Instagram Bana Soru Sor ozelliğiyle tekrar gundemde. Gectiğimiz haftalarda IGTV ile gundeme gelen Instagram, şimdi de kullanıcıların takipcilerden soru almasını sağlayan yeni bir ozelliği hayata gecirdi. Bu ozellik sayesinde takipcileriniz size sorular sorabiliyorlar ve onlarla hikayeler uzerinden iletişim halinde olabiliyorsunuz. Peki, Instagram soru sorma ozelliği nasıl kullanılır? Bu ozelliği nasıl aktif hale getireceksiniz? Instagram yeni ozellik ve geliştirmelerle gundemden duşmuyor. Bircok insan şu sıralar, “Instagram da bana soru sor nasıl yapılır?” ve “Instagram bana soru sor?” sorularına yanıt aramaya başladı. Normalde Instagram platformunda bir soru sormak istediğimizde Direct Messages ozelliğini kullanıyoruz. İşte Bana Soru Sor sayesinde artık, takipcilerimizin sorularını hikaye uzerinden cevaplandırabileceğiz. Kısa surede hızlıca populer hale gelen bu ozellik nasıl kullanılır, size adım adım anlatalım dedik. İlk olarak Instagram ana sayfasında bulunan Hikayeler bolumune giriş yapıyoruz. Bu alanı uygulama anasayfasında hemen sol ust koşede gorebilirsiniz. Hikayenizi oluşturacak ana gorsel veya yeni videoyu oluşturduktan sonra, sağ ust bolumde bulunan cıkartmalar sekmesine girin. Burada bulunan cıkartmalar arasında Sorular adında yeni bir simge goreceksiniz. İşte yeni ozelliği kullanabilmek icin bu cıkartmayı secmeniz gerekiyor Soru bolumu acıldı. Burada insanların size sormak istediği soruyu belirlemeniz gerekiyor. Eğer son duzenlemeleri de yaptıysanız Bana Soru Sor ozelliği paylaşım icin hazır! İşte bu kadar basit! Instagram yenilikleri Soru Sor ozelliği ile sınırlı değil 1 milyar aktif kullanıcıyla artık dunyanın en buyuk sosyal medya devlerinden biri olan Instagram yepyeni gelişmelerle karşımıza cıkmaya devam ediyor. IGTV ve Goruntulu Konuşma gibi ozelliklerin hemen ardından, gectiğimiz haftalarda Instagram Lite versiyonunu da duyurmuştu. Şimdilik ulkemizde aktif olmayan Lite versiyon, isminden de anlaşılacağı gibi, tam bir data hattı canavarı olan uygulamanın, paketlerimize bindirdiği yuku azaltmayı amaclıyor. Uygulamanın boyutu 573 kilobayt olarak geciyor ve Android 5.0 uzeri işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Turkiye icin yayınlandığı zaman Instagram Lite indirmek icin buradaki bağlantıyı kullanabileceksiniz. Biz de sizin icin bu ozelliği konu alan bir video ile, Lite versiyonun nasıl kolayca indirilebileceğini video olarak aktardık. O videoyu da hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. Kaynak
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Instagram Bana Soru Sor ozelliği nasıl kullanılır?