Ne demek istiyorum? Twitter şuphesiz Sosyal alemi parlatan tek sitedir.Facebook doneminde yalnızca Facebook'un meşhur olması diğer sosyal sitelerin ise henuz yayılamaması bu durumu meydana getirse de Twitter'ın gelmesiye sosyal siteleri karanlık donemden aldı goturdu.Peki Twitter'da yalnızca takipci bulmak,takip etmek,140 karakterlik kişisel duşunce gondermekten başka neler yapılabilir.Mesela eşleştirme...İşte sizin icin eşleştirmenin yararlarıyla aklıma gelen bazı avantajlar ; Facebook hesabınız varsa: -Eğer Facebook hesabınız varsa Facebook'ta arama motoruna Twitter yazın,en cok uye toplayan "uygulama"ya tıklayın ve Twitter bilgilerinizi(username,password)yazarak Allow tuşuna basıp eşleştirebilirsiniz.Boylelikle Twitter'dan yazdığınız yazılarınızı Facebook'ta da gorebilirsiniz. Blog sitesine mi sahipsiniz? -Kişisel blog acan(benim gibi :P) kişiler genelde yardımcı olarak takipci arttırmak icin Twitter ve Facebook'tan başka diğer sosyal sitelere de yonelir.Bunlar Friendfeed,Google Buzz,Tumblr v.b gibi sitelerdir.Actığınız blog sitesinin rss'si sayesinde blog sitenizi FriendFeed hesabınızla eşleştirin boylelikle blog sitenizde actığınız konunun başlığı Friendfeed hesabınızdan gorunsun. Muhteşem 3lu... -ve en cok can alıcı nokta...Bildiğiniz gibi sosyal sitelerin her birinin ayrı bir cekiciliği vardır ve uyelik farklılığı yaşanır.Yani Twitter hesabı olmayan fakat FriendFeed hesabı olan bir kişiye ulaşmanız zor olabilir.Ayrıca her farklı hesabı acıp farklı farklı da yazmak daha da zor olabilir.Gelin şoyle yapalım ; Facebook hesabınızı ve Friendfeed hesabınızı Twitter'la eşleştirin.(Uyarı: Twitter'ı Friendfeedle eşleştirmeyin.Friendfeed'i Twitter'la eşleştirin.Burdaki amacım şu ; Eğer siz Friendfeed hesabınızdan Twitter'ı eklerseniz,Friendfeed'den yazdıklarınız Twitter'da gorulmez ama Twitter'dan yazdıklarınız Friendfeedden gorunur.Eğer bunu yapmazsanız Twitterdan yazdıklarınız iki defa gonderilir ve ikincisinde de bir link gorunur bu da Friendfeed'den de aynısının gonderildiğini gosterir.)Eşleştirmeler tamamlandıktan sonra Twitter'dan yazdıklarınız aynı anda Friendfeed ve Facebook profilinizde gorunur... Buzz vb.diğer sitelerde de aynı işlemi gorerek Twitter'da yazılanlar bir cok site de gorunur. -Messenger'da bu konuya dahil. Messenger bildiğiniz gibi sosyal sitelere en cok değer veren bir windows aracıdır.Cunku messengerın asıl amacı iletişim olduğu icin,iletişimi yalnızca yazıyla surduren sosyal sitelere de destek verir.Ozelliklede messenger'in 2011 versiyonunda bu konu uzerinde durulmuş.Messenger profilinize girerek sosyal ağlardan hangisine uyeyseniz ekleyin ve herşeyi bir yerden kontrol edin.Yine twitter'dan atacağınız bir 140 karakter hem facebook,hem friendfeed gibi diğer sosyal ağ siteleri ve ayrıca iletişimin ilk kaynağı hatta ana kaynağı olan messenger profilinizde de gorunsun.Aslında Twitter'ın en onemli işlemi olan bu ozelliğini bana hatırlatanCaYKeSh 'e teşekkurler. ayrıca bkz: Vodafone Twitter'ı cepten mesaj yoluyla Twitlemeyi ucretsiz hale getirdi.(Vodafone sitesinden ayrıntılı bilgiyi alabilirsiniz.)Cepten Twitter'a uye olduktan sonra 2444'e gonderilen 140 karakterlik yazılar Twitter hesabınıza gonderilir.Size gosterdiğim avantajlardan faydalanarakta Cepten attığınız max.140 karakterlik bir yazı belki de 1000 kişilik sosyal cevrenize ulaşabilir? Mesela ben oyle yapıyorum Bir dipnot daha vodafone twitter'a yollanan smsleri tekrardan paralı yaptı ancak mesaj hakkı alırsanız ucretsiz oluyormuş Kısaca verdiğim yolların hepsini bir araya getirerek belki de140 karakterden 1000 veya daha fazla kişiye mesajınızı gosterebilirsiniz? )) Not:Bu yazdıklarımı biliyor olabilirsiniz.Tek amacım bilmeyenler icin ya da unutanlar icin kucuk bir bilgi vermek.Cunku bunları siz de bulabilirsiniz...Bilginin zararı olmaz. __________________