İnstagram adlı Facebook şirketi tarafından satın alınmış olan genel olarak Resim paylaşımı acısından unlenen Sosyal medya uygulaması ile ilgili guvenlik ve hata acısından incelemeler yaparak bu konu hakkında genel olarak bilgi sahibi olmanızı sağlayacağım o zaman lafı uzatmadan konumuza yavaştan giriş yapalım. Şimdi yakın zamanda biz Facebook’un başımıza actığı sorunları, guvenilmezlikleri, yapılan soğutucu hareketleri duymuştuk. Buna bağlı olarak Tepkiler gostermiştik bende buna bağlı olarak duşundum ki Facebook tarafından satın alındığından beri guvenlik konusunda eskisi kadar tutarlı mı ve yahut, nasıl olsa aynı şirket yine aynı hataları yapıyor mu aynı hataları yapsa da kişiler hakkında bilgi toplama ve buna benzer davranışları sergiliyor mu... Onemli olan unsur bizim icin bu. Arkadaşlar ben aynı şirket olduğunu baz alarak aynı şekilde Facebook tarafından yapılan bilgi toplama ve buna benzer yanlış davranışların İnstagram tarafından da tekrarlandığını duşunuyorum. En azından masım olmadığına kendi capımda eminim ancak sizin goruşleriniz bu noktada ayrılabilir buna ek olarak asıl kafama takılan şey şu ki İnstagram da bulunan ve engel olunamayan guvenlik sorunları, demek istediğim aslında şu İnsanlar yuksek takipciye sahip olan hesapları cok kolay bir şekilde elde edebiliyor yuksek takipci demişken bin iki bin gibi Mevlalardan cok daha ote 100 bine yakın takipciye sahip olan hesapları insanların bedavadan cekilişlerle dağıttığına şahit oldum buradan da ne anlıyoruz İnstagram uzerinde yuksek takipciye sahip olan hesaplar cok kolay bir şekilde elde edilebilir ancak başka bir sorunsal da şu ki bu hesapların elde edilmesi icin ya hesabını emek harcayarak buyuk rakamlara oluşturan bireylerin hesapları calınıyor hatta cok kolay bir şekilde calınabilir yada kullanıcıları farkında olmadan istemedikleri hesapları cok rahat bir şekilde takip ettirebiliyorlar. Şimdi ilk dediğimin yani İnstagram hesaplarının calınması sizin kulağınıza cok da uzak gelmesin bu işlem gunumuz kullanıcıları icin basit bir işlem haline geldi piyasada bulunan Exploitleri kullanarak bu istedikleri hesabı sahip olduğu acığa bağlı olarak ele gecirebiliyorlar. Bunu dışında zaten bir cok sosyal medya hesabı icin kullanılan oltalama yontemlerini, sahte siteleri, cerez ceken linkleri ve buna benzer saldırıları duşunmuyorum bile cunku bunlar artık eski guncelliğini yitirmiş daha mukemmel yontemler gelerek kullanıcıların ilgisini yitirmiş diyebiliriz o derece yani. Bu arada bu bahsettiğim Exploitleri uygun fiyatlara bir cok kara borsa uzerinden bulmanız mumkun yani imkansızı bırak zor bile demiyorum kolay seviyeye gelmiş durumda. Onun dışında gelelim kullanıcıların farkında olmadan başka hesapları takip etmesi arkadaşlar bir coğumuzun bildiği gibi Daha cok İnstagram takipci isteyen gencliğimiz Takipci sitelerinin calışma işlevini bilmediği icin kullanıcı adı ve şifrelerini vererek hesaplarını havuza dahil edebiliyor hesabınıza izinler ile dahil eden Script yazılımları hesabınızın şifresini bir cok defa değiştirseniz bile tekrar erişim sağlayıp sizi istediği zaman istediği kişiye istemsiz bir şekilde hatta dediğim gibi ruhunuz duymadan bile takip ettiriyor İnstagram uzerinde bulunan bir cok hesap havuza dahil olmuş durumda işte o yuzden rahat bir şekilde yuksek Mevlalarda İnstagram hesaplarını rahat bir şekilde elde edebiliyorlar adamların elinde sayısız kullanıcı erişimleri var hatta siz onlar icin para etmeye başlıyorsunuz sizi parcalara bolerek piyasa da iyi fiyatlara tabi tutarak satılıyorlar. Bu guvenlik sorunu coğunluk acısından İnstagram tarafından yaşansa da kullanıcıların da hesap bilgilerini girerek havuza kendini dahil etmesiyle yaptığı hata payı son derece buyuk. Tekrardan Hacking metotlarına donersek arkadaşlar sizin bir sucunuz gunahınız olmasa bile adamlar bazı yontemler ile İnstagram’ın veritabanının belirli kısımlarına erişerek sizin hesabınızı rahat bir şekilde cekebiliyor yani yukarıda belirttiğim gibi bura da demek istediğim kullanıcılarının bir hatası varsa İnstagram’ın bin hatası var devamında konumuzun Hata kısmına gecelim. Arkadaşlar konu başlığımda da belirttiğim gibi İnstagram bir cok hata bulunmakta konunun devamında bu hatalardan bahsediyorum, Yukarıda bir cok yontem kullanılarak hesaplara erişim elde edildiğinden bahsetmiştim bunlara ek olarak İnstagram’ın tek yaptığı guvenlik onleme hesaba başka bir ulkeden yada başka bir İp’ ye bağlı olarak başka bir bilgisayardan erişim algılar ise hesabı otomatik olarak doğrulamaya duşuruyor işin komik tarafı bu duşurduğu doğrulama gercek bir doğrulama değil istediğiniz kadar telefonunuzu girerek doğrulama kodu gondermeye calışın hicbir şekilde hesabı actıramıyor telefonunuza gerekli doğrulama kodunu gonderemiyorsunuz. Buda İnstagram’ın bilincli bir şekilde yaptığı davranışlardan biri. Başka bir hatadan bahsetmek gerekirse İnstagram’ı Web tabanlı olarak online Web sayfası uzerinden doğru durust kullanamıyorsunuz tamamen gecikmelerle dolu mesela herhangi bir kişiyi takipten kaldırdınız sayfayı yenileyip tekrardan baktığınızda hala takipte gozukuyorsunuz boylelikle tam anlamıyla bug oluşmuş oluyor. Buda sizi deli ediyor ustelik buna benzer bir cok ozellikle bu sorun aynı şekilde gozukuyor ornek veriyorum ayarlardan E posta adresini değiştiriyorsunuz başka bir E posta adresi goruyorsunuz tamama basarak kayıt etmeye calışıyorsunuz aynı şekilde hata cıkarak kayıt etmiyor bug oluşuyor. Devamında yukarıda uzerinde durduğum İnstagram hesabınız da herhangi bir sorun oluşturacak durum yokken dahi Web sayfası uzerinden girdiğiniz zaman Telefon numaranızı doğrulamaya calıştığınızda hicbir şekilde telefon numaranızda doğrulama kodu gelmiyor hatta formumuz icerisinde bu konu ile ilgili defalarca yardım konuları acılıyor. Arkadaşlar aslında bura da İnstagramın en buyuk hatasının Mobil haricinde Web Platformuna kesinlikle onem vermemesi şeklinde genel ozetle kısaltabiliriz.
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- İnstagram Hata ve Guvenlik Acısından İncelemeler