Kayıtlı Üye