GALYALILAR: Oyuna fazla giremiyorum.Ben savunmada cok iyiyimdir.Ordumun cok hızlı olmasını istiyorum.Butun bu aradıklarınız muhteşem savunma ve tarihin gelmiş gecmiş en hızlı ordusuna sahip galyalılarda.Ben galyalıyım ne yapmalıyım diyorsanız dinleyin.Elbette butun ırklarda olduğu gibi hammadde uretimini artırın.Korunma sureniz bitmeden tuzakcı kurun ve geliştirin.Sığınağı da sakın unutmayın.Cunku tuzağı gecenler hammadde almamalı.Tuzakcılardan cok iyi yararlanın.Mesela tuzağınızla 20 tane tokmak sallayan yakaladınız.Adamla anlaşın(Orneğin 20 askeri icin her birinden 750 hammadde isteyin ve buna gore esirleri serbest bırakın.)Hammadde uretiminizi iyice artırdıktan sonra falankslarla iyi bbir savunma yapın.Ardından ahır kurun ve seviye 5 yapın.Sonra da 19 sektor hızı olan toytatın şimşeği ile saldırılara başlayın.Daha sonra druyidlerle cok guzel bir savunma oluşturun.Gerisi sizin deneyimlerinizle su gibi gelcektir.Benim tavsiyem cevrenizdeki Cermenlerle bir an once ittifak kurun.(Tabii ki butun bunlar biraz sabır gerektirir.Ama meyvesi tatlı olur.) CERMENLER: Ben doğuştan savaşcıyım diyorsanız.Her gun online oluyorum diyorsanız az maliyetle kısa zamanda asker cıkartan sığınağın 3te 1ini alabilen Cermenler sizin icin birebir.Her zamanki gibi hammadde uretimini artırın.Ve kısa zamanda asker cıkartın.İşe 10 tokmak sallayan askerle başlayabilirsiniz. Cevrenize buyuk bir korku salarak yukselin.Cermenlerle birleşin ve diğer koyleri yerle bir edin.Cermen olarak bol sayıda askeriniz olmalı.Ama bir sorununuz var. Savunmanız cok zayıf.Saldırılarda cok cabuk yıpranıyorsunuz.O zaman : 1)Galyalı bir arkadaşınızdan koyunuze destek gondermesini isteyin 2)Gece yatarken askerlerinizi sağlam birine destek olarak gonderin.(Mesela ben cevremde kimsenin saldırmadığı bir arkadaş var ona destek olarak gonderiyorum.) 3)Koruma suresi heuz bitmemiş birine destek olarak goderin. Aklınıza başka bir yontem geliyorsa lutfen paylaşın. Unutmayın diğer ırklara gore cok sayıda askeriniz olmalı.Savunmadaki en buyuk avantajınız az savunması da olsa toprak siperler kocbaşılar tarafından yıkılmıyor. ROMALILAR: En guclu benim diyorsanız.Ben sabırlıyım diyorsanız.Ben aynı anda hem hammadde geliştirmek hem de bina kurucam diyorsanız Romalı olun. Ama en buyuk sorununuz cok yavaş gelişmenizde.Askerlerinizin uretimi pahalı ve uzun surer.Ama en fazla saldırı gucune sahip olan Romalıları sakın hafife almayın.Unutmayın aynı anda iki şey birden yapabiliyorsunuz: ama o kadar hammaddeyi nerden bulacaksınız.İşte burada sabır konuşuyor.Once hammadde uretiminizi artırın ve sığınak kurun.Cevrenizle cok iyi anlaşın ve onlarla birlik kurun.Yoksa gelişiminiz cok zor.İlerde asker cıkartmaya başlayın bu biraz pahalı ve uzun surer.Bu yuzden savunması ortada olsa askerlerinizi iyi koruyun.(Arkadaşlar hic Romalı bir koyum olmadığı icin bu ırk hakkında diyebileceğim bu kadar.Gerisi size kalmış.) (NOT:Hammadde uretimini artırayım derken askeri, asker derken hammadde uretimini artırmayı unutmayın.) __________________