Gecenlerde haberini yaptığımız PlayStation 4 kırıldı haberinden sonra bugun Xbox One icin de benzer bir haber geldi. NeoGAF forumlarındaki “bsod” isimle kullanıcı forumda actığı konuda şunları belirtti: “Assassin’s Creed: Unity'yi değiştirmek icin Best Buy’ın muşteri hizmetlerin beklerken bir adam gordum, adam elindeki Xbox One'ı orijinal kutusu ile birlikte yere attı. İlk başta sadece sinirli bir muşteri diye duşundum, ama birkac dakika sonra calışanlardan biri “Adamın konsoluna virus bulaşmış bu nedenle konsolu yere attı,” dedi. Calışan, teknik servisin hemen yanında duruyordu, ben de biraz cekilip Xbox One’ı TV’ye bağladıklarını gordum, Xbox One acıldıktan sonra ekranda “tehlikeli aktivite” yazısı ve Microsoft yardım ile goruşun gibi bir ibare yazıyordu. Oncelikle adamın konsolun yazılımını kırmayı başardığını duşundum, ama sonra gordum ki Internet Explorer sayfası malware/adware tarzı virusler ile doluydu. Acaba Xbox One, Windows PC’ler gibi virus kapabilir mi?” dedi. Gorunen o ki yeni nesil konsolların guvenlik acıkları PC’ye benzer mimarisinden dolayı cok daha fazla. Bundan sonra bu tip haberleri cok daha fazla goreceğimizden eminiz. __________________