bugun internette gezinirken gordum bir cok kişi bu fuar sayesinde burs alarak yurtdışına cıktığını yazmış. konuyu biraz araştırdım, kalanını sormak istiyorum. anladığım kadarıyla konsept ; bu fuar şirketi yurtdışındaki seckin universiteleri turkiye'ye getiriyor. istanbul ankara izmir ve daha bir cok şehirde arka arkaya fuarlar alanları oluşturuyor. oğrenciler ucretsiz (en guzeli de bu tamamen bedava) bu fuar alanlarına gidip o universite temsilcileri ile bire bir yuzyuze goruşuyor. yani şoyle bir şey, diyelim yurtdışında okumak istiyorsunuz diyelim onunuzde iki secenek var ya ulke icinde bir aracı kurumla anlaşacaksınız o size yardımcı olacak. ya da kendiniz başara bilirseniz mail atacaksınız goruşeceksiniz. tabi bu bolumler benim yapabileceğim bir şey değil. bu fuar bunları ortadan kaldırıp, tam tersi universite temsilcilerini ayağınıza getiriyor diye anlamış bulunmaktayım. bu mart ayında 29. kez organize edilecekmiş. daha geniş bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi? son olarak ekşi sozlukte fuar tarihleri ile ilgili bir başlık gordum. paylaşmış ta olayım

her yıl 50,000 oğrenci bu fuarları ziyaret ediyor,
10,000 kişi bu fuarlar sayesinde yurtdışında okuyor.

her yıl ekim ve mart aylarında cok sayıda yurtdışı universite ve kolejin katılımıyla duzenlenen ıeft fuarları (ınternational education fairs of turkey) 29. kez kapılarını 14 mart 2016’de eskişehir' de acacak. ardından da ankara, izmir, istanbul (avrupa yakası) veistanbul (anadolu yakası), adana'da buyuk fırsatlar sunarak turk oğrencilerle buluşacak. 25 ulkeden toplam 200 eğitim kurumunun bir araya geldiği fuarlarda bu yıla ozel fırsatlar da oğrenci ve velileri bekliyor.

29.ıeft yurtdışı eğitim fuarları

15 mart 2016 - ankara sheraton otel 13:00 - 19:00
17 mart 2016 - izmir hilton otel 13:00 - 19:00
19-20 mart 2016 – istanbul(avr. yakası)
istanbul kongre merkezi 12:00 - 18:00
21 mart 2016 – istanbul (anadolu yakası)
bostancı dedeman otel 13:00 - 19:00

yurtdışı eğitim gunleri
14 mart 2016- eskişehir dedepark otel 13:00 - 17:00
23 mart 2016 - adana seyhan otel 13:00 - 17:00