Cambridge Analytica şirketiyle bazı kullanıcı verilerini paylaşması ile gundeme gelen Facebook, duzenli periyotlarla pek cok veri gizliliği ihlali ile gundeme gelmekte. Cambridge Analytica skandalı olarak adlandırılan olayda yaklaşık 87 milyon kişinin verilerini paylaşan Facebook mahkeme savunmasında oldukca ilginc bir adım attı. Facebook mahkeme savunmasında ilginc bir adım attı! Yaşanan olayların ardından attığı adımları ‘gizlilik onemi‘ altında atan Facebook, gizlilikle ihlali ile ilgili davada bu durumun tersini ortaya koyacak bir adım attı. Mahkeme sırasında savunmada kullanıcıların kendi istekleri ile ozel verilerini paylaştığını ifade eden şirket avukatı, kullanıcıların gizlilik konusuna onem vermediğini ifade etti. Kullanıcılar tarafında gizliliğe onem verilmesi icin, kullanıcıların gizlilik barındıran şeyleri gizlemeleri gerektiğini ifade eden avukat, bu durumu acık bir şekilde kullanıcıların gizliliğe onem vermemesi şeklinde yorumladı. Soz konusu soylemin ardından hakim ise ‘Bu soyledikleriniz Facebook’un gizliliğe yonelik mesajlarına aykırı gibi geliyor.’ şeklinde yanıt verdi. Şirketin yaşanan sorunları kabul etmek yerine, kendini haklı gostermeye yonelik tavırları pek cok kişiden yoğun şekilde tepki almayı başardı. Siz bu acıklama hakkında neler duşunuyorsunuz? shiftdelete
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Facebook mahkeme savunmasında ilginc bir adım attı!