Scott Amos isimli biri, cocukluğunu gecirdiği evin catı katında anılarını tazelerken talih kuşu bir anda başına kondu. Son derece nadir bir oyunu catı katında bulan Amos, oyunu buyuk bir paraya satarak Disney World'de bir tatil yapacağını belirtti.
Koleksiyoncuların ve fanatik oyuncuların sevdikleri bir urunle karşılaştıkları zaman ciddi paralar harcadığını hepimiz duyduk. Gectiğimiz gunlerde yaşanan satış da buna benzer bir şekilde gercekleşti.
Scott Amos, cocukluğunu gecirdiği evin catı katına cıktığında cocukluk anılarını canlandırıyor ve o zamanki eşyalarıyla bir ceşit nostalji yapıyordu. Eşyaları karıştırdığı zaman karşısına cıkan şeyse ona birkac bin dolar kazandırdı.

Catı katında gezerken Nintendo Entertainment System'a (NES) ait Kid Icarus isimli oyunun acılmamış ve 1988 tarihine faturalı bir kopyasını bulan Amos, oyunu bulunca uzmanlara goturdu. Amos, uzmanların acıklamalarının ardından başına talih kuşunun konduğunu fark etti.
Reno Gazette Journal'ın haberine gore Amos'un ailesinden hic kimse oyunun neden orada olduğunu hatırlamıyordu. Scott icin yılbaşı hediyesi olarak geldiği duşunulen oyun, belirli bir sure oraya atılmış ve orada unutulmuştu. Tabii ki o zamanlar birkac saatlik bir eğlence, birkac bin dolarlık bir koleksiyon parcasına donuştu.

Journal'a roportaj veren Amos, "Aslında olay fazlasıyla komik. Oyunu kapalı bir şekilde gorduğum zaman birkac yuz dolar edeceğini duşundum. Bir sonraki gun işe gittim ve birkac uzmana e-posta yolladım. Bir tanesi yarım saat icerisinde bana yazdı ve elimdekinin duşunduğumden cok daha değerli olduğunu soyledi" acıklamalarında bulundu.
Oyunu inceleyen uzman Valarie McLeckie, tamamen unutulmuş bir yerde kapalı bir kopyayı bu kadar iyi bir durumda bulmanın neredeyse bir mucize, hatta tarihi bir durum olduğunu belirtti. Oyun, hafta sonu duzenlenen acık artırmada 9.000 dolara satıldı.

Parayı aldıktan sonra da acıklamalarda bulunan Amos, kendisinin bir kız kardeşi olduğunu ve parayı yarı yarıya boluşeceklerini belirtti. Aynı zamanda bir ceşit eğlence malzemesinden bu parayı elde ettikleri icin parayı pek de sorumlu bir şekilde harcamak istemediklerini belirtti. Amos, kız kardeşiyle birlikte Disney World'e bir gezi duzenleyeceklerinden de bahsetti. Webtekno