Twitch uzerinde yayınlar yapan ve Alinity ismiyle tanınan Natalia Mogollon, gectiğimiz hafta actığı bir yayında kedisini fırlatarak buyuk bir tepkinin odağı haline gelmişti. Yayıncı ozur dilese de tepkilerin ardı arkası kesilmedi. Twitch şu anda kendisini yasaklamamış olsa da yayıncının yasaklanmasını isteyen kişiler coğunlukta. Alinity Divine ismiyle tanınan Natalia Mogollon isimli kadın yayıncı, 18 Temmuz tarihinde Apex Legends oynarken masasına cıkan kedisini arkasına doğru fırlatmış, bu goruntuler sosyal medyayı sallamıştı. Mogollon, o zaman yaptığı davranış icin ozur dilemişti ancak Twitch'in icerisinde de bulunan bircok kişi, Mogollan'ın Twitch'ten gecici sure yasaklanmasını istemişti. Olay, cuma gunu sosyal medyada buyuk bir tepki uyandırdı ve PETA da konuya dahil oldu. Hayvanları ve hayvan haklarını koruma konusunda eylemlerde bulunan PETA, resmi Twitter hesabından şu şekilde bir Tweet gonderdi: "DİKKAT: @TwitchSupport, Kediler icin harekete gecin ve lutfen Alinity'yi @Twitch'ten hemen yasaklayın. (Alinity) platformu hayvanlara kotu davrandığını gostermek icin kullanıyor ve kendi videolarını izleyenlere tehlikeli mesajlar veriyor. Kediler daha fazla izlenme almak icin kullanılan nesneler değil." Alinity, bunca tepkiyi uzerine topladıktan sonra kendi Twitter hesabından bir acıklama yaptı. Alinity, acıklamasında "Herkese selamlar, herkesin neden endişelendiğini anlayabiliyorum ve ozur dilerim. Milo'ya (kedisi) sinirlenmemeliydim ancak onu sandalyemin arkasındaki yere fırlattım. (Burada kediyi duvara fırlatmadığından ve yerde herhangi bir tehlikeli nesne olmadığından bahsediyor.) O kadar guclu değilim :P." Bu acıklamaların ardından kedisine iyi davrandığını da belirten Alinity, herhangi bir yetkilinin gelip kedisinin yaşam koşullarını inceleme konusunda da son derece acık olduğunu belirtti. Hafta sonunda Twitch'in yaratıcı gelişim direktoru Marcus 'djWHEAT' Graham, gorduğu goruntuler karşısında uzgun olduğunu ve Mogollon'un gecici olarak Twitch'ten yasaklanması gerektiğini duşunduğunu belirtti. Kendisine kalsa Alinity'yi en azından bir ay boyunca yasaklayacağını belirten Graham, bu işi moderatorlerin yuruttuğunu de ekledi. Tabii ki bu acıklamayla birlikte daha da fazla hareketlenen olay, Mogollon'un taciz edilmesine kadar devam etti. Twitter'dan acıklama yapan Mogollon, yabancıların evine geldiğini ve komşularından adresini sorduklarını belirtti. Twitch ya da Mongollon, yasak konusuna ilişkin bir yorumda bulunmadı. Webtekno
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- Yayını Sırasında Kedisini Fırlatan Kadın Yayıncı, Ozur Diledi