Ozellikle son birkac aydır ozellikle Twitter’da karşımıza cıkan sahte sosyal medya hesapları ile yapılan dolandırıcılık girişimlerine yonelik, Bankacılık Duzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından acıklama geldi. Muşterileri hedef alan sahte reklamlarda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına bu paylaşımlara itibar edilmemesi ve gerekli dikkat ve ozeni gostermesi konusunda uyarıda bulundu. BDDK'a Uyarıda bulundu! Konuyla ilgili Avukat Baran Usanma :''Bu tip dolandırıcılık isteğiyle hareket eden oluşumlar, e-posta adres başlık kısmında bankadan gonderilmiş gibi duzenleme yapabiliyor ve e-posta gelen kutusunda ilk dikkat ceken başlığı kurumsal kimlikmiş gibi beyan edebiliyor. Oncelikle sadece e-posta’ya tıklayarak, e-mail iceriği goruntulenmeli ve mumkun olabiliyorsa her zaman bir sonraki adım olarak e-posta’nın gercek adres kısmını incelemek gereklidir. E-postanın nereden iletildiğini teyit etmek icin, bu gercek adres kısmı yol gostericidir ve e-posta’nın hangi bankadan veya kurumdan yollandığı anlaşılmaktadır. Her ne olursa olsun bankalar zaten bu şekilde bir linkle kullanıcılarına ulaşım sağlamaz, promosyon teklifinde bulunmaz. Başkaca tehlikeli olan ise SMS ile operator mesajıyla gelen linklerdir. Bu linkleri kabul ettiğiniz takdirde, telefonunuzun kendisine ve direkt olarak online bankacılık sistemine eriğim icin kullandığınız ikincil guvenlik şifrenize kadar erişim sağlanma imkanı yaratılmaktadır''dedi. Bu konuda dikkatli olunmasını isteyen BDDK ayrıca "Tespit edilen sahte hesap ya da sitelere erişim ile ilgili gerekli işlemler tarafımızca tesis edilmektedir, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına bu tur ilanlara itibar edilmemesi ve gerekli dikkat ve ozenin gosterilmesi hususlarının hatırlatılmasında fayda mulahaza edilmektedir’’ acıklamasını yaptı. http://www.technolabs.net/bddk-sosya...ina-savas-acti
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- BDDK, Sosyal Medya Dolandırıcılarına Savaş Actı