Cambridge Universitesi'nde felsefe hocası olmanız, Macar asıllı bir Belcikalı olmanız ve modern zamanların Descartes'i olmanız bir şey değiştirmez: Adınız Bence Nanay ise Turk sosyal medyası ile tanışmanıza ramak kalmıştır. Ulkemizin uluslararası arenada onemli bir temsiliyet cizgisi var ki yuzumuzde her zaman gulucukler actırıyor. Bu konuda elimize bir malzeme duşmeyegorsun, hemen sosyal medyada fenomen bir akım haline geliyor. Son yıllarda pek eşine rastlanmayan bir olayla karşımıza cıkan Macar asıllı bir oğretim gorevlisi, adıyla ve acıklamalarıyla gulme krizine sokabilir. Twitter uzerinde bir anda patlak veren Bence Nanay akımı şoyle başladı: Aslında Cambridge Universitesi’nde gorevli olan Macar asıllı ve Belcika doğumlu felsefe profesoru olan Bence Nanay, bu alandaki calışmalarıyla tanınan bir isim. Paylaşımlar arttıkca Bence Nanay olaya vakıf olmaya başladı ve Haberturk’ten Nalan Kocak’a şunları soyledi: “Daha once pek cok Turk arkadaşım oldu. Onlar da adımın Turkce’de komik anlama geldiğini soylediler ama herkes farklı şekilde cevirdi. En azından neden cok komik olduğunu anlayabiliyorum. Macar’ım ve adımın gercekte ne anlama geldiğini bilmiyorum." Nanay ardından Twitter uzerinden de acıklamalarda bulundu: Turk Twitter kullanıcıları, ismi Bence Nanay olan bir felsefe profesorunun ne kadar komik olduğuyla ilgili konuşup duruyor. Ama hala doğru ceviriyi bulamadım. 1) Bana gore sacma bir şey veya 2) Duşunuyorum oyleyse yokum. Eğer ikinciyi secerseniz bu Rene (Descartes) size gelsin.” 20'li yaşlarında ulkemizi gezme ve tanıma fırsatı yakaladığını soyleyen Nanay, Turk kulturune ve mutfağına hayran kaldığını belirtiyor. Turkiye'deki insanların Amerikan ya da İngilizler'e kıyasla daha eğlenceli olduklarını da soyluyor. İşte Prof. Bence Nanay icin Twitter’da yapılan o mizahşor paylaşımlar: devamı kaynakta...