Servetinin yarısını bağışlama sozu verdi
Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- Servetinin yarısını bağışlama sozu verdi
-
27-09-2019, 03:29:18Kayıtlı ÜyeSosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucuları Mark Zuckerberg ve Dsutin Moskovitz de, milyarder Warren Buffet ve Bill Gates’in onculuk ettiği yardım kampanyasına servetlerinin yarısını bağışlama sozu verdi. Microsoft şirketinin kurucusu Gates ve ABD’li yatırımcı Buffet tarafından Haziran ayında başlatılan “Soz Ver – (The Giving Pledge)” kampanyasına bugune kadar toplam 57 milyarder dahil oldu. Girişim tarafından Carşamba akşamı yapılan acıklamada, yeni isimlerin de kampanyaya dahil olduğu belirtildi. Gates, eşi Melinda Gates ve Buffet, yardım kampanyası kapsamında, milyarderlere servetlerinin en az yarısı yaşamları surecinde ya da olumlerinin ardından yardım amacıyla kullanılması icin vermesini ve bu niyetlerini bir mektupla halka acıklamalarını istiyor. Soz Ver kampanyası ne para kabul ediyor ne de insanlara nasıl bağış yapabileceklerini gosteriyor. Sadece milyarderlerden servetlerinin bir kısmının yardım kampanyası icin kullanılması icin soz vermelerini istiyor. ZUCKERBERG: “NEDEN BEKLEYELİM Kİ” Eylul ayında, ABD New Jersey’deki devlet okulları icin 100 milyon dolarlık bağış yapan Zuckerberg, yaptığı acıklamada, “İnsanlar, kazandıklarını diğerleriyle paylaşmak icin kariyerlerinin sonlarının gelmesini bekliyor. Yapılacak cok şey varken neden bekleyelim ki?” dedi. Dunyanın en genc zenginleri arasında yer alan Zuckerberg aynı zamanda, “Şirketlerinin başarılarıyla on plana cıkan genclerin olduğu bir nesille, yaşarken kazandıklarımızı paylaşmaya fırsatımız ve hayırsever hareketlerimizin sonuclarını gorme şansımız var” diye konuştu. Zuckerberg ve Moskovitz’e ek olarak, internet platformu AOL’in kurucusu Steve Case, finans dunyasının onemli isimlerinden Carl Icahn ve 1990’lı yılların başlarında bircok yasayı ihlal ettiği gerekcesiyle cezaevinde yatan Wall Street’in eski yoneticilerinden Michael Milken da yarım sozu veren diğer isimler olarak dikkat cekti. “HAYATLARI DEĞİŞTİR” Yatırım danışmanlığı şirketi Morningstar’ın CEO’su Joe Mansueto, işadamı Nicolas Berggruen ve girişimci Ted Forstmann da yardım sozu veren son isimler arasında yer aldı. Servetini sigorta ve yatırım şirketi Bershire Hataway’in başarısından elde eden Buffet, “Birkac ayda, buyuk bir ilerleme kaydettik” dedi. Buffet aynı zamanda, “Soz Ver kampanyası, hayırseverliği duşunen ve diğerlerine yardım etmek icin bir şeyler yapan insanlara enerji verdi. Yardımlarıyla insanların hayatlarını değiştirebilecek daha fazla aileyle bağlantıya gecmeyi dort gozle bekliyoruz” dedi. ABD’deki zenginlerin dortte biriyle konuşan Buffet ve Gates aynı zamanda Eylul ayında Pekin’de Cinli milyarderlerle de bir araya geldi. İkili Mart ayında Hindistan’ı da ziyaret etmek istiyor. Forbes dergisine gore ABD’de 400’den fazla milyarder bulunuyor. Buffet, 2006’da servetinin yuzde 99’unun, Bill & Melinda Gates Foundation ve diğer yardım kuruluşlarına verilmesi sozu verdi. Bill ve Melinda Gates ise bugune kadar servetlerinden 28 milyar dolarlık yardım yaptı. kaynak-veteknoloji __________________