~ Call Of Duty Sırları - 2 ~ !
Oyun Dünyası0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- ~ Call Of Duty Sırları - 2 ~ !
-
26-09-2019, 16:28:51Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Gaz Bu adamın asıl adı nedir, kimdir, kimse bilmiyor. Eğitimdeki takım rekorunu bulunduran becerikli asker -19 saniye ile, kasarsanız rahat rahat gecersiniz, ben 14 saniye yapmıştım-. Yuzbaşı Price'ın has adamlarından, Bravo timinde. Call of Duty 4: Modern Warfare'de Zakhaev tarafından başına sıkılan tek kurşunla oldurulmuştur. Seslendiren kişi: Craig Fairbrass. Dipnot: Gaz, Ghost değildir! Sadece Craig Fairbrass iki karakteri de seslendirdiği icin oyle sanılmaktadır. [IMG]http://img63.**************/img63/6110/roacht.jpg[/IMG] Cavuş Gary ''Roach'' Sanderson Task Force 141'da ''Soap'' Mactavish'in komutasında olan bir başka asker. Call of Duty: Modern Warfare 2'daki yonettiğimiz ilk Briton. Pek anlatılacak bir yanı yok. Sonucta o, sizsiniz. Ghost ile birlikte Shepherd tarafından oldurulmuş ve cesedi yakılmıştır (Bkz. Loose Ends). Yuzbaşı Macmillan İskoc bir S.A.S. askeri. O muthiş İskoc aksanıyla bile insana kendini sevdiriyor bu adam. Sessizlik ustası. Tam bir keskin nişancı ve taktikci. Imran Zakhaev suikastinde teğmen rutbesinde olan Yuzbaşı Price'ın komutanı. O zamanlardan sonra akıbeti ne oldu, bilinmemektedir. Seslendiren kişi: Zach Hanks. Teğmen Vasquez Birleşik Devletler Deniz Kolordusu (USMC) Keşif Birliği 1. Takımı komutanı. Şişko patates. Her zaman M203 bombaatar monteli M16A4 kullanır. Pek bir gorevi olmamıştır hikayede. Call of Duty 4: Modern Warfare'daki Al-Asad'ın yaptığı nukleer patlamada olen 30.000 asker arasındadır (Bkz. Shock and Awe). Seslendiren kişi: David Sobolov. Cavuş Paul Jackson Bu adamı da anlatmanın bir anlamı yok. Vasquez'in liderliğindeki Keşif Birliği 1. Takımı'nda. Call of Duty 4: Modern Warfare'daki yonettiğimiz Amerikan askeri. O da nukleer patlamada olmuştur. Kıdemli Başcavuş Griggs Genelde M249 SAW ağır makineli tufeğini kullanır (Kolları da epey iyidir zaten.). Afro-Amerikan'dır. Once Vasquez'in komutası altında savaşmıştır. Nukleer patlama sonrası ise S.A.S. ile birlikte yurutulen operasyonlara katılmıştır. Rap muzik sever. Seslendiren kişi: Mark Grigsby. Korgeneral Shepherd Hıyar herif. Nukleer patlamada yok edilen kolordunun komutanıydı. Daha sonra Birleşik Devletler Ranger'larının (ABD'nin Karacı Ozel Birlikleri), Shadow Company'nin (Golge Şirketi) komutanı ve Task Force 141'in de komutanıdır. Task Force Briton emrinden Amerikan emrine verilince komutasına gecmiştir cunku. Guc delisidir. Dunyanın onu kahraman olarak gormesi icin once Joseph Allen'ı Makarov'a ajan olarak yollamış, sonra onun ajan olduğunu caktırmadan Makarov'a bildirmiş, Makarov'un Allen'ı oldurmesini sağlamış, Ruslar Allen'ı bulup onun CIA olduğunu anlayınca da savaş başlatmasına sebep olmuş dangalak bu adamdır. Amacı bu savaşı başlatıp sonra da kazanarak kahraman olmaktır (Gecmişte Ruslar bize saldıracak diye bircok uyarısı olmuş ama dinletememiş, Ruslar sahiden saldırınca da yere goğe sığdırılamamıştır). Amerika'yı savunan Rangerlar onun