Birşeyi kaydırmak icin gerekli kodumuz Orneğin frmtr yazısını kaydırmak icin frmtr deriz. kod: Kod:
Kayan Yazı-frmtr frmtr
Ama yazımız sağdan sola doğru kayıyor bunu istersek sağa sola carptırabiliriz bunun icin behavior="alternate" kullanıcaz bu kodumuz sağa sola carptırmak icin gerekli olan kodumuzdur. kod: Kod:
Kayan Yazı-frmtr frmtr
Eğer kırmızı bir şerit uzerinde kaymasını istiyorsak marquee'nin rengini değiştirebiliriz bunun icin bgColor="red" kodunu kullanabiliriz. kod: Kod:
Kayan Yazı-frmtr frmtr
Yazımızı alttan uste doğru cıkartmak istiorsak direction="up" kodunu kullanırız eğer ustten alta doğru kaydırmak istiyorsak direction="down" deriz ama bir cok sitede gormuşunuzdur duyurular bolumu diye alttan uste doğru kayan yazılar bizde boyle birşey yapabiliriz. Ben bu durumda behavior="alternate" kodunu silicem silmesekde calışır ama ben carptırmak istemediğim icin siliyorum.Şimdi kodumuzu yazalım kod: Kod:
Kayan Yazı-frmtr frmtr
Şimdi burada dikkatimizi ceken bir olay var marquee alanı biraz geniş bunu kucultmemiz gerekmezmi bunun icin width="100" heigth="800" kodlarımızı kullanıyoruz burada width marquee'nin enini heigth ise boyunun boyutunu belirler. kod: Kod:
Kayan Yazı-frmtr frmtr
Şimdi Gelelim resim kaydırmaya aslında bununda yazıdan hicbir farkı yoktur. Şimdi bir kırmızı şerit uzerinde bir resmimizi kaydıralım kod: Kod:
Kayan Yazı frmtr
Şimdi 3 tane resmi yan yana kaydıralım 3 tane resmimizi cağırıyoruz kod: Kod:
html> Kayan Yazı frmtr
Ben şimdi resimleri aşağıdan yukarı doğru kaydırmak istiyorum bunun icinde kayan yazıdaki gibi direction="up" kodumu kullanıcam ama birazda heigth ide genişletcem kod: Kod:
Kayan Yazı frmtr
Ama Yukardaki kodumuz da resimler yan yana peki bunu alt alta nasıl yapabiliriz bunuda resimlerin arasına kodumuzu koyarak yapabiliriz kodumuz enter gorevini ustlenir burada ve birazda marqueenin width boyutu ile oynucam kod: Kod:
Kayan Yazı frmtr
ALINTIDIR
Blogtan HTML koduna tıklayıp direkt yapıştırın her duzenlemesini kendim yaptım cok guzel oldu sizde begeneceksinizdir.İlk Konumdur Yorumsuz Ve Emeğe Karşılıksız Bırakmayınız __________________