Crowbar Hasar: 10 2. Vuruş: Yok Şarjor/Maks. Mermi: N/A USP Match Elde Etme: Bolum 3, Route Kanal Hasar: 5 2.Vuruş: Yok Şarjor/Maks. Mermi: 18/150 Magnum Elde Etme:Bolum 4, Water Hazard Hasar: 40 2. Vuruş: Yok Şarjor/Maks. Mermi: 6/12 Submachine Gun Elde Etme: Bolum 3, Route Kanal Hasar: 4 (Bir Mermi) Şarjor/Maks. Mermi: 45/255 2.Vuruş: Patlayıcı Mermi Hasar: 40 Şarjor/Maks. Mermi: 1/3 Shotgun Elde Etme: Bolum 6, "We Don't Go to Ravenholm" Hasar: 56* (Tek Atış,8 Mermi) Şarjor/Maks. Mermi: 6/30 2. Vuruş: Cift Vuruş Hasar: 84* (Cift Atış,12 Mermi,) Overwatch Standard Issue Pulse Rifle Elde Etme: Bolum 6, "We Don't Go to Ravenholm" Hasar: 8 (Tek Mermi) Şarjor/Maks. Mermi: 30/60 2. Vuruş: Eritme Işığı Hasar: 100 Şarjor/Maks. Mermi: 1/3 Crossbow Elde Etme: Bolum 7, Highway 17 Hasar: 100 Şarjor/Maks. Mermi: 1/10 2. Vuruş: Zum Hasar: 100 Şarjor/Maks. Mermi: 1/3 Zero Point Energy Field Manipulator (Gravity Gun) Elde Etme: Bolum 5, Black Mesa East Hasar: Elektrik Akımı ( İtme,Kırma) Şarjor/Maks. Mermi: N/A 2. Vuruş: Yakalama ve Fırlatma (Duşuk Guc) Zero Point Energy Gravity Gun (Organic) Elde Etme: Bolum 13, Our Benefactors Hasar: Elektrik Akımı (İtme,Kırma) Şarjor/Maks. Mermi: N/A Sec. Fire: Cekme ve Fırlatma (Yuksek Guc, Organik) Rocket-Propelled Grenade Launcher (RPG) Elde Etme: Bolum 7, Highway 17 Hasar: 200 Şarjor/Maks. Mermi: 1/3 2. Vuruş: Yok Fragmentation Grenade Elde Etme: Bolum 3, Route Kanal Hasar: 125 Şarjor/Maks. Mermi: 1/3 2. Vuruş: Hızlı Atma(Bekletme) Pherapods (Bugbait) Elde Etme: Bolum 8, Sandtraps Hasar: Zehir, (Antlion Saldırısı) Şarjor/Maks. Mermi: N/A 2.Vuruş: Sıkıştırma (Antlion Cekme) AŞAĞIDA HANGİ SİLAHLARIN OZELLİKLERİNİ YAZDIM; En guclu roket silahı: RPG En seri silah: Submachine Gun Uzun mesafe %100 olduren silah: Crossbow Yardımcı silah: Bugbait Zor durum silahı: Fragmentation Grenade En cok gereken alet: Gravity Gun En gucsuz ve az kullanılan silah: USB Match En iyi yakın mesafe silahı: Shotgun En teknolojik silah: Overwatch Standard Issue Pulse Rifle En değerli ve guclu silah : Magnum En gereksiz alet: Crowbar Birazcık sacma oldu ama, yinede bilin istedim. Ama aşağıya acıklamalı yazdım umarım bunu daha cok işinize yarar. (Kısa ve Oz) Crowbar: Bu demirden cubuk işinize fazla yaramaz. Ancak onunuze cıkan tahta parcalarını bununla kırabilirsiniz. İlk bolumlerde cok işinize yarıyacaktır. USP Match: İlk bolumlerde bu silah sizin kurtarıcınızdır. Uzun menzilli kucuk pistol tipi bir silahtır. Hızlı ateş ve şarjor değiştirir. Mermisi cabuk biter ve cephanesini genelde vurduğunuz duşmanlardan alırsınız. (Fazla harcamayın) Magnum: İşte benim en beğendim bir tabanca ! Her mermisi 3-4 kişiyi delip gecer. Coklu guclu bir silahtır. Kafadan ya da boyundan tek atışta oldurur. Mermisi cok değerlidir. Oyunda en cok dikkat ediceğiniz bir silahtır. Mermisi cok zor bulunur. (Zor durumlarda harcayın) Submachine Gun: Bu tarama silahı