emrindedir. Makarov'un konuşma riski olduğu icin, Task Force 141'ı savaşla alakasız, Makarov'u bulma amaclı uyduruk yerlere gondermiş, eni sonu onlardan kurtulmak icin onemli belgeleri alma amaclı kullandığı Ghost ve Roach'u oldurmuş, Price ve Soap'un başına odul koymuştur. Call of Duty: Modern Warfare 2'nun sonunda Soap tarafından gozune atılan bir bıcakla oldurulmuştur. Seslendiren kişi: Lance Henriksen. Onemli bir not: Shepherd'la ilgili buyuk bir senaryo hatası vardır. 30.000 asker eğer Shepherd'ın komutasındaysa, Shepherd'ın Deniz Kuvvetleri'ne bağlı olması gerekir. Lakin ikinci oyunda kendisi Rangerların başındadır ve Rangerlar Kara Kuvvetleri'ne bağlıdır. Kısaca Infinity Ward bunu fark edemeden sırf laf olsun diye 30.000 adamın komutanı Shepherd'dır demiş (adamı sacma bir hatayla Deniz Kuvvetleri'nden Kara Kuvvetleri'ne kaydırmış) ve paranoyak olmasını bu sayede sağlamıştır. Erbaş Joseph Allen Gorev brifinglerinde sesini duyduğumuz ilk yonlendirdiğimiz karakter - So how do I look? (Nasıl gorunuyorum?) - (İkincisi Soap'tur.). Ve goğsunu de olsa gorduğumuz ikinci Call of Duty serisi kontrol edilebilen karakteridir (İlki Call of Duty: World at War'da kontrol ettiğimiz Miller'dır). Afganistan'daki Amerikan askerlerinden biridir. Ardından CIA olmuş, Shepherd tarafından Makarov'a yollanmış ve Makarov tarafından oldurulmuştur (bkz. No Russian). Cavuş Foley O da bir Ranger. Hunter Two-One'ın (Avcı İki-Bir) komutanı. Once Afganistan'da, ardından Virginia'da ve Washington'da savaşmıştır. Afro-Amerikan'dır. Hep SCAR-H kullanır. Kalın sesli ve tek bir adım atmak icin bile emir veren bir adamdır. Askerlerine cok dikkat eder. Seslendiren kişi: Keith David. Er James Ramirez Bir Ranger daha. Virginia ve Washington'da savaşmış 75. Alay, 1. Tabur Avcı İki-Bir'dendir. Hakkında en az şey bilinen adamlardan biri. Bu adam da sizsiniz. Seslendireni yok bir şeyi yok. 'Kap silahı dal' elemanlardan biri. Helikopter kazasından sonra yanık elleri harici bir şeyini gormeyiz. Onbaşı Dunn Seslendiren kişi: Barry Pepper (Her zaman sona saklıyordum seslendireni, ama Barry Pepper cok sevdiğim bi' aktordur [bkz. Er Ryan'ı Kurtarmak], başa alayım dedim.). Once Afganistan'da, ardından Ramirez gibi Foley'in komutası altında Virginia ve Washington'da savaştı. Kıyak adamdır. Savaşta bile artist havasını kaybetmemiştir.. Foley gibi SCAR-H kullanır. Ranger'dır dememe gerek var mı? Kod Adı: Nikolai Call of Duty 4: Modern Warfare'da tanıştığımız karakterlerden biri. Rus İc Savaşı'nda Ultranasyonalistlerin arasına ajan olarak sızmıştır. Price ve Soap'un yakın dostudur diyebiliriz. Rustur. Asıl adı bilinmemektedir. Task Force 141'ı ve Price ile Soap'u helikopterle alarak kurtarmıştır. Call of Duty: Modern Warfare 2'nun son cumlesi de ona aittir (Da, I know a place. - Evet, bir yer biliyorum.