Populer mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın kurucusu Brian Acton, cok konuşulacak acıklamalarda bulundu. Sosyal medya devi Facebook’un bunyesinde bulunan populer mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bu sefer platforma getirdiği yenilikler ile değil kurucusunun itirafları ile gundemde. Zira 2014 yılında rekor fiyata WhatsApp’ı Facebook’a satan uygulamanın kurucusu Brian Acton, cok konuşulacak acıklamalarda bulundu. Facebook ile yaşadığı ve istifası ile sonuclanan surec ile ilgili Forbes’a konuşan Action “Bir secim yaptım. Kullanıcılarımın gizliliğini sattım ve her gun bu kararın ağırlığıyla yaşıyorum” ifadelerini kullandı. Acton 2014 yılında WhatsApp’ı 19 milyar dolar ve bir miktar Facebook hissesi karşılığında satmış devam ettiği gorevinden 2017 yılında istifa etmişti. Acton Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri topladığı ve bu verileri ABD secimleri ve Brexit referandumunu etkilemek icin kullandığı iddiasının ardıdnan ‘delete Facebook’ (Facebook’u silin) kampanyasına destek vermişti. Kısa surede milyonlarca kullanıcının haberleşme alışkanlıklarını değiştiren uygulama SMS'lerin tarihin en duşuk seviyeye gerilemesinin altında yatan en buyuk neden olarak da gosteriliyor. Kaynak __________________