Sagopa Kajmer ! den Sozler
Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular
- Sagopa Kajmer ! den Sozler
-
26-09-2019, 17:55:47Bu kul tablası kacıncı kez yattı sigara altına? Soyle her nefeste kac adim yanaştım tahtıma? Yarının bugunden cıkarı ne? Kulle bezenip gulle kandırıldı tum hayallerim. Darbeler yesen de yureğine, affetmek en asil intikam. Karanlık olduğunda mumdan bir guneş yarat, kanatların kırılmasın umutların nicesi yirmi dort karat. Artık sevgi yok mu? Der caresizce kalpler. Hazan umursamadı yaprakları katletti alayını. Satılık armağan değil irade gururunuz. Bu arada paranın esiri olmuş yuz bin im den insanım var. Duşman kelimesinin anlamını arkadaş sıfatını taşıyanlardan oğrendim. Adi anıldığında iste dostum dedim, adim anıldığında tanımam dedi. Yarını olmayan dunlere yazılmış her şiir ve şair olmuş her fikir ki kaleme duşmuş her sozu. Hep karanlık anlatıldı şarkılarda gun yuzu. Yalpalayan omurler aşikÂr huzun goruntusu. Kimler onune gecebilir zamanın akışının, cumlelerimin noktalarına kac zamanda ulaşırım. Yaşarım iskeletler diyarında bir et parcasıyım. Varımı yoktan aldım. Daldım coktan derin uykuma vardım. Kalemi makine yaptım, her cizikte kareler aldım, sundum onune Yaradanın ve bekledim cevabını, hep cevapsız kaldı cağrım, bağırdım. Ne kadar guler ise duşman o kadar ağlatır seni. Zaten inancımız olmasa var olmanın anlamı anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi? Yarın bir kapıdır ve sen uykudan o kapıdan gecmek icin uyanırsın. Bir oyun gibidir adı yaşamaktır, olumse oyunun sonudur. Her nedense oyunun sonu yok gibidir, bir gider biri gelir. İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu. Dostumundu teklif, duşmanındı ısrar, acaba nereye kadar surer bu tekrarlar. Yalanlara radar olsan neye yarar, zararın donuşu kÂrın el mi sallar? Batan guneş yine doğar. Zorla guldu ÂmÂlar ağlamak mı ayıp? Tasanın etrafında gezgin olmuş insanlar kısacık molalarda tanıdılar mutluluk denen kelimeyi. Dayanacağın bir duvarın yoksa or hadi, kuvvete dayanamayan adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet zalimdir. Birikimlerimiz kısıtlı, arzularımızın ışığı,egoizme yansıdı, ya da kısıtladık insancıl yanımızı, tokatladık karanlığa mum yakanları. Gecemediğimiz kopruler ardımızdan ağladı, tıpkı yere duşen ekmek kırıntıları gibi, zan altında masum yedi kelepceleri ve sırıttı birileri, Amacını yamacında boğarak yok oldu Sezar, dedelerin toprak oldu bak orda mezar! Yalanla savunan durustle tanıştı, tekmeyle kovulan kiniyle yarıştı, paradan uzak olan silahla tanıştı, hayatla darılan olumle barıştı. Mermi icat oldu Mertim Bozuldu. Sucu Gelin Etseler De Kimse Guvey Girmeyecek. Kurak sevgi bahcesi suya hasret. Tek kurşun bitirebilse gari bu hayatı bari bin kurşun atın da gonlum doysun ahali. Aldım yaşamı yanıma kutu kolacasına uc dikişte dibe vurdum, depozitosunu Tanrıma oduyorum. Bir Yığın İnsan Gordum Gunlukleri Dolabında Gizli Saklı, Kendiyle Mektuplaşan Ya Da Kendiyle Konuşan. Dununu Unuttu Hepsi. Gunler Gunluklere Kustu Ya Da Gunluk Yazara Kara Kara Onluk Giydi, Son Mektup Kalbine Sıktı. Aklı Macaya Gelen Goruntulerde Calmıştınız Kalbimi, Kırmıştım Annemi Dahi. Bir Ozur Vahi, Bir Omur Fani, Odemem Zor Bu Bedeli Ve Ebedi. Acımasızca gecip giden zamandan geriye kalan sadece yanlizliklarimiz.