-) Severim kendilerini. Seslendiren kişi: Sven Holmberg. Cavuş Kamarov Bir Rus daha. Price'ı hapse attıran adam. Belki Amerika'yı savunurken saldıran Ruslar arasında onu da vurmuş olabiliriz bilemiyorum. Rus Spetsnaz'lardan. İc savaşta Ultranasyonalistlere karşı savaştı. ''Soap''u da bu kurtarmıştır. Imran Zakhaev Tek kollu canavardır kendileri. Oldurulduğunden 5 yıl sonra ''Yeni Rusya'nın Kahramanı'' diye anılacak, Moskova'daki Havaalanı'na soyadını verecek, heykeli caddeleri susleyecektir. Cernobil Kazası sonrası Pripyat'ta kendi nukleer bombasını yapmıştı. Suikast girişiminde Price tarafından vurularak tek kolunu kaybetti. Al-Asad'a nukleer satan ve buyuk ihtimalle de patlatma emrini veren kişidir. ''Soap'' Mactavish tarafından oldurulur. Victor Zakhaev Imran Zakhaev'in oğlu. Imran'a ulaşmak icin kacırmaya calışıp, sonunda başka caresi kalmayınca intihar eden. Zakhaev oğlu olduğu icin Al-Asad'a nukleer bombayı patlatma emrini vermiştir. Kısacası bu oğlan bir halta yaramayıp cok az gorulse de, sure - etki oranı bakımından en etkilisidir diyebiliriz. Khaled Al-Asad Ortadoğu'nun ikinci en guclu adamı. Adının anlamı ''Sonsuz Aslan''dır. Psikopat bir Arap. Batı uşağı olduğu gerekcesiyle Başkan Al-Fulani'yi ulusal bir kanalın canlı yayınında vurmuştur (Başkan kacırıp televizyon karşısında vuruyor, guce bak hele!). Amerikanların zırt orda zırt burda diye istihbarat alıp aradığı ama bir turlu bulamadığı, uğruna bir nukleer patlamada 30.000 asker kaybettiği adamdır. Yine de bulamayacaklardır, bu şans Bravo timine kalacaktır. Price tarafından başına sıkılan tek kurşunla oldurulur. Vladimir R. Makarov İşte asıl psikopat. Zakhaev'in olumunu kullanarak aşırı destek toplamıştır. Kendileri Zakhaev Uluslararası Havaalanı'nda ekibiyle birlikte kıyım yapmış, kıyımı CIA'e yıkmış ve Rus - Amerikan Savaşı'nı resmi olarak başlatmış kişidir (Savaşı asıl başlatan Shepherd'dır.). Bir turlu bulunamamış ve oldurulememiştir. Cok somurtsa da karizmatik bir adamdır. Seslendiren kişi: Roman Varshavsky. Senaryo: Call of Duty 4: Modern Warfare Yıl 2011. Imran Zakhaev, Sovyet bayrağını tekrar dalgalandırmak icin yemin etmişti... Ama biliyordu; biliyordu Amerika'nın buna asla izin vermeyeceğini. Dolayısıyla bir plan yapmıştı, Ortadoğu'daki kopeği Al-Asad'ı kullanarak onları Ortadoğu'ya cekecekti. Ve Rusya, eskisi gibi Sovyet olacaktı. Dunya 2011'e girdiğinde bunlar oluyordu. Ulkesine donen Zakhaev, Al-Asad'ı desteklemiş ve Ultranasyonalist parti adı altında Soyvet bayrağını cekmiş ve bir ic savaş başlatmıştı. Aynı zamanda da kuklası Al-Asad, başkan Al-Fulani'yi oldurmuş, Ortadoğu'da koca bir Amerikan Kolordusu'nu peşine takmayı başarmıştı. Ne yazık ki Araplar, bu buyuk kargaşada en fazla zarar goren ilk taraf olacaktı. ''Once iyi haberler: Dunya harika bir şekilde. Rusya'da bir ic savaş: Loyalistler (Devletciler) Ultranasyonalist asilere karşı. Tam 16000 nukleer bombayla birlikte. Ve Khaled Al-Asad, muhtemelen Ortadoğu'nun en guclu ikinci adamı, ikinci kargaşanın da o sorumlusu.'' ''Sadece ofisteki başka bir gun...'' Ama asıl konu, 15 yıl once, 1996'da, Cernobil Reaktor Kazası'ndan arta kalan Pripyat'ta, bir hayalet şehirde, Zakhaev'in ilk adımı atmasıyla başladı. Bir nukleer bomba... Her şeye gucu yetebilecek tek silah. Ama Birleşik Krallık bundan haberdardı, ve II. Dunya Savaşı'ndan beri verilmemiş bir emir, artık verilmeye hazırdı: Suikast. Price'ın sıktığı mermi Zakhaev'in