Mezun'dan...
Bircok MBA programı oğrencilerinin programa başvururken bazı temel ozelliklere sahip olmasını beklemektedir. İşletme ya da ekonomi programlarinda eğitim goren bircok oğrenci lisans eğitimleri suresince bu temel niteliklere bir nebze de olsa sahip olmaktadırlar. Boylelikle MBA programına hazır hale gelmiş olurlar. İstatistiklere gore MBA programlarına giren oğrencilerin yarısı ekonomi ve işletme eğitimi almış oğrencilerden, diğer yarısı işe farklı alanlarda eğitim almış kişilerden oluşmaktadır. İster ekonomi ya da işletme programlarından mezun olun, ister başka bir programdan mezun olun; MBA programına başlarken bu 3 ozelliğe sahip olmanız gerekmektedir. Nedir bu 3 ozellik?
Hesap Cizelgeleri
Sosyal bilimler programlarının hemen hemen hicbirinde hesap cizelgeleri kullanılmamaktadır. Buna en yaygın olan "Excel" programını ornek verebiliriz. MBA programlarında hesap cizelgeleri programları en yaygın olarak kullanılan programlardır. MBA programına başladığınızda bilgisayar ortamında hesap cizelgelerini rahatca kullanmanız beklenmektedir. MBA programına başlamadan once bu programlardan birini bilgisayarınıza yukleyip, bunun uzerinde pratik yapmanız, MBA eğitiminiz suresince size bircok avantaj sağlayacaktır. Bu programların coğu ilk bakışta karmaşık gozukse de, kullanımları cok basittir.
Matematik
Bircok MBA programı, programa başlayacak olan oğrencilerinden universite duzeyinde matematik bilgisine sahip olmalarını beklemektedir. Beklenilen duzeyde matematik eğitimi almamışsanız, program başlamadan bu eğitimi almanız beklenir. Bazı okullar bu dersleri program başlamadan once vermektedirler. Bazı MBA programları, program başlamadan once basit bir matematik sınavı yaparak, programa katılacak oğrencilerin matematik bilgi duzeylerini olcmektedirler. Bu sınavdan aldığınız puana gore, bazı temel matematik dersleri almanız gerekebilmektedir. Eğer matematik bilginiz zayıf ise, okula başlamadan once gideceğiniz okul ile mutlaka bu konu ile ilgili olarak goruşun. Almanız gereken dersler ya da girmeniz gereken sınavlar olabilmektedir.
İstatistik, Muhasebe ve Ekonomi
MBA programlarının bircoğu universite duzeyinde matematik bilgisinin yanısıra istatistik, muhasebe ve ekonomi bilgisine de sahip olmanızı beklemektedir. Universite eğitiminiz sırasında bu dersleri almamış ya da alsanız bile yeteri kadar bilgiye sahip olmadığınızı duşunuyorsanız, bu alanlar ile ilgili temel kavramlar ve başlıklar hakkında okula başlamadan ya da başladıktan hemen sonra bilgi edinmeniz size bircok fayda sağlayacaktır. Her ne kadar bircok okul sosyal bilim oğrencileri icin bu konular ile ilgili dersler acsalar da, bu dersler genellikle giriş niteliğindedir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- MBA programina girerken sahip olmaniz gereken 3 temel ozellik
-
06-09-2019, 17:01:11Kayıtlı Üye