Erasmus Oğrenci Staj Hareketliliği
Yuksekoğretim kurumunda kayıtlı oğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve/veya calışma deneyimi kazanma surecidir. Erasmus staj hareketliliği ile oğrenci, bir Avrupa ulkesinde, oğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder.
Oğrencinin faaliyet suresi lisans, yuksek lisans ve doktora oğrencileri icin 3 ile 12 ay arasında bir suredir. Meslek yuksekokulu gibi kısa donemli yuksekoğretim programları oğrencileri icin asgari sure 2 aydan başlar, 12 aya kadar surebilir.
Oğrencilerin faaliyete katılabilmeleri icin Genişletilmiş Erasmus Universite Beyannamesi sahibi bir yuksekoğretim kurumunda oğrenci olmaları; oğrencisi oldukları yuksekoğretim kurumuna başvurmaları ve Erasmus kapsamında staj yapmak uzere secilmeleri gerekmektedir.
Oğrencilere staj faaliyetleri icin yurtdışında kaldıkları sure icin mali destek verilir. Verilen mali destek geri istenmeyecek olup, oğrencilerin butun masraflarını karşılamak amaclanmamakta, yalnızca hareketlilikten kaynaklanan ek masraflara yardımcı olmak istenmektedir. Oğrenciler istedikleri takdirde hibesiz Erasmus oğrencisi olabilirler.
Staja ev sahipliği yapacak kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri ve işletme tanımına uyan diğer kuruluşlar olabilir. Bu cercevede uygun bir işletmeden kastedilen, buyukluğu, yasal statusu ve faaliyet gosterdiği ekonomik sektor ne olursa olsun, ozel veya kamuya ait her tur kurum/kuruluş ile sosyal ekonomi dahil her tur ekonomik faaliyette bulunan girişimdir.
Erasmus Staj Faaliyetine katılabilmesi icin yuksek oğretim kurumu Erasmus (Genişletilmiş) Universite Beyannamesi'ne sahip olmalıdır. Standart Erasmus Universite Beyannamesi sahibi yuksekoğretim kurumları Erasmus staj faaliyeti gercekleştiremez ve bu kapsamda oğrencilerini yurtdışına gonderemez.
Oğrenciler Erasmus staj hareketliliği faaliyetinden yuksekoğretim kurumları veya bu konsorsiyumlar aracılığı ile faydalanabilmektedir. Erasmus programı kapsamında staj yapmak isteyen oğrencilerin kendi yuksekoğretim kurumlarının Erasmusla ilgili birimlerine başvurmaları gerekmektedir.
Başvuruda aranılan şartlar ve secim kriterleri ilgili akademik yıl başlamadan once yayımlanan Hayatboyu Oğrenme Ulusal Teklif Cağrısında yer alır. Bir oğrenci Erasmus staj hareketliliği faaliyetinden butun yuksekoğrenim hayatı boyunca yalnız 1 defa hibe alarak yararlanabilir, daha sonra hibesiz olarak tekrar yararlanılması mumkundur. Oğrenim hareketliliği hibesi alınması staj hareketliliği hibesi alınmasına engel değildir.
Yararlanıcılar butun yuksekoğretim kurumlarında oğrenim gorenler arasından secilebilir (Yuksek lisans ve doktora dahil). Oğrenci yerleştirmede oğrenim amaclı hareketlilikten farklı olarak, en az 2. sınıfta olma koşulu aranmaz. Erasmus Oğrenci yerleştirme faaliyetinden tum yuksekoğrenim hayatı boyunca yalnızca 1 defa yararlanılabilir. Mezun ve mezuniyet hakkını elde etmiş olan oğrenciler, mezuniyet veya cıkış belgelerini almamış dahi olsalar, faaliyetten yararlanamazlar. İmzalanacak anlaşmalar acısından bakıldığında oğrenci yerleştirmede; gonderen yuksekoğretim kurumu ile ev sahibi işletme arasında bir ikili anlaşma gerekli değildir. Butun tarafların dahil olduğu bireysel oğrenci yerleştirme sozleşmeleri bağlayıcı olacaktır.
__________________
Erasmus Staj Hareketliliği
Üniversiteler0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Erasmus Staj Hareketliliği
-
06-09-2019, 17:07:10Kayıtlı Üye