City Of Steam'in yapımcısı Mechanist Games'in CEO'su ve kurucusu Dave Lindsay, bildiğimiz CEO'lar gibi değil, oyuncularıyla girdiği angajmanda oldukca aktif. Oyunun kapalı beta surecinde ana karakterini 32. seviyeye kadar taşıyan ve alt karakteri de 27. seviye olan Dave, oyun boyunca tedbil-i kıyafet şeklinde ouncularla konuşmuş ve direkt olarak geribildirimleri kendisi almış. Bu yuzden de, oyunun geliştirici gunluğunde yazdığı blog postta City Of Steam'in geleceği ve acık betasında yapılacak geliştirmeler uzerine konuştu Dave. Bir sonraki versiyonda oyuna eklenecek ve değişecek şeyler -Dave'in ağzından- şoyle: Zorluk derecesi: Oğrenme eğrimiz biraz sert olabiliyor. Bazıları kasten yapılmış olsa da, bazıları hızlı geliştirme sureci yuzunden arada kaynayanlar. Bunu biraz daha akışkan bir zorluk eğrisi haline getirmeyi istiyoruz. Daha iyi geri bildirim: Başarılar, hatalar ve genel olarak sonuclar. Bunları derleyip toparlayıp, size tam olarak ne olup bittiğini soyleyeceğiz ve daha iyi bir geribildirim sunacağız. Stat netliği: Uzun sureli bir takipciyseniz, alpha surumunden beri statlarla ilgili geliştirmeleri fark edeceksiniz. Cok buyuk bir değişiklik yapmayacağız ama daha iyi hale getireceğiz. Eğitim ve ipucları: Her şeyi eğitim bolumune sıkıştırmaktansa, oyunun mekaniklerini oğreten ipucları ve teknikleri, karakterinizin ilk saatlerine yayacağız. Boylelikle siz de kendi oyun hızınızda oyunu oğreneceksiniz ve eğitim bolumlerini istediğiniz zaman tekrar ziyaret edebileceksiniz. Amac ve hedefler: Quest izleme ve gunluk gorev sistemini tamamen değiştiriyoruz ve oyuncuların buyuk gorevler arasında kaybolmasının onune gecmeyi hedefliyoruz. Ana hikayeyi biraz daha on plana cıkartacağız ve oldukca buyuk gorsellerle destekleyeceğiz. Duzelt, azalt, tekrar et: Bir cok kucuk sistemi rafine edip sayısını azaltacağız ve ulaşımını kolay kılacağız. Menu cubuğu, canta listesi, uretim penceresi gibi şeyler oyun deneyimini daha iyi kılmak icin elden gececek. Surprizler: Elbette tarayıcı tabanlı oyunlar acısından cıtayı yukseltmeye devam edeceğiz. Ağzınızı acık bırakacak bir suru yeni ozellikle geliyoruz. Boyle bir tarayıcı oyunu gormediniz!