kolunu koparsa da olmesine neden olmadı. Ve, nukleer bombanın butun bedeli, Zakhaev'e bir kol oldu. Tabii sadece o an icin... Bircok devletten daha fazla silahlanan Ultranasyonalistler, kendi silahlarının yetmesi bir yana dursun, Al-Asad'ın terorist grubunu da nukleer bomba acısından bile destekledi. Dunyaya yeniden bir kaos hakimdi artık. Zakhaev ve uşakları harekete gectiler... Tek bir S.A.S. timi ve destekleyen birkac tim ve helikopter daha. Butun amacları Rus İc Savaşı'na engel olmak ve Zakhaev'i oldurmek. Yorulmak bilmeden butun Rusya'yı dolaşan cesur bir ekip. Azerbaycan'ın Kafkas Dağları'ndan, Bering Boğazı'na varıncaya kadar savaşmış bir tim. Nitekim bu uğurda Price ve Soap harici butun tim oldu. Ve, kaderin cilvesi belki de, Amerikanların uğruna 30.000'den fazla adam kaybettiği Al-Asad'ı olduren, Zakhaev'in oğlu Victor'ın olumune sebep olan, ve Zakhaev'in kendisini de olduren tim. Amerikanlarsa bu savaşın en zararlı tarafıdır; bir adam uğruna koca bir kolorduyu kaybetmeleri, adamı ele gecirememeleri, ilerde Ruslar'ın savaş acacağı ulke olmaları, Ortadoğu'daki işleri sarpa saran ulke olmaları, ve Britonlarla birlikte yuruttukleri operasyon olmasa az daha Doğu Sahili'ndeki onemli birkac şehre nukleer bomba yiyecek olmaları, bunu acıklar sanırım. Ustelik Washington ustune bir E-Bomb yemişlerdir ama bunu ilerde anlatacağım. Zakhaev'in ic savaşı başlatmasının ardından Al-Asad Amerikanları oyalarken Ultranasyonalistler sivil kıyımı yapıyordu. Cekirdek ekibi Price, Gaz ve Soap olan Bravo timi ise bu hikayenin en etkili elemanları. Bravo timi Ultranasyonalistlerin canına okumuş, Kod Adı: Nikolai'ı kurtarmış, Al-Asad'ın gecmişte kullandığı Azerbaycan'daki ev hakkında bilgi almış ve Ultranasyonalistlerin kuklası Al-Asad'ı yakalamayı ve sonra oldurmeyi başarmışlardı. Zakhaev'i oldurmek icinse oğluna yoneldiler, ama orda bu muthiş hikayenin en buyuk hatasını yaptılar. Victor'ın gozlerinin onunde intihar etmesine engel olamadılar... ''Liderlerimiz, hep bizi bir fahişeymişiz gibi Batı'ya pazarladı; kulturumuzu yok etti, ekonomilerimizi yok etti, 'onurumuzu' yok etti. Ve şimdi, kendi kanlarımız toprağımıza aktı... Benim kanım... onların elinde. Onlar istilacılar. Butun Amerikan ve Briton birlikleri Rusya'yı derhal terk edecek. Ya da sonuclarına katlanacak.'' Sahiden de katlanacaktı. Nukleer bombalar, eğer S.A.S. - Birleşik Devletler Deniz Piyadeleri ortak operasyonu olmasaydı, -aralarında Washington'ın da bulunduğu- Amerika'nın cok stratejik doğu kentlerini havaya ucuracaktı. 41 milyon dolarlık 2 nukleer bomba ve icindeki savaş başlıkları tarafından o şehirler de bir hayalet şehre donuşecekti. Ama o kadarını başaramadı, Al-Asad'ın teroristleriyle kurduğu yeni devletin başkenti ise icindeki her şeyle birlikte yok oldu. Altay Dağları, Rusya; 6. Gun; 08:25:18; Cavuş Soap Mactavish, 22. SAS Alayı ''Baseplate ben Bravo 5, Anayol Koprusu harita koordinatı 244352'de ağır ateş altındayız! Silahlı helikopter desteği gonderin! Tamam!'' ''Ustunde calışıyoruz Bravo 5, Bolgedeki loyalist birlikler belki destek verebilirler ancak bunu şu anda doğrulayamayız. Baseplate