Facebook kullanıcı sayısı dunya uzerinde 2,3 milyardır. facebook koruma altına nasıl alınır ? Yoğun olarak gunumuzde kullanılması ve icerik olarak guzel bir platform olması kullanılmasını da arttırmış oluyor bunun yanında tehlike de beraberinde geliyor. facebook koruma acık yapmak ta kişisel guvenlik icin onemlidir. Facebook hesaplarının calınmasının bir numaralı nedeni Facebook benzeri sitelere şifrelerini yazan kişiler kendi hesabını bilgisayar korsanına hediye etmiş oluyor. Facebook Hesap Guvenliği Nasıl Sağlayabiliriz ? Adım adım adımları takip ediniz.. 1- Diğer platformlarda yazdığım adımlarda ki gibi 2 adımlı guvenlik doğrulamasını acınız. Gorulduğu gibi şahsi hesabımda acık. 2- İzin verilen girişlere bakarak bağladığınız uygulama ve hesapları dikkat inceleyip kullanmadıklarınızı kapatınız. 3- Tanınmayan giriş bilgilendirmesi acarak hesabınıza farklı bir kişi giriş yaparsa size bildirim gelecektir. 4- Giriş yaptığın yerler kısmından inceleyerek hesabınıza giriş yapan kişileri gorebilirsiniz. Farklı girdiğiniz yerlerden cıkış yapınız. 5- Hakkımda kısımdan iletişim bilgilerinizi ” Sadece Ben ” olarak değiştiriniz. Yahoo mail uzerinden Facebook bağlayıp sizlerin maillerinize ulaşabilirler boylece telefon,şehir,e-posta adreslerinizi sizden başkası goremeyecektir. 6- Arkadaş listesinizi ” Sadece Ben ” yapınız. Ek Guvenlik icin onemlidir. 7- Mesaj yoluyla size gonderilen hicbir linkle tıklamayınız. 8- https://www.facebook.com adresi uzerinden Facebook adresinize giriş yapınız. Farklı sahte Facebook sitelerine şifrelerinizi girmeyiniz. Alıntı.
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Facebook Hesap Guvenliği Sağlamak