FARMVİLLE 1 YAŞINDA!
Zynga adlı Amerika'lı bir oyun firmasınca geliştirilen,yayın hayatına halen Facebook altyapısıyla devam eden internetin en populer ciftlik simulasyonu FarmVille 1.yaşını 18 Haziran gunu yapılan son guncellemesiyle birlikte doldurdu. Bu 1 yıl bizi Farmville'yi hayatımızda bir parca,eğlence yapmaya yetti. Ek,bic,gubrele... Herşey bu oyunda vardı. Eğlendirdiği kadar oğretti de. Urunlerin yetişme tarzları,ozel temalarla keşfetmediğimiz/yerel bitki turlerini tanımak,zaman disiplini. Bir de diğer oyunlardan ayıran ozelliklerinden biri ise sosyalleşmeye imkan tanıdığı. Sosyalleşme derken, kotu yanı bazen sosyalleşmenin cılkını cıkarmasıydı.(sık sık haber kaynağını işgal etmesi vb.) Hatta adına "30000 exp,24X24 tarlanı buyut" vb.fake gruplar,ceşitli fan internet siteleri kuruldu. Bu oyun icin face'de actığımız Fake hesapların haddi hesabı yok. Bu oyun bir ara 80 milyon kayıtlı kullanıcı rakamına ulaştı,ama hızlı ilerleyip 50 leveli aşıp silenler vb.yuzunden şimdiki kullanıcı sayısı bugun saat 11:19 itibariyle 64.121.876.(oyunun resmi fanpagesinde kayıtlı kullanıcı:24.118.623 en az devamlı kullanıcı var.) Bu oyunun bu kadar geniş kitlelere ulaşmasında biz Turklerin zevklerinin uyuşması ve en son Zynga'ya gelen 1 gunluk erişim yasağının etkisi oldu. Zannediyorum kullanıcılarının coğu Amerika'dan ama Turkler bu oyunu benimsedi. Kanımca Amerika 1,Turkiye 2 oyuncu sayısı konusundan. Not:Farmville'nin kayıtlı kullanıcı sayısı Amerika'daki kayıtlı ciftci sayısını gecmiş diyorlardı. Farmville cok tartışıldı,ustunde yazıldı cizildi ama Zynga ekibi bu calışmanın hakkını fazlasıyla verdi. Ciddi bir piyasa yarattı oyun sektorunde. Adeta fenomen oldu. Oyun halen geliştirilme aşamasında -halen beta etiketi kaldırılmadı-,bu konuda Zynga ekibi goruşlerinizi,onerilerinizi beklemekte. 1.Yıl Surprizleri Birinci Yıl guncellemesinde bu olaya ozel Cupcake adlı (25 alış,60 biciş,1 XP,mastery acık,8 saat)bir urun piyasaya suruldu. Ayrıca yururlukteki temalara yeni ceşitler eklendi. FV yonetimi bundan once eski kullanıcılarına jest yaparak oyundaki levellerin sayısını 90'a yukseltti. Yani eski ust sınır olan Level 70'e ulaşanlar XP puanına bakılarak birkac level birden yukseldiler. İşinize yarayabilir Farmville'ye girin:Facebook uzerinden yada Resmi Site uzerinden Resmi FanPage:facebook.com/FarmVille Farmville Ansiklopedisi:farmville.wikia.com Not:Yazı ve icindeki goruşler tamamen bana aittir. Bir de,şu anda 27 level'deyim. Teşekkurler. __________________
FarmVille 1 yaşında!
Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- FarmVille 1 yaşında!