Video oyunlarının film yapımcılarına bu kadar cekici gelmesinin bir sebebi de oyunun arkasındaki kalabalık hayran kitlesidir, bir diğeri ise oluşturulmuş zengin hikÂyenin icerisindeki tonlarca detaydır ancak Sony, bu yaklaşımın dışına cıkacak gibi duruyor. Bildiğimiz gibi Sony’nin sevilen oyunu Uncharted’in filmi gelecek. Filmin yonetmeni Dan Trachtenberg’in Games Radar ile yaptığı bir roportajda oyundaki hikayelerin tamamen uyarlanmayacağını acıkladı. Trachtenberg “HikÂyenin farklı bircok versiyonuna yaklaştım ancak hicbir zaman ilgimi cekmedi cunku bu oyunu izlemek istemedim” dedi. Trachtenberg, sozlerine “Bir video oyunu uyarlaması yapmaya değer gormedim, yalnızca oyunu kopyalayıp insanlara beklediklerinden daha kotu bir deneyim sunmak istemiyoruz. Bu gercekten kotu bir şey olurdu” diye devam etti. Dan Trachtenberg, sozlerini soylerken eğer yeni bir Uncharted oyunu yapılırsa onun hikÂyesini kullanmalarını isteyeceğinden cok emin gorunuyordu. Genel olarak gecmişten bugune kadar yapılan neredeyse tum oyunlardan uyarlanma filmler kotu sayılabilecek durumdadır, bu nedenle Uncharted filminin başarısı konusunda şupheliyseniz bu durumda yalnız sayılmazsınız. Aynı sebepten oturu de Dan Trachtenberg’in tutumunun da yanlış olmadığını soyleyebiliriz. Bu zamana kadar beklentileri boşa cıkarmış filmler doğal olarak kotu ve ağır eleştirilere maruz kalıyordu ve bir yonetmenin bundan kacınması da gayet doğal. Uncharted'in filmi Uncharted: Drake's Fortune, 18 Aralık 2020 yılında vizyona girecek. Webtekno