Ben 75 Lwl Bir İngiliz Excavatorle birlikte 2-3 gun tartıstım ve Sonunda Hybird (Melez) Bir excavator Olusturduk. Bunuda Sizinle Paylasmak İsterim. Neyse lafı hic uzatmiyim İlk olarak Stat dengesiyle baslayalım. Guc: Tufek Cift silah Tek el Cift el rapier ve dagger in duz atagını arttırır ancak excavator icin o kadarda onemli bir stat secenegi degildir.(+2.5-+3 duz atak verir) Yetenek:Bu Stat Miss vurulmayı arttıran ve miss vurmayı azaltan bir stattır. Alanla kasanlar icin en iyi stattır ve excavatorun en iyi statı diyebiliriz diye dusunuyorum. Bu statınız ne kadar coksa o kadar iyi bir alancı olursunuz tabiki PvP icin o kadarda iyi bir stat degildir. Ama biz melez bir char Yapılandıracaz. Bunye: Bu stat Canı ve can yenilemeyi arttırır.PvP charı Veya boss yapılandırması yapacaksanız eger ilk sırada olması gereken stat ancak Deminde soyledigim gibi melez yapılandıracagımız icin Buna cok fazlada yuklenmeyecegiz. Buyu Gucu : Bu stat hakkında konusmayacagım cunku bu stat excavator icin gereksiz bir stattır. Akıl: Bu stat Mp yi ve MP yenilemeyi arttırır. Excavator en az mp harcayan char oldugu icin bu statı arttırırsanız stat puanınızı bosuna kullanmıs olursunuz tavsiye etmem. Eger mp sıkıntısı cekersenizde İtemlerinizi MP arttıran seklinde ayarlayabilirsiniz. Siddet: Bu stat Kritik Vurma Ve Kritik Damage Oranını arttırır. Eger Kritikci Bir Char yapılandıracaksanız bu stat sizin isinizi gorur ancak ben pekde tavsiye etmem. Yukarıda Aslında sadece excavator e statların yararı hakkında sozettim yani bir stat dengesi vermedim.Onu siz ayarlıyacaksınız. Eger PvP ve Boss a daha cok yuklencekseniz : (13:10-8 Yetenek :Bunye) Eger Kritik de isterseniz birazda kritik verirsiniz.Dedigim gibi siz yapılandıracaksınız ama bence Tam bir melez isterseniz (10 : 4 Dex-Con) Yapmalısınız. Gelelim Skillere =) İlk once pasif skiller : Dual Gun Mastery : (5/5) Fullenecek Nedeni ise Ne Kadar Silahımız Hızlı Olursa O kadar Damage =) Concertion : (0-1:13) Tavsiye Etmem Cunku zaten dex build yaptıgımız Misslememiz az Eger missliyorsanızda eldiveninize + basarsınız biraz. Raise Agility10/10) Cok iyi bir pasif skill dir. İlk baslarda fullemeseniz olurda ilerde fullenirse yararı gozle gorulebilecek kadar iyi olur.Mutlaka Fulleyin. Winds Of Walks 3/3) Hız Cok onemli bir etken yani hemen hemen hicbir charın sahip olamadıgı birsey Fullenmesini tavsiye ederim. Wind Walk 5/5) Bu skil sizi partilerde aranan adam yapar Bu hız skilini cok parti arar . Balance Up0/4) Ben Bu skili gereksiz buluyorum tabi sizin dusunceniz . Sırada Sniper Agacının skilleri var: Aimed shoot 1/15) Sadece Bu skili Shooting Nova Ve Burst Shot u acmak icin acıyoruz . Burst Shot4/11) Bu skill boss kesimi icin cok gereklidir. 