İstanbul Bilgi Universitesi, bir vakıf universitesidir. 1994 yılında ISIS (Istanbul School of International Studies) adıyla kurulmuş, 1996 yılındaki resmi acılıştan sonra adı İstanbul Bilgi Universitesi olarak değiştirilmiştir. 4 fakultesi, 2 enstitusu, 28 lisans, 20 yuksek lisans programı ve bir meslek yuksek okulu vardır.
Tarihi
Bilgi'nin Kurucuları
İstanbul Bilgi Universitesi’nin kurucu vakfı olan Bilgi Eğitim ve Kultur Vakfı, 31 Ekim 1994 tarihinde Turk Medeni Kanunu hukumleri uyarınca kurulmuştur.
İstanbul Bilgi Universitesi, Bilgi Eğitim ve Kultur Vakfı tarafından, yuksek nitelikte akademik oğretim programları sunmak amacıyla 1996 yılında kuruldu. Non scholae sed vitae discimus' (Okul icin değil yaşam icin oğrenmeliyiz) ilkesiyle yola cıkan İstanbul Bilgi Universitesi bugun, 1.900’u tam burslu olmak uzere 9.023 oğrencisi, 33 ulkeden 81 yabancı oğrencisi, 4 fakultesi, lisans, lisansustu, onlisans oğretimi verilen 48 bolum/programı, 620 oğretim elemanı ile oğretime devam etmektedir. 2004-2005 Akademik Yılı’nda 1.394 mezun vermiştir.
Misyon
İstanbul Bilgi Universitesi kurucuları, bilimsel ilerlemenin nihai amacının bireyin ve toplumun mutluluğu olduğu yaklaşımıyla, birbirinden farklı duşunce, inanc ve hayat bicimlerinin hoşgoru icinde yan yana yaşadığı, evrensel değerlerle donanmış, toplumun her kesimiyle kuvvetli bağları olan kulturel ve bilimsel bir ortam oluşturmayı hedefleyerek yola cıktılar.
İstanbul Bilgi Universitesi, bu doğrultuda, 'bilgi'nin egemen olduğu, şeffaflığı ve bilgiye erişmenin 'temel hak' kabul edildiği 21. yuzyıl toplumuna ozgurlukcu, yaratıcı, entelektuel merak sahibi ve girişimci bireyler yetiştirmeyi amaclar.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- İstanbul Bilgi Universitesi
-
06-09-2019, 15:41:47Kayıtlı Üye