Ulaşım: İstanbul-Kiev ucakla 2 saat
1998 yılında 100. yılını dolduran Kiev Teknik Universitesi Avrupa’nın en eski teknik okulları arasında yer almaktadır. Bugun okulun bunyesinde 200 profesor, 1800’i aşkın docent ve oğretim gorevlisi 38000’in uzerinde oğrenciye eğitim vermektedir. Gunumuzde okulda 900 civarında yabancı oğrenci okumaktadır.
Okula un kazandıran D.Mendelyev, İ. Sikorskiy, S.Karolyev, S.Timaşenko, E.Paton, B.Paton dunya capındaki bilim adamlarından sadece birkacıdır.
Yabancı oğrencilere yonelik eğitim 1961 tarihinden itibaren başlamıştır ve bugune kadar Avrupa, Asya ve Latin Amerika’dan toplam 112 ulkeden 6000’u aşkın oğrenci muhendislik alanında eğitim gorerek mezun olmuştur.
Eğitim dili Ukraynaca, Rusca ve bazı bolumlerde İngilizce’dir. Bu dillere vakıf olmayan oğrenciler 1 yıllık dil hazırlık bolumune devam edebilirler.
Hazırlık Bolumu: Hazırlık dersleri, 15 Eylul'de başlar ve 10 ay devam eder.
Oğrenciler, Hazırlık sınıfının ilk yarısında yoğun dil programı ve ikinci yarısında Ukrayna tarihi, matematik, kimya ve fizik takviye derslerinin yine Rusca veya Ukraynaca olarak alırlar ve soz konusu bolumu bitirdikten sonra Kiev Devlet Teknik Universitesi veya Ukrayna’nın diğer Teknik okullarına kayıt yaptırabilirler.
İngilizce Hazırlık Bolumunde İngilizce ağırlıklı olmakla birlikte Rusca da verilmektedir. Mesela haftada İngilizce 16 saat, Rusca 8 saattir. Ayrıca oğrenciler hazırlık bolumu esnasında matematik, fizik, teknik resim gibi takviye dersleri yine İngilizce olarak goreceklerdir.
Lisans Oğrenimi: Lisans oğrenimi liseden sonra 4 yıl surer ve yabancı ulke liselerinden mezun oğrenciler, 30 yaşı aşmamak şartıyla lisans oğrenimine kabul edilirler.
Yuksek Lisans Oğrenimi: Yabancı universitelerden mezun oğrenciler, tam-sureli icin 35, kısmi-sureli icin ise 45 yaşı aşmamak şartıyla yuksek lisans (master) programlarına kabul edilirler. M.S (master of science) programları 2-3 yıllıktır.
Doktora Oğrenimi (PhD): Doktora programı, yuksek lisans uzerine 3 senelik bir oğrenimi ve bu sure zarfında bir doktora tezinin hazırlanmasını gerektirir.
Ders Yılı: Akademik yıl 1 Eylul’de başlar ve 30 Haziran’da sona erer. Oğrencinin ders yılı boyunca okula devamı mecburidir. 1 somestr 4 aydan oluşur ve 1 akademik yıl 2 somestrden ibarettir.
Barınma: Okul yurtlarında 2-3 kişilik odalar ve etud odaları bulunmaktadır.
Ayrıca isteyen oğrenciler Kiev şehrinin semtlerine gore aylık ortalama 200-300$ karşılığında daire kiralayabilmektedirler.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- kiev teknik universitesi
-
06-09-2019, 15:34:53Kayıtlı Üye