Facebook'un İşverenlerle İş Arayanları Buluşturduğu Programı Turkiye'ye Geldi
Facebook’un iş arayan kişiler ile işverenleri bir araya getirmeyi amacladığı kuresel projesi “Facebook ile One Cıkın” programı ulkemize de geldi. Boylece programın Turkiye ayağı resmen başlamış oldu. Facebook’un kuresel anlamda devam eden ve sitenin işlerliğini arttırmayı amaclayan projeleri arasında “Facebook ile One Cıkın” programı da yer alıyor. Bu programda işciler ile işveren statusunde bulunan, calışan arayan KOBİ’ler bir araya geliyor. Projenin ulkemizdeki ayağı da resmi tanıtımla başladı. Programın tanıtımı UNIQ İstanbul’da gercekleştirildi. Tanıtım etkinliğinde KOBİ’ler, iş arayanlar, işletmeciler, girişimler ve kar amacı gutmeyen kuruluşlar gibi ceşitli kesimlerden 1000’in uzerinde katılımcı yer aldı. Etkinlikte hem iş arayanlara hem de işverenlere yonelik sunumlar, eğitimler ve atolye calışmaları gercekleştirildi. Facebook’un hedefi 20 bin kişiye eğitim vermek Etkinlikte Facebook Turkiye Direktoru Derya Matraş soz aldı. Matraş, Turkiye’nin Facebook icin onemli olduğunu ve yatırım almaya devam edeceğini soyledi. Ayrıca ulkemizdeki yerel işletmelerin buyumelerine ve insanların yeni iş bulabilmek icin dijital beceriler edinmelerine yardım etmeyi istediklerini belirten Matraş, bu amacla yatırımlar yapacaklarını da belirtti. Matraş, programın amacını ise 20 bin kişiye eğitim vermek olarak belirtti. Programda Turkiye’nin oncelikli olduğu belirten yonetici, "Biz 2 yıl once Facebook'taki butun Turkler olarak toplandık ve Turkiye'ye, Turk ekonomisine nasıl katkı sağlayabiliriz diye duşunduk. Burada Turk ekonomisine en cok katkı sağlayabileceğimiz alanın KOBİ'lerin ihracat potansiyelini artırmak olduğunu fark ettik. Bu kapsamda da Sınırları Aşan Turkiye calışmasını gercekleştirdik. Bu calışmaya gore, 3 milyon KOBİ'den 1,7 milyonu bizim platformumuzu kullanıyor. Bunların yuzde 90'ından fazlası platformlarımız sayesinde işlerini buyuttuklerini, yeni muşterilere ulaştıklarını, yurt dışına acıldıklarını ve ek istihdam yarattıklarını soyluyor. Facebook, Turkiye'de 209 bin kişilik ek istihdam ve 15,3 milyar TL yıllık olarak ekonomik değer yaratıyor. Bu programla bunu daha ileriye goturmeyi hedefliyoruz." dedi. Turkiye’ye buyuk ekonomik katkı bekleniyor Facebook’un Turkiye Kamu Politikaları departmanının başında yer alan Cağatay Pekyorur, programa KOBİ’ler ile birlikte iş arayanları da dahil ettiklerini soyledi. Programa başvurunun Boost with Facebook Turkiye sayfasından ve TOBB’un ağındaki KOBİ’lere gondereceği davetlerle mumkun olduğunu soyleyen Pekyorur, "Eğitim surecleri, e-ticaretten hic anlamayan insanların da faydalanabileceği bir formatta tasarlandı. Nasıl Facebook ve Instagram sayfası acılmalıdan başlayarak Facebook araclarını kullanarak muşterilerinize nasıl hedeflemeler yapmalısınıza ve yurt dışında urunlerinizi pazarlamak icin neler yapmalısınıza kadar oldukca kapsamlı bir eğitim iceriği soz konusu. Şu anda globalde belli calkantılar var. Buradan cıkışımız, hem ulkemizde hem de globalde dijitalleşme ile olacak. O acıdan yaptığımız bu yatırımın da Turkiye ekonomisine buyuk katkı sağlayacağını duşunuyoruz. Bizim platformumuz demokratikleşme anlamında cok onemli rol oynuyor. Bunlardan bir tanesi de aslında reklamların demokratikleşmesi... Geleneksel medyada reklam vermek, ozellikle KOBİ'lerin kolaylıkla gercekleştirebileceği bir şey değil. Bizim platformumuzda reklam ucretleri oldukca duşuk ve istediğiniz hedef kitleye doğrudan reklam verebiliyorsunuz. O bakımdan da demokratikleşmenin sağlanabildiğini duşunuyoruz." dedi. Programın ikinci gunu, 13 Eylul’de Facebook İstasyon’da gercekleştirilecek.