(skit) Sonbaharda Katil Oldu RuzgÂrlar, Oldu Tum Yapraklar, Yağmur Aldı Gozyaşı Ve RuzgÂr Oldu Ruhlar Estiler Yavaşca. Sen Misali Ağlamıştı Her Dunum Usulca. Aynalarda Buğulu Yuzumu Goremez Oldum, Ve iyimserlik Mateminde Sari Gul Tuttum. Biz Dunden Olma Yarına Varma Garibeyiz. Yalnızlık Omrum Boyunca Tanımadığım Bir Yabancıydı; Onunla Şimdilerde Beraber Uyanıyoruz Her Yeni Gune iki Yalnız Şarkılar Yazıyoruz, Yorgunuz, Cok Yorgunuz, Cok Yorgunuz... Yastık altı masallarıyla uyuya kaldı her cocukluk, nobete kaldı kor burukluk, sabaha ruştu tez karanlık, hazlar ormanında dev sazlar, notaya doktu duşunu, sayıkladın kesin!... Ve annen ekini tuttu gecti yavrum elimi tut..şşşşşşhhhh mommy listen. Sabah yumruk konuşur, gecelerimde silahın notaları. Ben yarındım ancak aldınız elimden bugunumu kimliğimden utanır oldum, Turkiye burası değil, hep sefil bakışlar onumun dokuzu psiko bunalım 24 saatte 3'lu cevirir sen-olum-kalım! Cekilişsiz, kurasız hediyeyi sundum, al ve ac paketleri, icine sevgi koydum, arada sıkışan nefretimde cabası. Vefalı bekleyişler, zamana kustu tum bu bekciler, isyan etti sevgiler, direnişte nefretim. Lolipop sekerleriyle 18ine kadar flortsun ve mahlûk soyle adin nedir? Kac harften oluşu yosun? Kacın sesli? Kacın sessiz? Kac davranış sergiledin? Kaci yerli? Kacı yersiz? Gunlerim ağlak sabrın sonu selamete varsa da faydası yok, gozlerim sağanak varsın sozum olsun gulucuk merhamet olmasın, defterim sığınak yazdıklarım ayrılık damarında kan bitmiş gunlerim ağlak sağlıcakla kal benden uzak dur yakın olma. Cocukluk naftalinle gizli hatıralar sarı benizli kim kerizdi? Belki aklım bir denizdi ben boğuldum. Kalbi hacize verdim oysa borclu sendin. Bir bahaneden ibaret terk ediş. Canımı yolda buldum, tuttum kolundan evine soktum. Notumu verdi hocalarım nasihatı koydum cebime ve zorda kalana dek cıkarmadım. Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan ciklet oldum. Ve ben butundum yarımı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım. Mutluluktan ağlak olmak artık bir seferlik bana da mahsus anlamak kolaysa bak bi gozumun icine !... Kaybettiğim gulucuğu gul demeti halinde koymuşlar oysaki suratıma gomulu parmak izlerin omuzlarımda gozlerimde bir filmsin. Goz cukurlarımda uyuya kalmış bir bebeksin. bende ninninim uyu.... Bilmecelere ısınamadım hele de senle ilgiliyse sevemedim sualleri cevapların yetersiz kaldı. Tarihin sayfa aralarına kırmızı gulumu coktan koydum. Suretim şarap misali, eskidikce değeri arttı. Anonim oldu haykırışlarım. Bu abi yerle cok sevişti. duşmek hic ayıp