cıkış yapıyor, tamam.'' ''İşe yaramaz otuz-birci!'' ''Gaz, bana helikopter bilgilerini ver!'' ''Yuzbaşı Price! Burda yalnızız efendim!'' ... ''Bravo Timi, ben Cavuş Kamarov. Sizi anlıyorum, ve elemanlarınıza biraz yardım edebiliriz.'' ''Bunu sizden duymak cok iyi dostum!'' ''Hazır olun, neredeyse ordayız. Varış suresi uc dakika, Kamarov cıkış yapıyor, tamam.'' ... ''Bu tankerler patlamak uzere, kacın!'' Helikopter bombalarıyla olum kustu... Soap o an goremez oldu... ... ''Soap'' Mactavish, gozunu tekrar actığında, gozunun onunde Griggs'in onu savaş alanından cekerken olduğunu, Price ve Gaz'ın yaralı halde can cekiştiğini gordu; tek kollu pislik Zakhaev'in Gaz'ı kafasına sıktığı tek mermiyle oldurduğunu gordu. Ve Price'ın kendisine doğru tabancasını attığını. Soap, tabancayı aldı, ve namlusunu Zakhaev'e cevirdi. Zakhaev bunu fark ettiğinde, alnına kurşunu yemişti bile... Ve Soap, son gucuyle gelen helikopterleri, helikopterlerden inen Rusları gordu. ''İyi olacaksın dostum.'' Ve Price'ın kalp masajına rağmen nefes almadığını... Call of Duty: Modern Warfare 2 Yıl 2016. Zakhaev olmuştu belki, ama fikirleri olmemişti. Moskova'daki havaalanına soyadını verecek kadar yaşıyordu hatta fikirleri. Caddeleri, daha once onları katleden adamın heykelleriyle susluydu artık. Ve Makarov gibi teroristler, onun olumunu gerekce gostererek epey bir destek topluyorlardı artık. Dunyanın gorebileceği en buyuk savaş başlıyor muydu, neydi?.. ''Erbaş Allen, kap şu tufeği ve cıraklara nasıl ateş edilir goster.'' 5 yıl once kolordusunu kaybeden Amerika elbette hala dunyanın tek supergucuydu. Afganistan'da da catışmalar aynı şiddetle devam ediyordu. Ve resmi Afgan Ordusu'nu da Amerikanlar yetiştiriyordu. Her şey Afganistan'ın ilk işgalinden bugune kadar aynı seyretmişti (Gorev adındaki gibi: S.S.D.D. = Same Shit, Different Day = Aynı b*k, farklı gun.). Ve Amerika icin artık Rus tehdidi de bitmiş gibi gorunuyordu. Elbette Britonlar sayesinde. Halbuki eskisinden gucluyduler. 2. Gun, 2016. Tian Shan Sıradağları, Kazakistan. Cavuş Gary ''Roach'' Sanderson. ''Mola bitti Roach, gidelim.'' ... ''Pekala Roach, buz iyi gorunuyor. Beni takip et.'' ... ''İyi şanslar dostum, seninle karşı tarafta goruşuruz.'' ... Roach'un gunluğunden: Bilindik Rus karşıtı gorevlerden biriydi. Tabii buzlardan kayarken Yuzbaşı beni kurtarmasa gayet bilindik olurdu. Daha once mermiler bile beni boylesine olume suruklememişti. Dangalak Ruslar. O havaalanında işimizi bitirmemizi engelleyeceklerini sanarak, ne kadar dangalak olduklarını tekrar bize kanıtladılar. ACS modulunu aldık. ... ... ... ''Peki nasıl gorunuyorum?'' ''Kotu cocuklardan biri gibi.'' 3. Gun, 2016. Zakhaev Uluslararası Havaalanı, Moskova. CIA ajanı Joseph Allen, kod adı: Alexei Borodin. ''Unutmayın, Rusca yok.'' Elinde ağır makinelilerle Zakhaev Uluslararası Havaalanı'na giren dort adam, gordukleri tum sivilleri katletmiş, guvenlik gucleriyle catışmış ve kacmıştı. Cesedi bulunan tek teroristin bir CIA ajanı olduğu anlaşılınca, Rus kamuoyu cıldırdı. Rus devlet başkanı basın toplantısında iki kelime soyledi: ''Amerika, geliyoruz.'' Savaş canavarı tekrar uyandı. Onu Shepherd uyandırmıştı. Allen'ın oldurulmesini o soylemişti. Savaşı o başlatmıştı. 