Randi Zuckerberg'den Facebook'a eleştiri
Facebook0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Randi Zuckerberg'den Facebook'a eleştiri
-
27-09-2019, 02:50:56Kayıtlı ÜyeFacebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in ablası Randi Zuckerberg, 15. yaşını kutlayan sosyal ağı eleştiri yağmuruna tuttu. CNN'de katıldığı bir programda konuşan Randi Zuckerberg, 2004 yılında calışıp 2011 yılında ayrıldığı şirketin erkek egemen calışma kulturunu eleştirdi. Teknoloji dunyasında yer almak isteyen kadınlar icin "Benim gibi erkek cağrışımı yapan isminiz olsun" tavsiyesi verdi Henuz 50 kişinin calıştığı bir donemde Facebook'un kurucusu olan ağabeyi Mark Zuckerberg tarafından şirkete alınan Randi Zuckerberg, CNN'e verdiği bir roportajda Facebook'u eleştiri yağmuruna tuttu. 15.yılını kutlayan Facebook'un video departmanında ceşitli gorevlerde calışan ve pazarlama direktorluğu yaptıktan sonra 2011 yılına dek calışan Randi, ayrılmaktan başka caresinin olmadığını hissederek işini bıraktığını acıkladı. Neredeyse 10 yıl boyunca bulunduğum her ofiste tek kadın olmaktan nefret ettim. Her zaman cozumun bir parcası olmak istedim, sorunun bir parcası olmaya devam edemezdim.Randi zuckerberg "Bu nedenle belki de Silikon Vadisi'nin dışına cıkmam ve kadınları nerede kaybettiğimizi gercekten anlamam gerekiyor diye duşundum." diyen Mark Zuckerbeg'in ablası Randi, o gunden bu gune pek az şeyin değiştiğini soyledi. Randi, "Kadınların calışma hayatında daha fazla temsil edildiği bir dunya gormeyi cok istiyorum fakat 15 yılın ardından neden bu kadar az mesafe kat edildiğini anlayamıyorum." şeklinde konuştu. Ailenin en buyuk cocuğu olan Randi Zuckerberg, teknoloji dunyasında calışan kadınlar icin de ilginc bir tavsiyede bulundu. "Genc kızlara tavsiyem Randi benzeri bir erkek ismine sahip olmaları cunku Facebook'ta calışmaya başladığım ilk donemlerdeki sayısız toplantıda ne kadar cok kişinin beni erkek sandığını anlatamam." diyen 36 yaşındaki Randi Zuckerberg, hayattaki misyonunun bu şansı diğer kadınlar icin sektorde kapı acmak icin kullanmak olduğunu hissettiğini belirtti. Haberturk. __________________