değil, kalkmasını bil!... ve acele et şu gozyaşını sil!... Takma kendimden can sıkıntım, onceden beridir bir olum takıntım. Bunu da yuzume vurmasınlar sade evde yuzum asık, dışarda sempatik takıldım. Benim kalemimi bir kişi yıktı, kalemimi kirdi sozlukte sevgiliydi anlamı.. İcimdeki sultanın yuzunu gormek ister gozlerim. Rab'la arana giren şifreyi coz. Dayanmak en zor eylem. Duymak fayda etmez sağıra zaten. Ah bedava sirke sen mi baldan tatlısın? Aşkımın gozyaşları deniz, icinde Yunus balıkları, ne zaman duracak bilmem kafamın donme dolapları. İnecek var,durdurun dunyayı !... Sahip olamadıklarının peşine kac kez takıldı duşuncen? Tahminimce aklın bilinmez kişiler tarafından kiralık. Beni sevmek icin programlanma, devrelerini yakarım. Unutma kurşun her gulumsediğinde bir kalp ağlatır, Korkusuzluk sahipleri neden kemer arkasında silah taşır. Telefon caldı ne yazıkki iyi niyetlerimi meşgule verdim Kaprislerimin tadını cıkarıp kinlerimi boğar durumdayım. Bana benden başka bir dost varsa bilmem lazım. Son doğum gunumde kendime yeni bir ben aldım. Umarım kaderin bitiş cizgisinden uzağım tanrım!..umarım tanrım... Kimlik kayıplarınızı gazete ilanı yapın,somutlaşın!... Kaybettiklerimin hesabını kalbimden cekin. Bildiğim kadarıyla limitsizim, depremsiyonlardayım. Ucurumun onunde, olume kafa tutarcasına sarkmaktayım İfadelerinizi tartmaktayım, yabani yamyamlar tarafından yabana atılmaktayım Selametle... Aşkın gozleri hep sulu mudur? Hakkı bu mudur? sadakatin guvenimin sonu mudur, sen kaderdin.. Aşka verdiğim resitalimde sendin sazıma mızrap. İstemesen de kat etmen gerekecek selvi boylu yokuşu. Kendini her gun izleyerek goreceksin yok oluşunu sen de. Sen cıtırsın en basitinden kırılırsın. Dunya gezegenler arasında tek ***tir. Tanıdığım en buyuk surtuk kaderdir boyle biline. Tecavuz kurbanları icin milyon penis kesile. Kafadar olmak dostluğun yalan adı. Yaşayabilmek kurduğum en buyuk hayal. Ayıp en geniş yataktadır. Yaşanmışlık kolunda buyuyen bebeğin ergenlik hali. Hucrelerimi yerine koy şakası yok savunmasızlığın !... Yalancının konuştuğu lisan daim yalanca. Arkadaşlıklar neden en az bir cıkara dayalı. İyi şansın peşinde kovalayanlar yakaladıklarında bırakmayacaklar bu kesin. Kokuşmuş ruh leşlerinize ruh eşimle ısırık attım, neyse kaderin cıksın falın. Benden bir dirhem sevgi calamadı hasım. Sıkı ve zor bir yaşamın icinde yuvarlanan bir cenem olduğundan hastalıklı ve bulaşıcı bu nazım. Rabbın nefesi ruzgÂr olmuş ben onunla sonsuza eserim. Cevapların olmalı,cunku sorularım vardı !... Her kekelediğinde yalan sinyallerin yandı. Şimşek cakışı misali beş saniyelik gelip gecendi ağlamacıkların. Patakla ruhumun karamsar cocuklarını.. Al elinden şekerli elmalarını.. Ben nakit bir sevgiyim,karşılıksız hediyeyim,susuz bir bedeviyim.. En zor anda bir devadır hoş sesin,kendinle utanmadan konuş!... Yuz psikopattan birinin acık kaşı... Cocukken cizdiğim resimlerde iki kuşa selam eden guneş