ise granade luncher i ile daha gucludur. Uzak mesafeli ve tek şarjorde 45 mermisi bulunmaktaır. Kafaya hedef alındığında cabuk oldurur. Patlayıcı mermileri cok gucludur, bu yuzden yakın mesafede kullanmayın ve gereken bolgelerde kullanın(orn: 3-4 kişiye fırlatın) Shotgun: Benim populer silahlarımdan birisidir. Yakın mesafeden cok gucludur. Tek ve cift atışı vardır. Tek atışta kafadan, cift atışta govdeden kesin oldurur. Zombilere ve askerlere kullanırsanız daha iyi olur. Mermisini rahat bulabilirsiniz. Uzun mesafede kullanmayınız ve tek atış olarak ateş ediniz. Overwatch Standard Issue Pulse Rifle: Uzaylı silahı gibidir. Şarjor değiştirmesi grafik olarak cok hoştur. Mermileri ışık olarak gorunur. Uzun mesafe silahıdır. Cephanesi kolay bulunur. En onemliside Eritme Işığı yollar. Yalnız bu ışığı kalabalık bir asler grubunda kullanırsanız hepsini oldurur. Tasarımı şık ve guclu bir silahtır. Crossbow: Profosyonel oyuncuların populer silahıdır. En uzak mesafe silahıdır. Tek bir zıpkını vardır. Zoom yapılabilir. Pusan kişileri rahatca vurabilirsiniz. Eski ama oyunda geliştirilmiştir. Harika bir silahtır. Cephanesi zor bulunur. Dikkatli harcayın Zero Point Energy Field Manipulator (Gravity Gun): Oyunda en cok lazım olan bir yercekimi aletidir. Bu alet Half Life in cıkardığı yeni bir silahtır. Demir, tahta, plastik gibi bircok cismi cekebilir ve ayrıca elektrik akımı ile fırlatır ve iter. Baştan sona kadar bu alete ihtiyacınız vardır. Benim favorimdir Zero Point Energy Gravity Gun (Organic): Ayrı bir silah değildir. Oyunun bir bolumunde cıkan arzadan icine fazla guc girer ve cok guclu bir silaha donuşur. Oyunun en sonlarında kullanacağınız bu alet askerleri ve daha ağır cisimleri kolaylıkla ceker. Surpriz olsun daha soylemiyim Rocket-Propelled Grenade Launcher (RPG): Lazerli bir roket silahıdır. Bu silahı genelde helikopterlere ateş acarken kullanıcaksınız. Lazer nereye giderse roket de oraya gider. Havada uzun bir sure takip eder. Roketleri kucuk olmasına rağmen baya gucludur. Sadece helikopterlere kullanmanız onerilir. Fragmentation Grenade: El bombasına benzer ve 5 metre mesafesindeki herkezi oldurur. Buyuk bir grupla karşılaştığınızda ya da ulaşamadığınız bolgelerde cok lazım olur. Bugbait: Aslında bir silah değildir ama etkiside vardır. Askerlere fırlattığınızda bir sureleğine etkiler ama oldurmez. Bugbaitler Antlion'ların yemidir. Bir bolumde bu orumcekler size yardım eder ve sizde yere attığınızda hemen koşarlar, size zarar vermezler. Yardımcı bir silahtır. Sınırsızdır, istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Her yere attığınızda Antlionlar daha cok gelir. Bu konuyu acmamın sebebi geri kalan 5 sene icersinde bu oyunu halen oynamamış ya da oynamak uzere olan arkadaşlarımızı bilgilendirmek istedim. Geri kalan herşeyide yazmak isterdim ama o kadar vaktim yok. Bu konuya silahlar hakkında eklemeler yapacam. __________________