Sahte takipciler başınıza iş acabilir!
Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular0 Mesaj
●45 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- Sahte takipciler başınıza iş acabilir!
-
27-09-2019, 02:51:25Kayıtlı ÜyeSosyal medyada, ozellikle bazı işletme hesaplarına, pazarlama konusunda cok daha başarılı bir yol cizmesine yardımcı olan sahte takipci ve beğeniler icin yolun sonuna gelinmiş olabilir. Sosyal medya siteleri tarafından halihazırda savaş başlatılmış olan sahte hesaplara karşı, New York eyaleti icin ilk defa yasal bir duzenleme geldi. Sahte takipci satan siteler icin yolun sonu gorundu Toplamda 15 milyon dolardan fazla para kazanmış olan Devumi adlı şirket, sahte hesaplar ile beğeni, takipci ve yorum gibi hizmetler veriyordu. Gercek hesapları kopyalaması ile dikkatleri ustune topladı ve iş, hukuksal boyuta taşındı. Daha once, New York başsavcısı Letitia James tarafından “Yalan soyleyerek, kolay yoldan para kazanan Devumi şirketini işletenleri bulacak ve durduracağız” şeklinde yapılan acıklamanın ardından, bugun bir başka duyuru daha geldi. Başsavcı Letitia James, Twitter uzerinden yapmış olduğu yeni acıklama ile, Devumi adlı şirketi yoneten kişilerin yakalandığı ve sahte hesaplarla verilen hizmetlerin, artık illegal olduğunu acıkladı. Acıklamanın devamında şirketin kopyaladığı gercek kullanıcı bilgilerinin, kullanıcılardan habersiz olarak satılmış olması da tekrar vurgulandı. New York eyaleti genelinde, sahte hesaplarla ilgili hizmetler satmak, artık suc sayılıyor. Şu ana kadar sahte hesaplar konusunda ilk defa yasal bir adım atılmış olması, zincirleme şekilde diğer eyaletlerde ve ulkelerde de benzeri adımların atılmasına yol acabilir. İnternethaber __________________