4. ve 5. Gun, 2016. Rio de Janerio, Brezilya. Cavuş Gary ''Roach'' Sanderson. Makarov'un ekibinin kullandığı mermilerden silah satıcısının Alejandro Rojas adlı Brezilyalı olduğunu tespit eden Task Force 141, derhal yola cıktı. Koy dolusu silah satıcılarıyla catıştı, ve... ''Kacıyor!'' ''Hayır kacamıyor.'' Rojas yakalanmıştı ama o cehennemden kurtulmak icin yardıma ihtiyac vardı. Kim olduğu hazırdı zaten: Nikolai. ''Bu iniş alanı cok sıcak! Bu inişten sağ cıkamayacağız!'' .''..başka yerde goruşuruz!'' ...catılara cıktılar... ''Dostum, burda yukardayım. Gorunuşe gore butun koy sizi oldurmeye calışıyor.'' ''Bana bilmediğim bir şey soyle! Sadece bizi almak icin hazır ol!'' ...bir catıdan diğerine atladılar... mı?.. Roach catıya atlayamadı ve duştu. ''Roach, uyan, uyan! ... Roach, onları helikopterden gorebiliyoruz, duzinelerce, sana doğru geliyor...'' ...Roach kalktı... Yakıtımız cok az. Sadece 30 saniye daha kalacağız. 4. Gun, 2016. Er James Ramirez, Kuzeydoğu Virginia, Amerika Birleşik Devletleri. Ruslar, Task Force 141'ın ele gecirdiği ACS modulunu kopyalamayı başarmıştı, radara yakalanmayan Ruslar Amerika'ya doğudan ve batıdan saldırıya gecti. ''Sierra Delta, aa, burda ufak bir ACS hatamız olabilir. Herhangi bir şey gorebiliyor musun?'' ''HER YERDELER!'' ''Sierra Delta, tekrar et!'' ''I-95'teki savaş jetlerine bakıyorum! Bunlar nasıl buraya kadar geldiler!?'' Elbette affedilemez bir hatayla tarihteki ilk Amerika Birleşik Devletleri işgali başladı. (Not: Birkac senaryo hatası daha var, onlara sonda değineceğim.) Kuzeydoğu Virginia'da Cavuş Foley komutasında Ramirez'in ve Dunn'ın da bulunduğu 75. Ranger Alayı, 1. Ranger Taburu bu bolgedeki Rus saldırısına karşı başarılı bir savunma ortaya koydu ve Ruslarla uzun bir savaşın icine girdi. Ve, Ruslar saldıracak diyen Shepherd, kahraman oldu. ''Baylar, fuzenin vektoru Amerika'nın Doğu Kanadı'dır. Beyaz Saray'ı kaybedeceğiz.'' ''Onu bir kez inşa ettik, tekrar edebiliriz.'' ''Kayıplar?'' ''Muhtemelen 30.000 - 50.000 civarında. Patlamanın bulunduğu yerde kalacaklar. Butun sistemler cokecek.'' ''General Shepherd, bizi uyarmıştınız, dinlemeliydik.'' ''Ne zaman onlar konuşursa, o zaman biz Amerika olurken onu başı dik koruyanlar olmayacağız. Tek bir adam butun bunlardan sorumlu. Makarov mutlaka ilahi ışığına ulaşmalı.'' ''Neye ihtiyacınız varsa general, acık bir cekiniz var.'' Ve Amerika, Shepherd'a yuklu miktar para yazılı acık bir cek verir. Savunma birlikleri komutanı ilan eder. Ruslar, Washington, D.C.'ye saldırıya gecer. Olağanustu Hal Yayın Sistemi PRENS GEORGE İLCESİ SAKİNLERİNİN DİREKMAN 147 KIRKWOOD CADDESİNDE BULUNAN SAĞLIK MERKEZİNE GİTMELERİ GEREKMEKTEDİR. ALIMLAR 15 DAKİKADA BİR HALK UNİVERSİTESİ KAMPUSUNDEN YAPILACAKTIR. /// ACİL TAHLİYE YURURLULUKTEDİR. /// BİR AN ONCE EN YAKIN SIĞINAĞA GİDİNİZ. BİRLİKLER ORADA SİZİNLE BULUŞACAKTIR. SADECE KAFAKAĞIDI VE KİŞİ BAŞI EN FAZLA BİR BAVUL ALINIZ. /// KUŞALTILMA DURUMUNUZA DİKKAT EDİNİZ. ALARMDA KALINIZ. 