Facebook 2014 yılından beri reklamlara "neden bu reklamı goruyorum?" aracından sonra şimdi de "neden bu postu goruyorum?" aracını duyurdu. Facebook, sarsılan guvenlerinin ardından kendini yeniden ispatlamak icin calışmalarına devam ediyor. 2014 yılında reklamlarla ilgili olarak "neden bu reklamı goruyorum?" ozelliğini başlatan Facebook, karşımıza cıkan reklamların bizimle bağlantılarını acıklıyordu. Şimdi ise daha kişiselleştirilmiş ve bir menu olarak "neden bu postu goruyorum?" ozelliğini getirdiğini duyurdu. Bilindiği uzere Facebook haber kaynağındaki gonderilerin neye gore belirlendiğiyle alakalı şeffaflık sağlayamıyordu ve bu durum kimi zaman zararlı olabilecek durumlarla karşılaşılmasına sebep olabiliyordu. Gectiğimiz haftalarda Yeni Zelanda'da camilere duzenlenen saldırıların Facebook Live ile canlı olarak yayınlamış olması ve bu yayının hızlı bir şekilde yayılmış olması sebebiyle bu konuda bir hassasiyet oluşturulmuş durumda. Getirilen ozellik ile haber kaynağınızda ki bir gonderi uzerinde acılan bir menu ile daha detaylı bilgi edinebileceksiniz. Bir gonderinin detaylarını gormek istediğiniz zaman ilgili hesapla ne kadar etkileşimde olduğunuzu, sayfaların, grupların ve gonderilerin popularitesini gorebileceksiniz. Facebook yetkililerinin yaptığı acıklamada haber kaynağındaki gonderilerin yonetilmesindeki şeffaflığın algoritmalarının kontrol edilmediği taktirde yetersiz olduğu belirtildi. 2014 yılında başlatılan "Neden Bu Reklamı Goruyorum?" ozelliğinin geliştirildiğini de ifade eden Facebook kullanıcıların reklamlarla alakalı olarak daha detaylı bilgiye sahip olabileceklerini belirtti.
Webtekno