kaynk
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- 1Password efsane bir yenilik sunuyor! PDU ®
-
27-09-2019, 04:16:51Kayıtlı ÜyeAgileBits tarafından geliştirilen ve sizin yerinize şifrelerinizi unutmayan 1Password şifre yoneticisi oldukca işlevsel bir ozellikle guncellenmiş durumda. 1Password uyeliği olan kullanıcılar, bundan boyle şifrelerinin veri ihlalleri ile ele gecirilip de internet sızıp sızmadığını oğrenebilecek. Şu an icin bir konsept ozelliğin ispatı olan ve sonraki uygulama sunumlarında sağlanacak ozellik kullanıcıların oldukca işine yarayacak. Ozelliğin Troy Hunt’ın 500 milyondan fazla sızmış şifre barındıran Pwned Passwords servisi ile bir entegrasyon olduğunu belirtelim. Konsept ozelliği şimdiden kullanmak icinse 1Password.com hesabınıza girmeniz ve Kasayı Ac seceneğini secmeniz gerekiyor. Ardından kasanızdaki bir oğeyi secip işletim sisteminize gore Shift-Control-Option-C veya Shift+Ctrl+Alt+C tuşlarına basmalısınız. Bu sayede konsepti aktif hale getirebiliyor ve şifrenizin yanındaki Şifreyi Kontrol Et seceneğini gorebiliyorsunuz. Eğer şifreniz veri tabanıyla eşleşirse bundan haberdar olmanız sağlanıyor. Şifrenizin eşleşmesi sizi korkutmasın. Bu illa ki şifrenizin bir veri ihlaline uğradığı anlamına gelmiyor. Kısacası aynı şifreyi bir başkası da kullanıyor olabilir. Ote yandan, şifrenizi yine de değiştirmeniz doğru bir karar olabilir. Kafanızda bir soru işareti de kalmasın. Ozellik, kontrol ettiğiniz şifreyi Pwned Passwords veya 1Password’e gondermiyor. Şifre kontrolu sırasında şifreleme tahmin edeceğiniz gibi şifreleme yapılıyor. Sizinkiyle aynı ilk birkac karakterden oluşan şifre sağlamaları servise gonderiliyor ve daha sonra tam sağlama ile yerel olarak karşılaştırılıyor.