5. Gun. Rangerlar barınakta. ''Kalkın.'' Beyaz Saray Ruslar tarafından ele gecirilmiştir. Amerikanlar geri almak icin ileride taarruza gececektir. Overlord: Butun birimlere, iniş alanları ağır ateş altındadır. Duşman bolgelerini tespit edin ve potansiyel alanlara taarruz edin. Cvş. Foley: Overlord, burası Avcı İki-Bir Gercek. Hava desteği istiyoruz, tamam. Overlord: Olumsuz, Avcı İki-Bir Gercek. Butun kullanılabilir hava birimleri Potomac ilerisindeki birkac saldırı icin gorevlendirildi. Hedef binanın batısına ilerleyin ve destek sağlayın, tamam. Cvş. Foley: Herkes ayağa... Amerikanlar hedef binalara saldırmış, ele gecirmiş ve helikopterlerle tahliye edilmiştir. Ancak Foley'in ekibinin bulunduğu helikopter bir RPG tarafından vurularak duşer. Ramirez uyandığında, etrafları Ruslarla sarılıdır. Sağ kalmış bir Ranger ona bir tufek verir vermez olur. Ramirez mermisini bitirdikten sonra bir helikopter Ramirez'in ustune doğru ışık tutar... ''Soap?'' ''Price?'' Britonlar Amerika işgali sırasında Gulag'a saldırmış, Yuzbaşı Price'ı kurtarmış ve E-bomb'ı durdurmak icin harekete gecmiştir. Ancak başaramayacaklar ve bomba Washington'a yola cıkacaktır... 5. Gun, 2016. Sat1. Amerika Ustunde Bir Yerler, Uzay. ISS Kontrol: Hatta girin, Sat1. Burası ISS (Uluslararası Uzay Servisi) Kontrol. Houston kask kameranızdan biraz faydalanmak istiyor, tamam. ... ISS Kontrol: İşte orda, goruntuyu alıyoruz Sat1. Hatta gir, Houston, siz de goruyor musunuz? Houston Komutanlığı: Anlaşıldı ISS, Sat1'ın video goruntuleri temiz, tamam. Sat1, o ışığı suzmeye devam edin. Araştırıyoruz, bekleyin. ISS Kontrol: Houston, bugunun bize verilen programında herhangi bir uydu fırlatımı olmayacağı soylenmişti, değil mi? Houston Komutanlığı: ISS, burası Houston. Bekleyin. Burada bir problemimiz olabilir. ISS Kontrol: Houston, burası ISS kontrol ................................ E-bomb patlatıldı. Washington ve cevresindeki butun elektronik aletler yok oldu. Helikopterden sağ cıkan ekibimiz Başkan'ın sığınağından gecerek Beyaz Saray taarruzuna katılacak ve alacaktır. Rus işgali boylece bitecektir. Makarov'u bulmak icin Shepherd'ın oyalama gorevlerinden birine gonderilen Task Force 141'den Ghost ve Roach, Shepherd'ın istediği DSM'i dosyalarla elde ettikten sonra oldurulecek ve ekibin geri kalanı (Soap ve Price) en cok arananlar listesinde birinci sıraya yukselecektir. Afganistan'dan kacan Soap ve Price, Shepherd'ın peşine duşecektir. Shepherd tarafından bıcaklanan Soap olmeyecek, şelaleden duşmesine rağmen Price ise Shepherd ile dovuşecek ama onu olduremeyecektir. 'Goğsundeki' bıcağı soken Soap, Shepherd'ın gozune bunu fırlatarak onu oldurecek, Nikolai helikopteriyle ikiliyi kurtarmaya gelecektir. ''Da, I know a place.'' Senaryoda hatalar: Shepherd'ın deniz - kara kuvvetleri olayını anlatmıştım. Amerikan hukumeti, elindeki onca nukleer bombayı kullanmak yerine ne amacla Shepherd'a acık cek verdi, Ruslar onlar ustunde nukleer bomba kullanmışken? Goğsunden bıcaklanan Soap, nasıl oldu da olmedi? Ve nasıl oldu da o bıcağı cıkartıp Shepherd'ın tam gozune fırlatabildi?.. __________________________________________________ ______________________ __________________