Merhaba arkadaşlar. Bildiğimiz uzere, GTA IV'den sonra, GTA V 2012 Ocak ayı gibi geliyor gibi soylentiler var. Tam olarak bir gun verilmedi, ancak GTA serisinin devam edeceği kesin. Oncelikle, şu ana kadar oynadığım en zevkli ve surukleyici oyunlardan biri olan GTA serisi, bana gore gittikce geliştirilecek. Kim ne derse desin, Gta IV bir hayal kırıklığıydı. Tek başına değerlendirilince iyi bir oyun tabi ki bu tartışılmaz ama San Andreas'ı bilenler oynayanlar ve yaşayanlar icin cok şey ifade etmiyor. Cunku, San Andreas (Gta SA) bambaşka. Ozellikle diğer oyunlara gore (Gta VC, Gta 3) cok ama cok gelişmiş sistemleri bulunan, yoğun RPG oğeleri, muthiş ana karakter, kas sistemi, kilo alma/verme sistemi, sevgili sistemi vb.. Yani bana gore, Gta SA tam bir değişimdi. Umarım, Gta V'de oyle olur. Bazı oyun dergilerinde gorduğum, yaklaşık olarak 15 sayfalık bir GTA araştırması var. Hepsini tek tek okudum ve oyunları boş boş oynadığımı anladım. Arkadaşlar oyunu oynarken, kesinlikle ara filmleri izleyin. Yoksa oyundan bir zevk almıyorsunuz. Gta SA'ya tekrardan başladım ve bu sefer anlayarak bitireceğim. Aynı zamanda, Gta IV'yi de PS3 ortamında oynamaya başladım. Gel gelelim, Gta V'ye.. Arkadaşlar GTA V hakkında fazla bir bilgi olmamasına rağmen birkac tahmin ve istek ortaya konuluyor tabi ki. Orneğin, LEVEL dergisinde yazılan yazıda GTA V hakkında 5 sayfalık bir bolum var. Orada gorduğum tahminleri sizinle paylaşacağım. -Genel tahminler -Gta V, onceki oyunda olduğu gibi gercekci olacak. Hem oynanış olarak, hem de yerleşim ve olcek olarak. -Oyun Los Santos'da (Los Angeles) gececek. Bu şehrin kalabalık havasından uzak, sayfiye kısmı da bulunacak ve Santa Catalina Adası'na benzer bir ada da oyunda yer alacak. -Red Dead Redemption'daki gibi ahlaki secimler yapabileceğiz. Buna uygun olarak yaratılan bir Los Santos polis memurunu kontrol edeceğiz ve yapacağımız secimlerin oyunun ilerleyişine direkt olarak bir etkisi olacak. -Onceki oyunlardaki gibi evlere sahip olabilecek ve bunlara ek olarak oteller kiralayabilecek ve hatta arabamızı bu otellerin otoparkında saklayabileceğiz. -Yakın dovuşe daha fazla onem verilecek ve buna bağlı olarak elektirik silahı, polis copu, beyzbol sopası ve muşta gibi silahlar kullanılabilecek. -Bir gorevde, bir mahallede ortağımızı arayacağız. -Sivillere kelepce takıp, onları tutuklayabileceğiz. -Polis motosikletleri, arabaları ve helikopterleri kullanımızda olacak fakat bunları kullanmak icin San Andreas'taki gibi bir takım testlerden gecmemiz gerekecek. -Cetelerin kontrolunde olan bolgeler geri donecek fakat San Andreas'taki gibi bu bolgelerin kontrolu icin savaş vermeyeceğiz. -Taksiler de geri donecek ve dilersek bunları, sucluları takip etmek icin de kullanabileceğiz. -Ordu oyunda yer edinecek ve dolayısıyla bir tanka da binebileceğiz. -Oyun icerisinde yer almayan fakat ara sahnelerde yer alan bir kadın polis memuru olacak. -Diğer GTA oyunlarına kıyasla cok daha geniş bir kıyafet seceneğimiz olacak. -Tam donanımlı bir askeri helikopterle aksiyon dozajı cok yuksek bir goreve cıkabileceğiz. -Marijuana satıcısı bir adamı konu alan bir gorevde bulunacağız ve bu gorevde onun yanında mı olacağımıza, onu hapise mi gondereceğimize karar vereceğiz. Evet arkadaşlar, bunlar LEVEL dergisinin tahminleri. Benim beklentilerim ise şunlar; -Bu kadar seride hep illegal rollerde bulunduk ve oyle karakterleri canlandırdık. Ancak eğer şimdi secme şansımız olursa oyunu 2 turlu bitirebilir, hatta daha fazla tur ile bitirebiliriz. Bence bu oyuna buyuk bir zevk katar. -Eğer sivilleri tutuklama vb. olursa, oyuna gercekten harika bir zevk gelecektir. -San Andreas haritası olması harika bana gore. Gta IV haritası bana gore biraz kucuktu. San Andreas'taki Santos,Fierro,Venturas haritaları gercekten guzeldi. Evet arkadaşlar, benim yorumlarım ve yazacaklarım bu kadar. Eğer siz de bir şeyler eklemek istiyorsanız, lutfen konu altından yorumlarınızı belirtin. -guncellenecek __________________