vardı... Ruh halime egoist psikolojilerinizi aşılamaktasınız neden? İlk sigarayla merhabalaşmamda kendimi kabile reisi sanmıştım. Yazdıklarımın hepsini kaderden caldım. Ruyalarımdaki işaretlerle gune uzgun başladım. Korkularımı istemeden besledim. Kimlik krizi gecirenlere dualar ettim. Tanıdığım beş kişiden dordu bana aynı soruyu sorar. Bunca varlığın rahatlığında neden Sagopa karamsar? Ne bileyim ben life goes on .... Cığlıkların hakimiyetindeki bu haykırışlar aleminde, kac dizeyle tanımı yapılacaktır mutluluk senaryolarının? Benim modum nedir? Salla durum ne olursa olsun. Ben ve bedenim yaşlanırken vakte hic de aldırmazdık. Salağa yattım uyuya kaldım, ikincilere tovbeliydim. Aslında kendi elimin kiriydim kendi lekemi cozemedim. Dudaklarım yalpalar, tekerrur kapını ısrarla calar. Ac ya da acma en iyi sen bilir, unutma her kapıyı acar elbet cilingir. Son vedanın adını elveda koydum. Umut cocuklarımı bugunlere getirebilmem uzun zaman aldı. Berduş halim arbedemde yumruklarımı sıvazladı. Cehennemde yaşadığım icin cennet hakkımdır. Adımı duymayın kac yazar kalbim tanıdığım en iyi yazar. Nedense işler karmakarışık işler, kalbim sevdiğim ozler, hani varya bazen ozlu sozler onları duşunup dolu gozler! Bir basit kelama kurban gider kurallar. Karanlık Olmadan Aydınlık Değersiz Bir Pırlanta . Eski dosttan duşman olmaz bunlar en buyuk yalanlar. Cihanda 3 şey maneviyse ONUR -HUZUR –GURUR. Bu dilden firar eden her soz, yaydan cıkmış ok gibi sozler bazen bir hazine bazen dermansız bir dert tipi. Gecmiş dunden bahsetmek lezzetsiz gelmemiş yarından hep mi şikÂyetciyiz biz. Saniyeler dakikalarla yapar alışverişi saatler seni alır benden korkarım olamaz gelişi. Hasret gozumun ışıklarını sonduren alcak misafir afi tap sonuk bir mum ayrılık hain bir zehir. RuzgÂr sacını supurse mest olur bakışlarım. Adınla uyanır kulaklarım, yuzunle acar goz kapaklarım. En guzel şiirlerimle kaleme adini sayıklatırım. Odamın hayaletisin sessizliğine aşığım. Bu devranın binlerce sevgi muşterisinden biriyim yalnızlığıma kufrederim sensiz halden muştekilim. Hayat gunluk defter yaprağı hazan gelir dokulur gelirken ne getirilir ki giderken ne goturulur. Yuzune baktığım her an cennetten bahce gorulur. Seni iceren masallarım anlatılacak kadar kısa degiller. Ask ilinde bir tarafta cuceler diğer yanda devler. İşler organize edildi ve amiral battı. Zulum taşıyla kanatı verdi başımı felek *****si. Gık cıkarmaz dilden aciz sessiz Sagopa dilsizi Kalp hayat endişesiyle akan zamanı tavaf etti. Gozler sozlerin sertliğiyle yaşa bulanıp ah cekti Sensiz gecen gunlerin kazası yok be sevgili… Saadet yanımdan ayrılmasın Kasvet ağacımı taşladım, Ham meyveler topladım, Sessizlik beni dilsiz yaptı. Kalem duşman ellerinde temiz kalbi karaladı. Gonlum aydın, ruhum yuzume yuva kuran bir kuş. Gozlerim alcak seyirde yuksekler desteksiz ucuş Ellerim dilimi buker Beğendiğim sozleri derledim . bazıları alıntıdır . __________________