Multiplayer GTA IV serinin ilk online multiplayer oynanabilen oyunu. Yakın zamanda gorduğumuz bir cok oyun sırf online oynanabilirlik olsun diye ekledikleri multiplayer ozellikleri ile bizi husrana uğratmıştı. Fakat GTA IV online oyunda da buyuk bir başarı gosteriyor. Oyun ceşitleri GTA IV ruhuna uygun ve cok ceşitli. Online oynadıkca seviye atlama (10 seviye atlanabiliyor.) ve karakterinizin giysilerini ve tipini istediğiniz gibi değiştirme imkanları var. Ozellikle bazı co-op tarzı multiplayer gorevler cok zevkli.Bir cok oyun tipi para uzerine kurulmuş. Bu en cok parayı kazanan takım yeniyor anlamına geliyor. Online oyunlara davet ettiğinizde veya edildiğinizde davet edilen kişi tek kişilik senaryoyu oynuyor bile olsa, Niko'nun cep tefonundan mesaj ile davetiyeyi alıyor. Hemen cep telefonu ile bağlanıp oyunlara girmek mumkun. Hemen oyun tiplerini kısaca tanıyalım. Deatmatch Bildiğimiz herkesi oldur modu. 16 kişi aynı anda oynayabiliyor. Team Deatmatch Takım Deatmatch. Yine 16 kişiye kadar destek var. Mafia Work Kenny Petrovic oyunculara gorevleri veriyor ve oyuncular bu gorevleri yerine getiriyor. 16 kişiye kadar destek mevcut. Team Mafia Work Mafiya Work'un aynısı fakat takımlar halinde gorevleri yapıyoruz. Car Jack City Belirlenen aracı alıp belirlenen bolgeye goturmek gerekiyor. 2 tip arac var. Uyuşturucu taşıyan araclar ve normal araclar. Uyuşturucu taşıyan araclar hangi halde gelirse gelsin iyi para kazandırıyor. Fakat normal araclar ne kadar az hasar alırsa o kadar cok para kazandırıyorlar. 16 kişiye kadar destek var. Team Car Jack City Car Jack City'nin takımlı versiyonu. Turf War Bolge ele gecirme oyunu. OYuncu sayısına gore acılan bolge sayısı değişiyor. 16 kişiye kadar destek var. Race Yarış yapıyoruz. İstediğiniz aracı kullanmakta ozgursunuz. (Helikopter veya botlar dahil.) 16 kişiye kadar destek var. GTA Race Yarış ile aynı kurallar, fakat ekstra olarak aractan inmek ve silah kullanmak serbest. Cops 'n' Crooks Hırsız polis oyunu. Bir kişiye karşı tum diğer oyuncular halinde iki taraflı ayar yapılabiliyor. Eğlenceli bir oyun. 16 kişi desteği var. Deal Breaker Motorsikletli mafya ile İtalyan mafyası arasındaki anlaşmayı basıp herkesi oldurmek gerekiyor. Bu oyunu 4 kişi oynayabiliyoruz. Free Mode İstediğinizi yapmakta tamamen ozgursunuz. Hayal gucunuzle sınırlısınız. 16 kişi aynı anda oynayabiliyor. Bomb da Base II Konvoydan alacağınız patlayıcıları helikopterle taşıyıp, gemiye yerleştirmek ve patlatmak goreviniz. Toplam dort kişi oynanabiliyor. Hangman's Noose Havaalanındaki Petrovic, peşindeki N.O.O.S.E. (National Office of Security Enforcement) askerlerini indirmeniz ve kacmasına yardımcı olmanız icin tutuyor. 4 kişiye kadar destek mevcut. GTA IV'e bu kadar ovgu az bile desem yeridir. Oyun A'dan Z'ye her şeyiyle mukemmel. Bu kadar dolu bu kadar zengin bir oyun uzun zamandır oynamamıştım. Muhteşem hikaye sunumu ve oyuncuya verdiği ozgurluk ile, online oyun modları ve yaratıcı kominikasyon sistemleri ile GTA IV bugune kadar gorduğum en başarılı yapıtlardan birisi. Bir oyunda hata ararsanız mutlaka bulursunuz. Fakat GTA IV oyle guzel bir oyun ki bu ufak hatalara goz yummanızı, gormezden gelmenizi sağlıyor ve bu yuzden Rockstar ekibi kazandıkları paraları sonuna kadar hak ediyorlar. İster eski GTA oyunlarını beğenin, ister beğenmeyin, Niko ile GTA IV dunyasına ve Liberty City'e adım atmadan gecmeyin. Boyle oyunlar gercekten cok az cıkar. Başından kalkamayacağınız bu yapıtı hepinize şiddetle tavsiye ediyorum. Bol Grand Theft Auto IV'lu gunler diliyorum. not1. Oyunda yazıda olmayan ve keşfetmeniz gereken onlarca şey var. Araclarla atlayabileceğiniz stunt rampaları ve haritanin değişik yerlerine dağıtılmış ve toplanmayı bekleyen guvercinler gibi. Oyun tahmin ettiğinizden cok daha fazla suprizi icinde barındırıyor. not2. Liberty City ve Manhattan karşılaştırma resimlerini google map'den screen shotlar'daki bolgelere New York bilgimle goz kararı giderek ayarladim. Google street view ile ancak bu kadar benzer acıdan koyabildim. Umarim iki şehir arasindaki benzerlikleri gostermek adına yeterlidirler. __________________