İnsan yureği, kac yaşında olursa olsun ancak ona acılan yureğe karşılık verir. Maria Edgeworth İnsan cocukluğunu anımsayınca antik cağlarda yaşanmış gibi geliyor Kathlen Fraser En iyi dostlarımdan kimileri cocuklardır. Aslında tum iyi dost-larım cocuklar... J. D. Salinger Kendinize gulebildiğiniz ilk gun buyumeye başlarsınız. Ethel Barrymore Sen benim icin, guzel dostum, asla yaşlı olamazsın. Cunku seni ilk gorduğumde guzelliğin neyse şimdi de oyle gorunuyor. Shakespear İnsanların buyuk coğunluğu tum mutluluklarını bir başka insanın eline bilerek koymaya calışır. Bu tur mutluluk arayışı insanın olgun olmadığını gosterir. Olgun insan mutluluğunun temelinin kendi icinde olduğunu bilir. Quentin Crisp Yeteri kadar nedeniniz varsa herşeyi yapabilirsiniz. Jim Rohn Herşey aynı nefesten alır: Hayvanlar, insanlar, ağaclar... Hayvanlar olmazsa insanlar ne yapar? Tum hayvanlar gitse insanların ruhu buyuk bir yalnızlığa boğulur; insanlar yalnızlıktan olur. Kızılderili Reisi Seattle Doğuştan sahip olduklarınızla yaşamayı oğrenmek bir surec, bir katılım, yani yaşamınızın yoğrulmasıdır. Diane Wakoski İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Ozgurluk ve olum. Birine sahip olamazsam otekini isterim cunku hic kimse beni canlı tutsak edemez. Harriet Tubman Ne zaman yaşamını anlamsız, yuzeysel ve sıkıcı bulmaya başlarsan, şu dunya uzerinde kac gunun olduğunu duşun ve bu bilincle davranışlarını gozden gecirerek yonlendir. Don Juan Matu |-----------------------------------------| |yorum yapmayn okumasın benim konularımı.| |-----------------------------------------| __________________