Guvenli Bir Şifre Belirlemek İcin 7 basit Adım
Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- Guvenli Bir Şifre Belirlemek İcin 7 basit Adım
-
27-09-2019, 03:03:11Kayıtlı ÜyeFarklı Hack Yontemlerine Ozellikle Brute Force yontemine karşı alabileceğimiz Tedbirler; 1-Uzun Şifre Guvenliğin Başlangıcıdır, en az 10 haneli bir şifre kullanmalısınız ama banka şifreleri icin daha uzun şifreler daha fazla guvenlik anlamına gelir. 2- Anlamlı Birkac Kelime Yerine Dağınık Kelimeler kullanın (orn:ahmet67686970 yerine a67met690768h gibi) [ama dağınık şifreler unutmayı kolaylaştırır dikkat edin] 3- Her Hesabınızda aynı şifreyi kullanmayın orneğin hesabınızda şifreniz a67met690768h ise Facebook hesabınızda şifreniz ahme6768t6970 olsun. 4- Her Linke Tıklamayınız [Bu cok onemlidir] Bilgisayarınıza zararlı yazılımlar bulaşabilir. 5- Şifreniz Sizin hatırlamanız Kolay Başkalarının tahmin etmesi zor olmalıdır. 6- Şifrenizi Guncelleyin Belli aralıklarla şifrenizi guncellmeniz guvenliğinii bir seviye ileriye getirecektir ancak guncellerken belli algoritmalara gore guncellmeyin (orn: şifre 38482 ken 1 hafta sonra 384825 olmasın) 7- Ne olursa Olsun Şifrenizi Başkasıyla Paylaşmayınız Ne kadar guvenirseniz guvenin yinede paylaşmayın "Birgun Sizi Satanlar Sırlarınızıda Satarlar" gibisinden. __________________