Ozyeğin Universitesi, lise oğrencilerini, bilgisayar oyunlarını tasarlamayı oğrenecekleri bir atolye calışmasında bir araya getiriyor. 5-9 Temmuz 2010 tarihleri arasında ikincisi gercekleşecek olan atolye calışmasında oğrenciler, bilgisayar oyunu yapmanın temel kurallarını oğrenecekler. Atolye calışması sonunda başarılı bulunan oğrencilerden onumuzdeki seneki universiteye giriş sınavında Ozyeğin Universitesi Bilgisayar Muhendisliği'ni tercih edenler "%100 Bilgisayar Muhendisliği Dekanlık Bursu" kazanacaklar. Lise oğrencilerinin katılımına acık olan atolye calışması, Ozyeğin Universitesi Muhendislik Fakultesi oğretim uyelerinden, Turkiye'nin dunya capında yayımlanan ilk uc boyutlu oyunu "Culpa Innata"yı yaratan ekibin yoneticisi Prof. Dr. Tanju Erdem, IBM Smarter Planet University Jam'de " En Katılımcı Akademisyen" odulunu alan Yrd. Doc. Dr. İsmail Arı, Microsoft Research Yazılım Muhendisliği İnovasyon Odulleri program desteğini kazanan Yrd. Doc. Dr. Barış Aktemur ve "Culpa Innata"oyununu geliştiren Momentum Digital Media Technologies ekibi tarafından yurutulecek. Ocak ayında ilki duzenlenen atolyede; blgisayar oyunlarının tarihi, oyun yapım sureci, MIT'nin geliştirdiği Processing diliyle programlama, oyun grafiği ve animasyon hazırlama yontemlerine dair temel bir eğitim verilecek. Atolyenin son başvuru tarihi 23 Haziran 2010. __________________