Arkadaşlar oncelikle herkese merhabalar , malum pes 2013'de korsan oyunların piyasa da artması ve bunun getirdiği sorunlara elimden geldiği kadarıyla cozumler uretmeye caba gosterdim.Oncelikle Korsan olan oyunlardan bahsedeyim ; Sitemizin ulkemizdeki oyunseverlerin sayısı oldukca fazla ve bunun sayısı da her gun daha cok ilerlemekte.Oyunsever kitlesinin neredeyse %85'lik bir bolumu (şahsi goruşum ) oğrenci.Bu sebepte korsan oyunlar uzerinde daha cok yoğunlaşmamızda etkili oluyor.Coğumuz " bir oyuna 90 TL verilir mi ? Online oynayıpta ne yapacaksın " vb. gibi cumleler hitap ediyor.Ve bir korsan oyun almış başını gidiyor.Şimdi gecelim korsan oyun surumlerine , korsan oyunlar hakkında bilgiler ve nelerin yapılıp yapılmayacağına dikkat edeceğimiz hususlara : Skidrow ( Acıklama - Bilgi ) SKiDROW, Ubisoft'un DRM korumasını kırmasıyla bilinen bir c-rack grubudur.[1] Paranoimia'nın kullerinden doğan grup, işe Amiga oyunlarını kırarak başlamış ve 1990'dan bu yana aktif bir bicimde icerik yayınlamaya devam etmiştir. Grubun dağılmasına neden olan ic catışmalar başlamadan once grup iki yıl boyunca Amiga icin icerik yayınlamıştır. Daha sonra grubun Blackhawk gibi uyeleri Paradox'u tekrar hayata gecirmek icin gruptan ayrılmıştır. 2004 ila 2007 arasında piyasadan cekilmiş gibi gorunen grup, 2 Haziran 2007'de Scene'e geri donerek bu tarihten sonra bircok icerik yayınlamıştır. Bunlar arasında trainerlar, oyunlar ve c.rack'ler vardır. Grup her ne kadar cok sayıda oyunu kırıp yayınlamış olsa da oyun piyasasında tam anlamıyla une kavuşmaları, Ubisoft'un DRM korumasını kırmalarıyla olmuştur. Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic ve Assassin's Creed II bu korumayı kullanan oyunlar arasındaydı ve her iki oyun da diğer bircok oyun gibi SKiDROW tarafından kırıldı. Ubisoft'un ikinci DRM koruması da grup tarafından kırılmıştır. From Dust ve Shaun White Skateboarding bu korumayı kullanan oyunlardı. Grubun en son kırdığı oyunlar arasında resmi cıkış tarihinden 9 gun once kırıp piyasaya surdukleri Assassin's Creed: Revelations yer almaktadır. Grubun Tarihi [değiştir] 1990 . Skidrow Amiga icin icerik yayınlamaya başladı 1991 . Skidrow PC bolumu kuruldu 1991 . Skidrow, The Dream Team ile bir araya geldi 1991 . Skidrow'un PC bolumu dağıldı 1992 . Skidrow'un Amiga ayağı dağıldı 1993 . Skidrow PC dunyasına geri dondu 1993 . Skidrow, High Voltage ile işbirliğine girdi 1994 . Skidrow, High Voltage ile tamamen birleşti 2007 . Skidrow, PC dunyasına geri donerek ilk ISO'larını yayınladı. Reloaded Reloaded (RELOADED veya RLD olarak yazılır) Haziran 2004'te DEViANCE'ın eski uyeleri tarafından kurulan bir warez grubudur. Grup, Spore'u 4 gun, The Sims 3 beta surumunu de piyasaya cıkış tarihinden 15 gun once kırıp piyasaya surmuştur. Grup, 29 Şubat 2008'de Assassin's Creed'in kırılmış bir surumunu, oyunun cıkış tarihi olan 28 Mart'tan bir ay once piyasaya surmuştur. Fakat daha sonraları bu surum hem son perakende surumu olmadığı dolayısıyla hem de bazı cokme sorunları dolayısıyla nuke'lenmiştir. Grup yaklaşık bir ay sonra oyunun perakende surumunu piyasaya surmuştur. Tarihi [değiştir] 26 Mayıs 2006'da Reloaded, StarForce korumalı Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory'i piyasaya surdu. Kırılmış olan bu surum, oyunun cıkış tarihinden tam 424 gun sonra piyasaya cıktı. 27 Şubat 2010'da Reloaded, Battlefield: Bad Company 2'nin kırılmış surumunu cıkış tarihinden uc gun once piyasaya surdu, fakat oyuncular oyunun kontrolleriyle ilgili sorunlar rapor ettiler. Reloaded tarafından oluşturulan key.gen'ler, XRLD ile biten anahtarlar oluştururlar. Burada X yerine bir harf ya da rakam gelir. Macrovision, Rovi Corporation olunca ve SafeDisc ve Safecast DRM korumalarının geliştirmesine son verince Reloaded, kendi iclerinde kullandıkları bir aracı halka actı. Arac sayesinde CD/DVD kontrolleri, deneme sureleri, cevrimici etkinleştirme, calıştırma sayısı ve arka planda gercekleşen CD/DVD kontrolleri aşılabiliyordu. 23 Haziran 2010'da Reloaded bu defa Singularity'yi resmi cıkış tarihinden 6 gun once piyasaya surdu. Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2 icin yayınlanan bir guncelleme oyunun yasal olarak indirilen bir surumunu bozunca Ubisoft, Reloaded'ın kırılmış EXE dosyasını kullandı. 24 Ekim 2011'de Reloaded, Battlefield 3'u cıkış tarihinden dort gun once piyasaya surdu. Grup yine 8 Kasım 2011'de Modern Warfare 3'un kırılmış surumunu oyunun resmi cıkış gunuyle aynı gunde piyasaya surdu. Kaynak: Wikipedi PES 2013 oyunu cıktıktan sonra bu soru cok soruldu. Ozetlemek gerekirse her iki grupta c.rack grubudur. Ancak daima Reloaded grubunun iceriklerini indirmenizi tavsiye ederim. Bu zamana kadar Reloaded hic bir sorunsuz oyun paylaşmamıştır. Sorun cıksa bile cozumleri cok basittir. Reloaded'e nazaran Skidrow da iyi biri c.rack grubudur ancak kadrosu genclerden oluştuğu icin cok deneyimsizdirler. Calışma şevkleri vardır ancak bir cok oyunda c.rackleri sorunludur. Aralarında ki tek fark budur.Ancak eğer korsan oyun kullanıyorsanız ve sorun istemiyorsanız şiddetle reloaded oneririm. Ekran kartı surucumu nasıl guncelleyebilirim? ATI marka işlemcili ekran kartlarının en guncel suruculerini buradan indirebilirsiniz. (http://ati.amd.com/support/driver.html) NVidia marka işlemcili ekran kartlarının en guncel suruculerini buradan indirebilirsiniz. (http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us) Intel marka işlemcili ekran kartlarının en guncel suruculerini buradan indirebilirsiniz. (http://downloadcenter.intel.com) Performansımı Nasıl Artırırım ? İlk once her oyun icin belli bir sistem gereksinimi vardır.Sistem gereksiniminizin oturmadığı oyunları oynamanızı asla ve kesinlikle onermiyorum.Cunku gecenlerde de bilgisayarım coktu format atmak zorunda kaldım.Gecelim format atma kısmına bu onemli bir bilgi ; bilgisayarımı 2006'da aldım.Windows Vista Home Basic kullanıyorum.Hic format atmadım 2 gun oncesine kadar.Cok duydum 20-30 kere format atanları.Aşırı format atmak diske zarar verir.bad sector oluşturur.Performans artırmak icin , gerek işlemci , gerek driver , gerekse işletim sistemini guncel tutmak gerekir.Service Pack'lardan tutun en ufak bir guncelleme bile bilgisayarınızın performansını artıracaktır Bunun haricinde game booster , advanced system care gibi programların etkisi de buyuktur.Ozellikle fps , online oyunlar vb. gibi. Vram-GPU Sorunu Yaşayanlar İcin Bilgisayarınızı aldığınızda mutlaka bir ekran kartı cd'si verilecektir.Driver ve ekran kartı cd'lerini bilgisayarımıza kurmayı unutmayalım.Driver ve ekran kartımızda sonucta sistemimizin bir parcasıdır.Gecelim sorunun cozumune oncelikle hangi marka ekran kartı kullanıyorsak onun driverini denetim masasından kaldıralım.Ardından reset atıp bios'a girmemiz gerekiyor.Buradan default hale getirin.Sonra driverımızı tekrar yukleyelim. Bios acmak icin : Bilgisayarımızı duğmeye basıp acıyoruz .Bilgisayar acılırken f8 tuşuna basıyoruz.Load Setup ( Bios ) tuşuna basıyoruz.İşlem tamamdır. Kaynak : Kadiremre Kitserver 13 Attach Yapma Oncelikle oyunun kurulu olduğu yere gidiyoruz.Pes13 exe ' ye sağ tıklıyoruz.Genel bolumundeki salt okunur tikini kaldırıyoruz.Uygula ve tamam'a basıp cıkıyoruz. Not:Herkes kendi surumune gore ve oyununa gore kitserver indirmeli ve yuklemelidir. Şimdilik bu kadar arkadaşlar konuyu biraz uzun tuttum.Gerekli şeylerden bahsettiğimi duşunuyorum.Bence sabitlenmesi gereken bir konu , ancak tabiki de yetkililerin işine de karışmak olmaz.Sorunlar cıktıkca ben de cozum onerilerini uretip , derleyip sizlere sunacağım. Not:Anlatım da bazı yerleri alıntı yaptım.Alıntı yaptığım yerlerden bahsedip isimlerini ekledim.Herkese iyi forumlar.[/B] ~Ekleme ~ Pes 2013 Calışmayı Durdurdu Hatası Cozumu Windows7 1)Yonetici olarak calıştırmayı deneyiniz. 2)Yama kullanıyorsanız selector ve arayuzlerden oyuna girmeyi denemelisiniz. 3)Uyumluluk Değiştirin. 4)Sorununuz devam ederse Pes 13.exe,settings.exe dosyalarını DEP'e ekleyiniz.DEP'e eklemek icin arama motorlarından yardım alabilirsiniz. XINPUT1_2.dll Hatası İnternetten indirip. C:WindowsSystem32 icine atınız. Not: Eklemeyi unuttuğum cozumunu bildiğiniz hataları o.m olarak yollayın konuya ekliyeyim. __________________