Herhangi bir sebepten dolayı indirmek istediğiniz Facebook videolarını yine herhangi bir gizlilik ayarından dolayı indirememiş olabilirsiniz. İşte ister gizli ister acık olsun tum Facebook videolarını indirmenin yontemi. Facebook, internetin ve akıllı telefonların yaygınlaşması ile son derece hızlı buyudu ve gunumuzde 2 milyar aylık aktif kullanıcıya ulaştı. Facebook’un yukselişinde en buyuk pay, şuphesiz ki video paylaşım ozelliğidir. Kullanıcılar tarafından sevilen bir video, kolaylıkla milyonlarca izlenmeye ulaşabiliyor. Herhangi bir nedenden dolayı bir Facebook videosunu indirmek isteyebilirsiniz. Fakat YouTube videolarının yalnızca Google sunucularında saklandığı gibi Facebook videoları da sadece Facebook sunucularında saklanmaktadır. Bu nedenle ana sayfada gorduğunuz videolar aslında bir gonderinin icine gomulmuş durumdadır ve indirebilmek icin gercek video URL’sine ulaşmanız gerekmektedir. Video URL’sini bulsanız dahi bu bilgi, videoyu sağlıklı bir şekilde indirmek icin yeterli değildir. Zira bazı videolar herkese acık olarak paylaşılırken, bazı videolar gizlilik ayarları ile erişimi sınırlandırılmış olabilir. İşte Facebook’tan video indirmenin en kolay yolu: Herkese Acık Videolar İcin: 1.adım- Video URL’si bulmak İndirmek istediğiniz videonun gizlilik ayarı cok onemlidir. Video oynatıldığı sırada uzerine gelerek sağ tıklayın ve ‘Video internet adresini (URL) goster’ seceneğine tıklayın. Videonun uzerinde kucuk bir URL gozukecek, o adresi kopyalayın. Herkese acık bir videonun URL’si ‘
şeklinde olacaktır. 2.adım- Cevrimici Facebook video indiriciyi acmak Ortada bulunan adres cubuğuna kopyaladığınız Facebook video URL’sini yapıştırın ve ‘download’ tuşuna basın. Videoyu yuksek ya da standart kalitede indirebileceğiniz iki farklı secenek cıkacaktır. İstediğiniz seceneği sectikten sonra altında bulunan ‘download’ butonuna basabilirsiniz. Gizli Videolar İcin: 1.adım- Sayfa kaynağını bulmak Ne yazık ki gizlilik ayarları ile korunan videoları yalnızca URL’lerini kullanarak indiremeyiz. Herhangi bir gizli videoyu indirmek icin oncelikle sayfa kaynağına erişmemiz gerekmektedir. Bunun icin indirmek istediğiniz videonun uzerine gelerek sağ tıklayın ve ‘yeni sekmede ac’ seceneğini secin. Ardından videonun acıldığı sekmeye gelin ve ‘CTRL+U’ya basarak sayfa kaynağını goruntuleyin. Sayfa kaynağı acıldığında oncelikle CTRL+A’ya basarak tum kaynağı secin, ardından CRTL+C’ye basarak kopyalayın. 2.adım- videoyu indirmek Buraya tıklayarak yukarıda herkese acık videoları indirdiğimiz internet sitesinin gizli videolar icin oluşturduğu ayrı indiriciye ulaşabilirsiniz. Acılan sayfadaki boş kutuya tıkladıktan sonra CTRL+V’ye basarak tum kopyaladığınız tum kaynak kodunu yapıştırın ve ardından indir tuşuna basın. Site, indirme kalitesini secmeniz icin iki secenek sunacak. İstediğiniz kalitede videoyu indirebilirsiniz. KAYNAK
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Facebook'taki Gizli Videolar Nasıl İndirilir? PDU ®