SOSYAL MEDYA GUVENLİĞİ NEDİR? Merhaba arkadaşlar uzun zamandır konu acmıyorum bugun ki konum sizlere sosyal medya guvenliği hakkında bilgi vereceğim, sosyal medya hesaplarımızın kotu niyetli kişilerden nasıl koruruz , hacklenmesini nasıl onleriz vs. hakkında bilgi vereceğim. Peki hocam nedir bu sosyal muhendislik? Kısacası; Sosyal Muhendislik; internet dunyasında insanların zafiyetlerinden yararlanarak ceşitli yalanlar soyleyerek istenilen bilgiyi alma sanattıdır. ==> Amac: istenilen bilgiyi alma. ==> Yontem: İkna. Şimdi gelelim sosyal medya guvenliğine; 1.adım: Şifre guvenliği; Arkadaşlar butun hesaplarınızda kesinlikle guclu şifre kullanın. Ornek adınız emre ise kesinlikle şifrelerinizde emre12, emre123, emre12345 vs. basit şifreler kullanmayın herzaman insanların sizin hakkınızda akıllarına gelmeyen şifreler kullanın mesala gidip tutuğunuz takımı şifreniz olarak yapmayın . aksi halde basit bir kaba kuvvet saldırısı olarak brute force ile deneme yanılma yoluyla hesaplarınızı elle gecirirler. 2.adım : arkadaşlar mutlaka hesaplarınızda guncel erişim sağladığınız e posta adresleri kullanın. ( mail adresleriniz icinde aynı şekil guclu şifre belirleyin). 3.adım: kesinlikle bilmediğiniz linklere sitelere hesaplarınız ile giriş yapmayın. 4.adım: arkadaşlar kesinlikle facebook , instagram calma programı diye program indirmeyin anca kendi hesaplarınız hacklenir aksi halde ava giderken avlanırsınız. Bu indirdiğiniz programlar kesinlikle keylogger dir. Keylogger; Keylogger klavyede yazdığınız herşeyi karşı tarafa harfiyen gonderir ve bu sayede şifreleriniz ele gecirilir. 5.adım olarak arkadaşlar hesaplarınızda mutlaka iki faktorlu doğrulamasını etkinleştirin. Nedir bu iki faktorlu doğrullama ? İki faktorlu kimlik doğrulaması, bir guvenlik ozelliğidir. İki faktorlu kimlik doğrulamasını kurduysanız, birisi tanınmayan bir cihazdan Instagram , facebook hesabınıza her erişmeye calıştığında sizden ozel bir giriş kodu girmeniz veya bu girişi onaylamanız istenir. Yani iki faktorlu doğrulaması etkin ise hesabınız hacklenirse bile hackleyen kişi sizden doğrulama kodunu almadan giriş yapamaz. Facebook iki faktorlu doğrulaması etkinleştirme Gorsel ) İnstagram İki faktorlu doğrulama etkinleştirme (Gorsel)
Sosyal Medya Guvenliği Nedir? Nasıl Sağlanır?
Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- Sosyal Medya Guvenliği Nedir? Nasıl Sağlanır?