2d bi mmo grafik bakımından kotu olmasına karşın bağılı otesi yapan bi oyun ve bu nedenle 4 milyon (sitenin acıkladığı rakam ne kadar doğru bilmiyorum) oynayan account var, oyunun en iyi ozelliği ise hızlı bi pvp sistemi olması Account ve İlk karakter oyunun sitesi girdikten sonra (www.tibia.com), sol alttaki "My accout" kısmından uye oluyoruz, mailimie gelen şifre ile giriş yaptıktan sonra (siteye) acılan sayfada kişisel bilgileri girip "Create Character" kısmındaki butona tıklıyoruz ve acılan dunyalar listesinden dunyamızı seciyoruz Dunya ceşitleri Non-pvp yazanlar: bu dunyalarda adı ustunde playerlar birbiri ile savaşamaz. Pvp-Enforced: bu dunyalarda playerlar arası bi savaş vardır playerlar birbirine exp verir. Normal: bunlarda ise playerları kesenler pk olur. dunyamızı sectikten sonra karakter ismimizi yaratıyoruz tabi bununda kuralları var -İlk harf buyuk olacak -Kufur ve unlu birinin adı olmayacak -Diğer oyuncuların adını taklit etmeyecek ismimizide girdikten sonra karakteri yaratıyoruz. Genel bilgi Tutorial namı diğer RookGard Oyun başladığınızda kucuk bi adada başlıyorsunuz bu ada tutorial adası, hicbi dunyada bu adada pvp yapılmaz, bu adada oyunu oğrenirsiniz, daha doğrusu oyunun oynanışını, banka falan yoktur burda ufak tefek şeyler vardır ve kucuk yaratıklar, burda level 8 olunca vocation secip mainland denile n buyuk kıtaya gidiyosunuz ki bu kıta super bi yer Vocationlar Paladin: Bu voc. diğer oyunlardan farklı olarak okcudur, buyude yapar okculukda her level 15 mp 15 hp alır, kacarak savaşır, bu nedenle avantajlıdır duşman yakalayana kadar baya bi dmg verir, hatta oluderbilir bile Knight: bu yakın dovuş kullanır, her level 30 hp 5 mp alır, buyu gucu cok duşuktur. Sorcerer: Super saldırı buyuleri vardı ama hp si duşuktur, summonladığı yaratıklar bayağı işine yarar onun dışında bitirici buyuleri coktur yada toplu katliam yapacak gucter buyuleri vardır. Druid: heal buyuleri kullanır pek dmg buyusu yoktur ama runeleri kullanarak iyi savaşır ve summon yapar level 20 iseniz ve premiumsanız promoted olabiliyosunuz, krala 20k odedikten sonra oluyosunuz, promoted olunca paladinseniz royal paladin, sorcerersanız master sorcerer, druidseniz elder druid ve knightsanız elite knihgt oluyosunuz, promotedlarda buyuler daha fazla daha iyi skill artıyo daha guclu oluyo mp ve hp daha hızlı artıyo soul daha cok oluyo. Mainlandi tanıyalım mainland da bi ton şehir var bunlarda hayatın olduğu şehirler Carlin ve thais bu şehirlerde yuzlerce kişi olur onun dışında hangi şehre yada ksabaya giderseniz gidin dolu olur hayat heryerde var yani :P onun dışında şehirlerin tumunde bi adet banka, bi temple (olunce doğmak icin) biraz shop ve voc guildler falan var Buyuler savaşlar pvp vs Oyunda buyuler 2 kısım sozlu buyuler ve rune buyuler, sozlu buyulerin sozlerini chat penceresine yazınca buyu aktif oluyo, rune buyuler ise eliniz blank rune alıp sozleri okuyunca rune buyu gucu hapsediyo ve istediğiniz zaman kullana biliyosunuz,ayrıca soul olayı var yaratık kestikce soul arıtyo her buyu icin mananın dışında soul gerekli, pvpler hızlı oluyo cunku kacarak savaşanlar art arda buyu cakanlar paso heal cekenler yani pvp sinde acayip aksiyon oluyo, yaratıkları kesmek ayrı bi zevk veriyo mesala biz kanka ile dragon keserken o knight dragonu peşine takıyo ben okcu dargon onu kovalerken okları dayıyorum sonra canı azalan dragon kacıyo kacarken daha tehlikeli bu durumda arkadaş yannına yaklaşıp oyalarken ben okla indiriyorum bazen bana geliyo o zaman iyi bi kacış sahnesi oluyo Olum ve dirilme olunce eğer prmoted değilseniz cantanız, rastgele bi item ve ezpiniz %10u kadar exp gidiyo ve kayıtlı olduğunuz templeda doğuyosunuz Promoted iseniz %6 exp ve item duşme ihtimali azalıyo Premium olayı premium icin belli bi bedel oduyosunuz ve bazı imkanlardan yararlanıyosunuz mesala onlar ucan halı ve gemi kullanabiliyo, onun dışında belli avlanma yerleri falan var, ev falan alabiliyolar. +'lar super pvp sistemi ve bağımlılık yapıyo -'ler premiumlara tanınan torpi, kalitesiz grafik, ses yok OYUNDAN BİR KAC SS --------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------- Gercekten Tavsiye Ediyorum ben oynuyorum Azura server ında 42elite im war oynayan arkadaş larla her konuda yardımlaşa bilirim.. Buda Benim Karakterimden Bi SS __________________