Facebook hayatını caldı!
Facebook0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Facebook hayatını caldı!
-
27-09-2019, 03:07:50Kayıtlı Üyeİngiltere'de yaşayan 26 yaşındaki televizyon yapımcısı ve sunucu Carolyn Owlett, Facebook'un kendisine cehennemi yaşattığını soyluyor. Metro istasyonunda trenin gelmesini beklerken yanına gelen tanımadığı bir adam onun ismini fısıldayıp, ona olan aşkını ve onunla olmak istediğini soyleyince dehşete duşen Carolyn, kendisini trene zor attı. "Dehşete duşmuştum. O adam ismimi soyluyor ve hakkımda bildiklerini bağırıyordu. Bense onun kim olduğunu bile bilmiyordum." diyen Carolyn, sozlerine şoyle devam ediyor: "Belcika'dan, İngiltere'ye benimle olmak icin geldiğini soyluyordu. Cok korkmuştum ve ona benden uzak durması icin bağırdım. Kalbinden vurulmuşa dondu." Kısa sure icerisinde Carolyn, 21 yaşındaki Belcikalı bir kadının, sosyal paylaşım sitesi Facebook uzerinden kendi kimliğini caldığını keşfetti. Kadın, Carolyn adına bir e-posta adresi almış ve Facebook profili hazırlamıştı. İnternet uzerinden bulduğu fotoğraflarıyla kendisini Carolyn gibi gostermiş ve onun arkadaşlarını hatta ailesini bile Facebook uzerinden "arkadaş" olmaları icin inandırmıştı. Sahte Carolyn, gerceğine ait bilgi ve fotoğrafları kullanarak, Regis Remacle adlı adamla 17 ay boyunca bir "sanal ilişki" surdurmuştu. Gercek Carolyn'e metroda yaklaşan adam da Regis Remacle'ydi. Gercek yavaş yavaş ortaya cıktı ve 21 yaşındaki Belcikalı kadının, Kristella Erbicella olduğu, Carolyn'in 2004 yılında uyesi olduğu The 411 adlı muzik grubuyla onu tanıyıp, hayranı olduğu oğrenildi. Erbicella, kendisini cok kotu hissettiği bir gun Facebook profiline Carolyn'in fotoğrafını koydu ve cevresinden aldığı olumlu tepkilerle, işi daha da buyutmeye karar verdi. Facebook'ta Carolyn olarak neredeyse iki yıl boyunca yaşayan Erbicella, bu sure icerisinde erkeklerle sanal seks yaptı, Regis Remacle ile sanal ilişki yaşadı hatta Carolyn'in fotoğraflarını değiştirerek, onu Regis ile gercekten sevgiliymiş gibi gosterdi. Tum yaşananlardan sonra kadına ulaşmayı başaran Carolyn, kadının kendisinden ozur dilediğini, "Yaptığım herşey icin ozur dilerim. Sana saygı duyuyorum. Her zaman benim idolumdun. Herşey icin ozur dilerim, seninle bir sorunum olsun istemiyorum." dediğini soyluyor. Sahte hesabı kapatıp, "gercek" sanal kimliğine kavuşan Carolyn, yaşadıklarının şokundan cıkamadığını soyluyor ve ekliyor: "İnsanlar, internet uzerinden paylaştıkları fotoğraflara ve bilgilere cok dikkat etmeliler. Hicbir zaman kimin bunlara eriştiğinden emin olamazsınız. Ben bunu zor yoldan oğrendim." kaynak-veteknoloji __________________