5sn Uyusturma verir.4. seviyeden sonra arttırsakda uyuşturma suresi artmaz. Bu Skili Cok Tavsiye ederim. Rifle Mastery1/11) Bu skili sadece Shooting Novayı acmak icin acacaz . Shooting Nova10/10) Bu skill 10. Seviyede 3.2k Vurus gucune ekler Ve dehset Olur Birileri Excavator e PvP yapamaz felan dediginde Nova İle isini bitirirsiniz Ve Dual Gun Agacı Simdi 2 tercihiniz var ya Quick shoot u fulliceksiniz yada Assault Vermillion u fulliceksiniz Ben size ikisinide Tanıtıcam Bu alttaki Bolum Alıntıdır (quick shoot ve Assault Vermillion mp tuketimi ve ekledigi atak alıntı ) Quick Shot lvl 1 ---- mp : 24 add damage: 42 Land Lvl 1 lvl 2 ---- mp: 47 add damage: 84 Land Lvl 4 lvl 3 ---- mp: 70 add damage: 126 Land Lvl 7 lvl 4 ---- mp: 93 add damage: 168 Land Lvl 10 lvl 5 ---- mp: 119 add damage: 256 Land Lvl 15 lvl 6 ---- mp: 145 add damage: 344 Land Lvl 20 lvl 7 ---- mp: 171 add damage: 432 Land Lvl 25 lvl 8 ---- mp: 197 add damage: 520 Land Lvl 30 lvl 9 ---- mp: 223 add damage: 608 Land Lvl 35 lvl 10 --- mp: 249 add damage: 696 Land Lvl 40 lvl 11 --- mp: 275 add damage: 784 Land Lvl 45 lvl 12 --- mp: 301 add damage: 872 Land Lvl 50 lvl 13 --- mp: 327 add damage: 960 Land Lvl 55 Assault Vermillon lvl 1 ---- mp: 141 add damage: 376 skill re-use: 20s Land Lvl 30 lvl 2 ---- mp: 164 add damage: 470 skill re-use: 20s Land Lvl 35 lvl 3 ---- mp: 193 add damage: 584 skill re-use: 20s Land Lvl 40 lvl 4 ---- mp: 224 add damage: 723 skill re-use: 20s Land Lvl 45 lvl 5 ---- mp: 259 add damage: 897 skill re-use: 20s Land Lvl 50 lvl 6 ---- mp: 294 add damage: 1098 skill re-use: 20s Land Lvl 55 lvl 7 ---- mp: 325 add damage: 1306 skill re-use: 20s Land Lvl 60 lvl 8 ---- mp: 353 add damage: 1514 skill re-use: 12s Land Lvl 65 lvl 9 ---- mp: 378 add damage: 1729 skill re-use: 12s Land Lvl 70 lvl 10 --- mp: 403 add damage: 1944 skill re-use: 12s Land Lvl 75 Quick shoot avantajı : 1-Hızlı Master Olur 2-Cok Hızlı Dolar Dez avantajı 1-Assault Vermillion la aynı mp yi yer ve yarısı kadar vurabilir 2- 3 skill puanı daha fazla vermis olursunuz. Tercih sizin birini master Yapacaksınız tabi benim onerim. Guntaka1/11) Onermedigim bir skill cok fazla mp tuketimi var yani pek onermiyorum Moving Shoot1/13) Bunuda onermem. Tabi sizin tercihiniz Calm: (1/3) Bu cok gereksiz bir skill Hic onermiyorum ama Alttaki skili acmak icin gerekli. En son olarakta Excavator Agacı Bizim agacımız xP Gas Bomb 15/15) Bu alan excanın en onemli alanıdır ve fullenmelidir. Explosion6/6) Buda En onemli 2. alan buda fullenmeli. Crimson Dust6/6)Buda Fullenmeli. Mine Trap(1/7) Bunu Onermiyorum Deneyin neden onermedigimi burda anlatamıyorum ama işe yaramadıgını dusunuyorum. Benden Bu kadar Bende Bu bilgilere Gore yeni charımı actım Tabi en bastan bugun sildim ve en bastan baslıyorum Oyun icinde IceBomber e mesaj atabilirsiniz. Rehberimi incelediginiz icin tesekkurler. Bu rehberi TR serverinda Excavator cok az oldugu icin yaptım.