İngiltere'de Murat Mutlu ve Ben Perman adlı iki mucit, sosyal paylaşım ağı Twitter'a mesajlar gonderen bir su ısıtıcısı icat etti. İcada, İngilizce su ısıtıcısı anlamına gelen, 'Kettle' kelimesi uzerinde yapılan kelime oyunuyla 'Tweetle' adı verildi. Tweetle, suyu kaynattığı zaman Twitter'a mesaj gonderiyor, ayrıca takipcilerine suyu kaynatırken ne kadar enerji harcandığı ve bir hafta icinde kac kez kullanıldığı gibi bilgiler aktarıyor. Urun gonderdiği bu mesajlarla Twitter uzerinde pek fazla takipciye sahip olamayacak gibi gozukse de Murat Mutlu ve Ben Perman, imalatcıların 75 sterline (115 ABD Doları) mal olan urunun seri uretimi icin rekabet halinde olduğunu belirtti. Perman 'Aldığımız olumlu tepkiler bizi şoke etti.' dedi. Ben Perman, Tweetle fikrinin Londra'daki bir barda Twitter'ın faydalı ve pratik kullanımları uzerine konuştukları sırada ortaya cıktığını belirtti. Perman, 'Ben daha once hic Twitter kullanmamıştım. Sonra 'Murat bana bu fikri satabilirse bunu Twitter hayranlarına satmak da kolay olur' diye duşunduk' dedi. Sırada diğer mutfak aletleri var Plastikten imal edilen Tweetle'ın taban kısmında kablosuz internet bağlantısı icin bir modul ve bir ekran bulunuyor. Cihazda, Twitter'a bağlantıyı sağlayan bir program bulunuyor. Aynı cihaz, populer paylaşım sitelerinden Facebook'a bağlanmakta da kullanılabiliyor. Murat Mutlu ve Ben Perman, ayı konseptin gelecekte buzdolapları, fırınlar ve camaşır makineleri gibi mutfak aletlerinde de kullanılabileceğine inanıyor. Bu şekilde buzdolabının orneğin sut ya da yumurta bittiğinde uyarı verebileceği kaydediliyor. veteknoloji __________________